Асен Василев: Трябва да питате Мария Габриел коя е мафията

Не знам как се взимат решенията в ГЕРБ, отбеляза той
31 мар 2024 19:30, Нели Христова
162
Асен Василев: Трябва да питате Мария Габриел коя е мафията
Снимка: БГНЕС

Мафията е този или тези, които са я накарали (Мария Габриел - б.р.) да направи това действие. Трябва да питате нея коя е мафията. Мафията е това ти да се скриеш зад 4 дами и да ги накараш да вкарат списък с несъгласувани министри при президента. Не знам дали Борисов е сам е взел тези решения, дали цялата тяхна изпълнителна комисия, дали е имало други. Не знам как се взимат решенията в ГЕРБ. Това каза финансовият министър в оставка и съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред NOVA.

Според Асен Василев е имало влияние от друга политическа сила, но това били само предположения.

Попитан дали смята Мария Габриел за независим човек, той заяви, че според него "да внесе при президента папка с имена, без да е питала министрите, и без да ги е съгласувала с нас, да каже: "Аз изпълних мандата", и да не каже, че не е питала министрите и нас - не мисля, че това е действие на независим човек".

По думите му един от по-политическите натоварени избори е да избереш човек, който е бил председател на НС от една основните политически сили, каза той по отношение на Димитър Главчев, който бе посочен от президента за кандидат за служебен премиер.

Попитан дали твърдението му е въпреки противопоставянето на Бойко Борисов шефът на Сметната палата да е посочен за служебен премиер, Асен Василев отговори: "Нека да кажем, че противопоставянето е леко проформа. Мисля, че сме видели достатъчно добри театрални заложби".

Министърът на финансите в оставка обясни и за срещата си с лидера на ГЕРБ преди няколко седмици по време на инфрактните преговори с ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
1
 
1
 
! Отговори
АЛЕМАНДТЮРКИШ преди 1 месец
РЕВАНШИСТКА ТУРЦИЯ мразеше ФРАНЦИЯ заради НОСТРАДАМУС а РЕВАНШИСТКА ГЕРМАНИЯ мразеше ФРАНЦИЯ заради ЛУЙ 14 и ТУРЦИ и ГЕРМАНЦИ съвместно им организирахме комуната от 14 юли с цел унищожение на Франция ПСИХОЛАНАЛИТИЧНО РАЗКОДИРАНО твърди ИСТИНСКИЯТ ЧЕРВЕН както се нарекъл в "Моята борба" АДОЛФ ХИТЛЕР още е и ИСТИНСКИ МАРКСИСТ,ИСТИНСКИ КОМУНИСТ,ИСТИНСКИ СОЦИАЛИСТ за когото французите и руснаците са БЕЗ МОЗЪК кавяви лаяня и им ЗАБРАНИЛ да са червени,марксисти,комунисти,социалисти
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асен е патологичен лъжец. Направиха ли му психиатрична експертиза или няма смисъл?
54
25
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Гласувалите за ПП сме много наясно коя е мафията и защо тя не пуска властта, както и защо правителството се разпадна и кой го бутна. И ако не бяха Герб в правителството, сега щяхме да сме в същинския Шенген, а от началото на 2025 - в еврозоната. Но с Бойко и Радев начело още дълго ще стоим в Русо-зоната.
53
2
 
8
 
! Отговори
смешни сте жалки сте преди 1 месец
Добре казано за хора , които реабилитираха мафията , те просто не знаеха , иначе ехей , Буци вече щеше да е отлежала парцука .
52
1
 
14
 
! Отговори
зелените преди 1 месец
кокчета, сигурно са получили оргазъм, докато са слушали глупотевините на този и Кики, иначе Хазарта *** им е в листата за евродепутат-гротеска!Дъно!
51
1
 
12
 
! Отговори
Данчо Пръча преди 1 месец
Кокоре ,Мафията сте ПП,ДБ и ГРОБ.
50
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асен Василев е международен измамник и крадец. Откраднал от Мортен Лунд кодовете за компютър и ги продал на китайското правителство. Съден и осъден от Мортен Лунд. Отървал затвора със съдебно споразумение. Съдружникът му г-н Лунд отдавна Ви каза, че Асен е много умен измамник. Защо изобщо му давате гласност? Той лъже и докато спи.
49
9
 
14
 
! Отговори
555 преди 1 месец
Ако това е мафия, която 12 години ни осигури спокойствие, просперитет, почти 0 инфлация, респект от другите европейски партньори към нас , добри междусъседски отношения , излизане от най-голямата финансова криза от края на първото десетилетие безболезнено и бяхме в тройката на страни с най-нисък външен дълг и според мудис с постоянно повишаващ се рейтинг е щастие да ни ръководи такъв тип мафия и не ни трябват новите тропосани не-щаст-ни-ци.
48
11
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мара шалвара е от албанската мафия Аджидимово :)))
47
6
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Опуленото педu,ти ме можеш да се равниш и на малкият пръст на Габриел,след като си изясниш това,после можеш и да се правиш на интересен!
46
4
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Асенчо се прави на три и половина. Ударила го е амнезията също както и Христо Бойкикев. Нищо не помнят. Нищо не знаят. Без бой не казват. С бой забравят. Много бой ще ядат на изборите.
45
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Къде са деветте милиарда, Кокорчо? Знаеш ли на колко болни и бедни българи можеше да се помогне с тях? Това са народни пари,техни.Откраднахте ги,без да ви мигне окото! Вие не сте дори хора, а черни дяволи!
44
2
 
26
 
! Отговори
543 преди 1 месец
Красивото лице на инфлацията говори за маафия.
43
4
 
24
 
! Отговори
Мафия си ти! преди 1 месец
Натрапвици, ако няма машинки, няммаше и да ви знаем, по-голям измамник , но и слаб министър не съм виждала, а за паталогичните ви лъжи, няма да говоря!
42
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Защо да питаме Габриел? Нали ти я нарече красивото лице на мафията, бе Асене? Какво се правиш на ударен с мокра кърпа?
41
3
 
27
 
! Отговори
хасан преди 1 месец
Асенчо циркаджията...
40
3
 
21
 
! Отговори
отвратен преди 1 месец
Асен Василев женското мъжле - лице на шарлатаните
39
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глобалистките слуги, измамниците, еничарите, налудните Кирча и Кокорча и цялата жълтопаветна *** трябва да висят по клоните.
38
2
 
17
 
! Отговори
Червената шапчица преди 1 месец
Чичо Асенчо, защо са ти толкова големи очите?
37
2
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Нагли, нагли