Вдигат заплатите на цивилни и военни в МО с 10%

Целта е да бъде намален дефицита от отбранителни способности
20 мар 2024 15:13, Красимир Ангелов
38
Вдигат заплатите на цивилни и военни в МО с 10%
Снимка: БГНЕС, архив

Основните месечни възнаграждения на военнослужещите и цивилните служители от Министерството на отбраната, структурите на пряко подчинение на министъра на отбраната и Българската армия, включително и на висшите военни училища, ще бъдат увеличени с минимум 10%, считано от 1 януари 2024 г. Това стана възможно, след като Министерският съвет прие постановление, съобщи Министерството на отбраната.

С осигуряването на увеличението на основните възнаграждения на военнослужещите и цивилните служители Министерството на отбраната продължава провежданата последователна политика за нарастване на заплатите в системата. Целта е да бъде намален съществуващият дефицит от отбранителни способности, особено по отношение на привличането и задържането на хората в системата на отбраната и за преодоляване на дисбаланса в доходите им, се чете в мотивите за решението.

Подобряването на заплащането ще създаде условия за конкурентност на пазара на труда, като се компенсира изоставането в заплащането от нивата в частния сектор и ще повиши привлекателността на военната професия.

Министерството на отбраната продължава да изпълнява приоритетите си за повишаването на социалния статус на хората в отбраната чрез провеждане на адекватна социална политика и политика по доходите, добавят от ведомството.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


38
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
3
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Един наряд да се наспиш в казармата после три дена компенсация прекарани в часпром на черно шпакловки, фаянс, авто услуги.
10
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мисирките, защо не напишат точните заплати? Както на учителите!Значи едни може да ги плюят, храчат, а други - не!
9
3
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тия гащници от снимата ли са ни войската?
8
5
 
6
 
! Отговори
СССР гази фаши бълхи преди 1 месец
Денко и Тагаренков върнаха комунизма в България! Не случайно единият е възпитаник на СССР. Сега е време да се обединят с БСП и да изолират фашистчетата от властта.
7
4
 
6
 
! Отговори
Веселинъ 7112136860 преди 1 месец
На снимката виждам Хасан и Сминдуф .Колко много приличат на татковците си.Единият продаваше печено семе пред Герена,а другият пред Армията. Добре ,че американските и израелски войници са в България.Инапе ще ни пратят за зелени семки !
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добре. Сега гледаме на фотото комплектацията на нашите войскари и сравняваме с тая на руснак в Окрайна. И почваме да се чудиме нашето и ЕС ръководство кой го лАже че на война ще тръгнем...
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След изборите и еврозоната ще дигнат тока така че това увеличение ще се испари.
4
1
 
13
 
! Отговори
Аз преди 1 месец
До АнонименА електората на ГЕРБ да се готви да си върне увеличените пенсии и да се готви за новата стара посна пица...
3
6
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Сега ще трябва да правят нищо за 10% повече пари
2
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
ПП взе да ке подготвя за избори и си мисли че с това ще привлече електорат..... Денков, жалки сте! Толкова време можете да го няпрявите това и сега когато сте на доизживяване взехте да раздавате къде каквото може докато преди буквално дни все ревахте че пари няма.
1
4
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Подготвят ги за фронта !