Вдигат заплатите на цивилни и военни в МО с 10%

Целта е да бъде намален дефицита от отбранителни способности
20 мар 2024 15:13, Красимир Ангелов
38
Вдигат заплатите на цивилни и военни в МО с 10%
Снимка: БГНЕС, архив

Основните месечни възнаграждения на военнослужещите и цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, включително и на висшите военни училища, ще бъдат увеличени с минимум 10%, считано от 1 януари 2024 г. Това стана възможно, след като Министерският съвет прие постановление, съобщи Министерството на отбраната.

С осигуряването на увеличението на основните възнаграждения на военнослужещите и цивилните служители Министерството на отбраната продължава провежданата последователна политика за нарастване на заплатите в системата. Целта е да бъде намален съществуващият дефицит от отбранителни способности, особено по отношение на привличането и задържането на хората в системата на отбраната и за преодоляване на дисбаланса в доходите им, се чете в мотивите за решението.

Подобряването на заплащането ще създаде условия за конкурентност на пазара на труда, като се компенсира изоставането в заплащането от нивата в частния сектор и ще повиши привлекателността на военната професия.

Министерството на отбраната продължава да изпълнява приоритетите си за повишаването на социалния статус на хората в отбраната чрез провеждане на адекватна социална политика и политика по доходите, добавят от ведомството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
1
 
1
 
! Отговори
Вв преди 1 месец
А, защо и на цивилните?
30
4
 
7
 
! Отговори
Стоян Лазаров преди 1 месец
Много сте ми интересни хал-хабер си нямате от военна служба а коментиратеХоди дай един 24 часов наряд ,едно 14 дневно занятие в палатките и калта ,една граница със смрадливите мигранти, една мисия да ти бият шрапнелите покрай ушите и да се молиш да се прибереш жив да си видиш семейството и тогава почвайте да говорите
29
1
 
3
 
! Отговори
До КМ преди 1 месец
А ти когато е давал си се скрил и изобщо не си се появил
28
0
 
4
 
! Отговори
димо преди 1 месец
Американският посол сигурно е наредил на нашите да увеличат заплатите и да направят воената служба привлекателна. Сигурно са им казали ,че предстои голяма война и ще има нужда от голяма , многобройна армия да увеличат числеността им . Това е само начало , след време ще започне пропагандата им - Колко е добре да служиш и да защитаваш Родината си - или чест е да си военен като една от най- привлекателните и престижни професии , и т.н. ще работят докато промият мозъка на милиони . Украйна беше Генералната репетиция предстои още по голяма и мащабна война с въвличането на Източна Европа
27
0
 
4
 
! Отговори
Тенгри кан преди 1 месец
Хахахха, 10% С тия 10%, дори инфлацията не мойта, а покрийте. За да има некакъв малък ефект, увеличението требе да е 100%. Оттук нататък е ясно, че всяко увеличение е свързано с войната в Украйна и ЕС напъните да пращат войски. Човешкият живот, цена няма;))) Особено, когато нема да се дава за Родината, а за некаква хипотетична руска заплаха. Ежропейците колчем се сетат за Русия и изпитват панически страх. Не хойш в бърлогата на Баба Меца, да я ръчкаш и дразниш, ку ен искаш, а тъ клецъ!;)))
26
2
 
3
 
! Отговори
Вьзмутен преди 1 месец
Пенсионерите пак се облажихаДо кога
25
3
 
4
 
! Отговори
Сенеката преди 1 месец
Лелееее тия торби с ако ще лапат пържоли като не видели...
24
1
 
8
 
! Отговори
Да попитам: преди 1 месец
Кой нормален човек ще се цани за някакви пари за длъжността "пушечно месо" за чужди интереси?!
23
1
 
10
 
! Отговори
Virtuozzo преди 1 месец
ей сега за 10 % тръгвам да умирам за лайНАТООО и краварският окупатор терорист :)
22
1
 
11
 
! Отговори
Миролюб преди 1 месец
Тагаренко каза ,,Трябва да се готвим за война"! Превеждам бедните младежи да ходят на източния фронт,а неговия *** да харчи на тати парите във Франция! Няма да се запиша в армията! Няма да умирам за САш и ОТАН! Да ходят богатите да се гърмят,защото има какво да губят! Даже ще приветствам браточката с хляб и сол,само да ни отърве от тази ***!
21
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Аз мисля че е най добре военните да не работят, защото почнат ли те да работят останалите ще започнат да плачат,справка Укр
20
12
 
10
 
! Отговори
ХоХо преди 1 месец
Не ви ли стана ясно , че меракли за армията и полицията са само тюфлрци, с полуУбразование. Не могат да пробягат и 100 м, да не говорим за таблицата за умножение , Ако ги попитате кой е Хр.Ботев със сигурност ще ви кажат , че е пловдиският футболен клуб. А наздраве !
19
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Пилоти на дронове трябва да се обучават!
18
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Може просто младежите да имат връзки и да са отишли там на хранилка.
17
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е за преди войната да примамят още балами.
16
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Това е за преди войната да примамят още балсами.
15
18
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
По цял ден седят и нищо не правят, а ще им вдигали заплатите. Тия трябва да са на минималната заплата. Полза от тях никаква, само разход за бюджета.
14
3
 
14
 
! Отговори
10 % за генерали , преди 1 месец
Основна заплата на редник, старшина колко е , колко е заплата на генерала .
13
6
 
21
 
! Отговори
Това като стимул преди 1 месец
за да идат на източния фронт ли? Само толкоз ли му се откъсна на американеца? А даде 500 милиарда на Украйна?
12
3
 
31
 
! Отговори
жребец преди 1 месец
И с 100% да ги увеличат няма желаещи, трябва да си абсолютен некаDърник, за да станеш военен