Асен Василев: Трябва да питате Мария Габриел коя е мафията

Не знам как се взимат решенията в ГЕРБ, отбеляза той
31 мар 2024 19:30, Нели Христова
162
Асен Василев: Трябва да питате Мария Габриел коя е мафията
Снимка: БГНЕС

Мафията е този или тези, които са я накарали (Мария Габриел - б.р.) да направи това действие. Трябва да питате нея коя е мафията. Мафията е това ти да се скриеш зад 4 дами и да ги накараш да вкарат списък с несъгласувани министри при президента. Не знам дали Борисов е сам е взел тези решения, дали цялата тяхна изпълнителна комисия, дали е имало други. Не знам как се взимат решенията в ГЕРБ. Това каза финансовият министър в оставка и съпредседател на "Продължаваме промяната" Асен Василев пред NOVA.

Според Асен Василев е имало влияние от друга политическа сила, но това били само предположения.

Попитан дали смята Мария Габриел за независим човек, той заяви, че според него "да внесе при президента папка с имена, без да е питала министрите, и без да ги е съгласувала с нас, да каже: "Аз изпълних мандата", и да не каже, че не е питала министрите и нас - не мисля, че това е действие на независим човек".

По думите му един от по-политическите натоварени избори е да избереш човек, който е бил председател на НС от една основните политически сили, каза той по отношение на Димитър Главчев, който бе посочен от президента за кандидат за служебен премиер.

Попитан дали твърдението му е въпреки противопоставянето на Бойко Борисов шефът на Сметната палата да е посочен за служебен премиер, Асен Василев отговори: "Нека да кажем, че противопоставянето е леко проформа. Мисля, че сме видели достатъчно добри театрални заложби".

Министърът на финансите в оставка обясни и за срещата си с лидера на ГЕРБ преди няколко седмици по време на инфрактните преговори с ПП-ДБ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


162
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
16
5
 
12
 
! Отговори
ТИ ОТ КЪДЕ ПАДНА? преди 1 месец
КАК КОЯ Е МАФИЯТА, ПОСОЛСТВОТО КАКВО Е? ТОА ШО СА ПРАИ НА ЛУД?
15
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако се гледат научните критерии за фашизъм, еднопартийнно управление, пожизнен фюрер, избита опозиция, терор върху населението,, държавни медии, множество локални войни с подготовка за световна....е то това е точно Русия! Русия е точно Хитлерова Германия, ще направят световна война имбицилите долни!
14
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
He caмo oцъkлeн, aми и нarъл...
13
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Брей и тоя им се чинил на някои много умен , какви само ги бръщолеви , той я определи помакинчето , че даже и за " нежно лице на мафията " , колко въобще е някакво лице е друга тема , а сега да сме ходили нея да я питаме коя е мафията . Глупости безкрай . Марето си е едно глуповато брюкселско бюрократче , така де , защото там бе посадено , естествено с връзки , не с качества и отгледано да се хили глуповато и да дрънка клишета . Буци и даде пътя , естествено за лична облага , защото там франсе
12
1
 
1
 
! Отговори
ПОЛИЛАВЕЛи БАНк ешну преди 1 месец
До Анонимен MAIAK ti
11
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Мафията е хванала в мрежите си цялата държава и като октопод/имаше такъв италиански филм/я е стиснала здраво в пипалата си.Едибствено от народа зависи дали да я смачка или да се предаде.
10
3
 
25
 
! Отговори
абе преди 1 месец
ти хептен изкука бе, бобър! ти го казваш, нея да питаме!...ей, като изтървахте кокала, ще се побъркате!
9
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Любиш медок, люби и холодок! Поговорка на най-тъпия народ на света!
8
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не виждате ли, че са направили нацистка мафиотска държава, Голям Чалгарийски Райх с ротационни фюрери. Как коя е мафията, евронацистите са мафията. Тези които ви пуснаха в Шенген по вятър и мъгла, тези които ви изпращат мигранти по въздушния Шенген, защото не могат да им гледат цвета на кожата. Обикновени нацисти, това са мафията. Защо вие им позволявате да ви управляват, да ви гетоизират и да ви ограждат държавата с огради и Шенгени е изцяло друг въпрос.
7
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ти научинкога сме влезли в ЕС не е 2009 г,а 2007 ,и питай Зеленски къде са фашистите
6
5
 
8
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
До 2 " ... за филм - група избягали от лудницата влизат в политиката и създават хаос в държавата, като гледам кирчо, кокорчо, лена, лорер и другите не са много наред" - що, 85те % дет гладуват за ЕС и НАТО, наред ли са?
5
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Марчето не знае,дори думата мафия никога не е чувала,но важното е,че народа знае.По-интелигентната част,де.
4
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кой беше тоя Асен Василев???
3
3
 
13
 
! Отговори
Христо Христов преди 1 месец
Мафията е ЕС. Корупцията във Вашингтон, където е документирано, че републиканският шеф на Сената взема 20 милиона от режима в Киев, са са лобира за отпускане на 60 милиарда военна помощ, не ме интересува.
2
3
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Добър сюжет за филм - група избягали от лудницата влизат в политиката и създават хаос в държавата, като гледам кирчо, кокорчо, лена, лорер и другите не са много наред
1
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ама, че е нагъл тоя! Не мария каза, че е лице на мафията, а той така я нарече. Ама ще трябва да си признае , че до Мария Габриел добре се гушна с мафията и не се оплакваше.