Асен Василев: Трябва да питате Мария Габриел коя е мафията

Не знам как се взимат решенията в ГЕРБ, отбеляза той
31 мар 2024 19:30, Нели Христова
162
Асен Василев: Трябва да питате Мария Габриел коя е мафията
Снимка: БГНЕС

Мафията е този или тези, които са я накарали (Мария Габриел - б.р.) да направи това действие. Трябва да питате нея коя е мафията. Мафията е това ти да се скриеш зад 4 дами и да ги накараш да вкарат списък с несъгласувани министри при президента. Не знам дали Борисов е сам е взел тези решения, дали цялата тяхна изпълнителна комисия, дали е имало други. Не знам как се взимат решенията в ГЕРБ. Това каза финансовият министър в оставка и съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред NOVA.

Според Асен Василев е имало влияние от друга политическа сила, но това били само предположения.

Попитан дали смята Мария Габриел за независим човек, той заяви, че според него "да внесе при президента папка с имена, без да е питала министрите, и без да ги е съгласувала с нас, да каже: "Аз изпълних мандата", и да не каже, че не е питала министрите и нас - не мисля, че това е действие на независим човек".

По думите му един от по-политическите натоварени избори е да избереш човек, който е бил председател на НС от една основните политически сили, каза той по отношение на Димитър Главчев, който бе посочен от президента за кандидат за служебен премиер.

Попитан дали твърдението му е въпреки противопоставянето на Бойко Борисов шефът на Сметната палата да е посочен за служебен премиер, Асен Василев отговори: "Нека да кажем, че противопоставянето е леко проформа. Мисля, че сме видели достатъчно добри театрални заложби".

Министърът на финансите в оставка обясни и за срещата си с лидера на ГЕРБ преди няколко седмици по време на инфрактните преговори с ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
35
18
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Пуснете връзка към цялото интервю, че говори само истини и някой може да има интерес да го изгледа.
34
4
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Мафията е Асен Василев, купува имот на под себестойност да не си плати данък, после го продават с Лорер на реалната такава!
33
1
 
26
 
! Отговори
Майорс преди 2 месеца
Абе Асене , че кой стои зад вас и ви финансира- Сорос и Прокопиев! Та вие дойдохте на влст чрез платените от олигарси протести , за 9 дни изхарчи 9 млд лв , теглиш заеми , изтегли 5,4 млд ле от ФЕС, смени агенции и прочие! Та нали министрите бвха за 18 месеца , тогава защо се оправдавате? Засрамете се , вашата жажда за власт и пари ви изигра лоша шега!
32
23
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Абсолютно точно е казано от министър Василев. ГЕРБ и ДПС са мафията, а Мария Габриела е тяхна марионетка, кукла на конци! Единственото добро нещо от създалата се ситуация е че тя не стана премиер!
31
6
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
България ще се оправи напълно, когато не остане в нея кьорав евроатлантик-зорозоид! И това време ще дойде!
30
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
О! Господинът продължава да наглее. Сякаш е хванал Господа за шлифера. Та за оня списък с възможните министри да отворим дума. Значи той е предложен от ПП-то без да искано изрично съгласие на кандидатите? Така ли да го разбираме? Защото как иначе да си обясним тези имена там. Те са предложени от ПП. По тази причина се обсъждат на преговорите. Не са паднали от небето в последния възможен момент.
29
1
 
10
 
! Отговори
СРАМ преди 2 месеца
САЩ Сенатор Джон МакКейн Ви доведе в София ПУТИНИСТИТЕ,марксисти и комунисти от ПИНК ФЛОЙД и по време на техният русофилски концерт от ЦЕНТЪРА НА СОФИЯ Ви заяви публично и директно в очите:"НИКАКВА МИЛОСТ НЕ ОЧАКВАЙТЕ РУМЪНЦИ в този фалшификат на Българи4я,АКО БЯХТЕ БЪЛГАРИ АЗ А И ДРУГИ ОТ САЩ ЩЯХА ДА ВИ ЗАЩИТЯТ НО ВИЕ СТЕ РУМЪНЦИ"!РИМЛЯНИТЕ са извършили КЪРВАВ ГЕНОЦИД над ДАКИТЕ в днешна Румъния в далеч по-големи размери от този които са извършили над юдеоевреите а от румънската БКП УКРИВАТ
28
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Да оставим настрана, че Кокорчо е хомосексуален.Но вижте лицето, излъчването, мимиките, поведението му. Този човек не е добре психически.
27
9
 
4
 
! Отговори
Хахаха преди 2 месеца
Ако се поровите малко във коментарите на днес бг ще установите че писането идва от 20 айпита!!
26
0
 
10
 
! Отговори
Галя от EmbassyTO преди 2 месеца
Geiovete са така - озлобенички
25
2
 
14
 
! Отговори
С И С преди 2 месеца
Този *** как изобщо му хрумна да се показва и да коментира.Всички от П П с малките си МОЗАЧЕТА исползват едни и същи КЛИШЕТА .*** и ПРАЗНОГЛАВЦИ.
24
22
 
6
 
! Отговори
Евроатлантик преди 2 месеца
Всички знаем че мафията е ГЕРБ-ДПС! Затова масово трябва да се гласува за ПП-ДБ! Само Промяната може да отвоюва държавата от пипалата на мафията!
23
1
 
22
 
! Отговори
Мария преди 2 месеца
Абсолютен психо Пат Той дрънкапростотии Мария Габриел да питали коя е мафията?! Ей хора вие разбирате ли ,че тези не са нормални,какво очаквате от психо Пати,как може да поверите управлението на държавата на такива не нормал ници!?
22
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Като не могла лисицата да достигне гроздето, казала - то е кисело! Такава е и работата на Асен - Мария Габриел била лице на мафията, но бяхте готови да правите ротация с нея. Асенчо, лисицо, тоз път номерът не минава!
21
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Когато има пари има и мафия. Когато свършат парите почва войната.
20
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Кой мафия , кой предател , съвкупно крадци , не ви е там мястото в управлението на България , каквото и да означава вече това , Отечество , родно място , държава , или среда за съществуване .
19
11
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 2 месеца
Истината боли, а мафиоти "ГЕРБ-ДПС", КОПЕЙКИ, комунисти и чалгари?
18
3
 
1
 
! Отговори
Дарк преди 2 месеца
Малко крамола и после взех та Радке,взех та.
17
1
 
15
 
! Отговори
ОПУЛЕНОЛИЦЕ НА МАФИЯ преди 2 месеца
АЗ ТЕ ВИЖДАМ, КАКВО ДА ПИТАМ..
16
5
 
12
 
! Отговори
ТИ ОТ КЪДЕ ПАДНА? преди 2 месеца
КАК КОЯ Е МАФИЯТА, ПОСОЛСТВОТО КАКВО Е? ТОА ШО СА ПРАИ НА ЛУД?