Главчев представи служебния кабинет, Калин Стоянов остава МВР шеф

Служебен вицепремиер и министър на финансите става Людмила Петкова
Обновена: 5 апр 2024 10:45 | 5 апр 2024 09:52, Красимир Ангелов
181

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

"Основната задача на служебното правителство е да гарантира честни избори, но това не означава, че ще спре да работи в другите посоки. Европейският път на България ще бъде следван”, заяви кандидатът за служебен премиер Димитър Главчев, връчвайки състава на служебното правителство на президента Румен Радев.

За служебен вицепремиер и министър на финансите предлагам Людмила Петкова, каза Главчев.

За служебен министър на вътрешните работи предлагам Калин Стоянов. Полицейският синдикат застава твърдо зад него. Те заявиха, че ще бъдат демотивирани за изборите, ако Калин Стоянов не остане министър, уточни Главчев

Виолета Коритарова става регионален министър. Ивайло Иванов става социален министър, настоящ директор на НОИ.

Генерал Атанас Запрянов става военен министър. Ивайло Върбанов Ценов става външен министър, той е с много добри връзки с австрийското правителство. Ръководил съм се от това, че Виена единствена е против сухоземния Шенген, посочи Главчев.

Служебен министър на образованието остава проф. Галин Цоков. Галя Кондева става здравен министър, сега е изпълнителен директор на болницата за хематологични заболявания. За министър на културата – Найден Тодоров.

Петър Димитров става служебен министър на околната среда и водите, сега е заместник-министър. Земеделски министър остава Кирил Вътев. Георги Гвоздейков също остава министър на транспорта.

Петко Николов става служебен министър на икономиката и индустрията. Росен Карадимов става министър на иновациите.

Владимир Малинов става министър на енергетиката, в момента е ръководител на „Булгартрансгаз“.

Електронното управление поема Валентин Мундров, сега заместник-министър. Туризмът отива при Евтим Милошев – доказан експерт и мениджър, който лично познавам от много години, справял се е навсякъде добре, заяви Главчев.

Министър на спорта става Георги Глушков – първият българин играл в НБА, заяви Главчев.

Ето и имената на всички предложени служебни министри:

Министър-председател – Димитър Главчев

Заместник министър-председател и министър на финансите – Людмила Петкова

Министър на вътрешните работи – Калин Стоянов

Министър на регионалното развитие и благоустройството – Виолета Коритарова

Министър на труда и социалната политика – Ивайло Иванов

Министър на отбраната – Атанас Запрянов

Министър на външните работи - Ивайло Ценов

Министър на правосъдието – Мария Павлова

Министър на образованието и науката – Галин Цоков

Министър на здравеопазването – Галя Кондева

Министър на културата – Найден Тодоров

Министър на околната среда и водите – Петър Димитров

Министър на земеделието и храните – Кирил Вътев

Министър на транспорта и съобщенията – Георги Гвоздейков

Министър на икономиката и индустрията – Петко Николов

Министър на иновациите и растежа – Росен Карадимов

Министър на енергетиката – Владимир Малинов

Министър на електронното управление – Валентин Мундров

Министър на туризма – Евтим Милошев

Министър на младежта и спорта – Георги Глушков
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


181
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
123
0
 
5
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До До 118 нали се сещаш за едно произведение, дето единствения дето обича да казва кой какво да прави е турчеещ се българин, а единствения, който се е осмелил да псува султана е селският луд. за което го обесват. оди пей "долу стамболов"
122
5
 
14
 
! Отговори
ЛЕЛЯ ПЕНА преди 1 месец
РАБОТАТА Е ЯСНА - ГЛАВЧЕВ СИ Е АБСОЛЮТЕН ГЕРБЕР,МВР СТАБИЛНО УКРИВАЩО ВСИЧКИ ЗУЛУМИ СИ ОСТАВА,ПОВЕЧЕ Е ИЗЛИШНО ДА СЕ ОБЯСНЯВА.ШЪ СЪ ОПРАВИМ,АМА ДРУГ ПЪТ......
121
0
 
5
 
! Отговори
До 118 преди 1 месец
Не се подпийсвай като "Странджата", просто си много гнусен да използваш това за ник. Колкото че "Запада не вярва на продажници и предатели." нямаш понятие от запада... На запад "партийните активисти" вървят до време, и след това изчезват. Запада няма понятие за предатели или продажници. При тях всичко е ПАРИ... ОК?
120
1
 
3
 
! Отговори
до 106 преди 1 месец
До Анонимен както продължават да се наслагват богатствата на народа,от ден на ден българина е все по-богат и по-богат,макар че не знам от това повече на къде,нали знаеш приказката за рибата и мътната вода,така и с българина,затова все иска избори,да може да краде на спокойствие,не че някой му пречи и по друго време,но все пак
119
3
 
1
 
! Отговори
Евразин Алахакбаров преди 1 месец
До До 112 етническите малцинства само се обособяват в затворени общности, защото са по големи шовинисти от задунайските татаре
118
0
 
4
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До СТРАНДЖАТА е по тв европа дават клептоманката поптодорова, която от народен представител на бсп се е превърнала в некв евроатлантически началник.
117
4
 
6
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 1 месец
Програмата е в момента дъртите комунисти да се върнат и да се правят на евроатлантици. Вече започна. Естествено обречено на пълен неуспех. Запада не вярва на продажници и предатели.
116
1
 
4
 
! Отговори
До 112 преди 1 месец
"ДПС- то се държат много добре, възпитано и отговорно," - Ето намерил си за кого да гласуваш. За мен те са етническа партия, която не би трябвало да съществува... Пак по моето скромно мнение, тази "партия" вреди на етническите малцинства. Тези хора от етническите малцинства би трябвало да са равноправни български граждани, имащи същоте права и задължения, а не да живят в отцепени общоности и да са под постоянен страх.
115
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Анонимен, к.110 И в БСП нещата са като в ГЕРБ. Нинова изгони де що има нещо свестно и остана с НС и ИБ на НС. Червените скочиха срещу тази от дунавските села, чийто син е високопоставен чиновник в голяма американска банка, мъжът й е шеф на дирекция при Валентин Златев, а тя се пише лидер на партията на бедните и се готви да разсипе столичната ППО с председател Ив.Таков. Да се маха тая кукувица!
114
2
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен114 много ми е интересно, как при положение че открито назначават парашутисти от дкмс/бдм и 90тарски звезди от времето на виденов, как може да се лансира опорната точка, че бойко е виновен. преди беха великите сили, международното положение... е вижте там министъра на туризма да измисли некво по живечко сценарийче, аман от художествена самодейност
113
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Така е, промени в конституцията, сътворени от некомпетентни хора, обладани от единствената цел да имат цялата власт.. Това са тези 166 депутати от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, които внесоха в парламента тези дивашки промени на Конституцията. От промените най-голяма полза имаха ГЕРБ-СДС, защото почти всички, които мижеха да станат служебни премиери са от ГЕРБ, а ако махнем тези от БНБ, които по ред причини не трябва да стават премиер, то всички са от ГЕРБ.
112
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До ГЕРБ=Мафия Най-голямото зло са тримата харвардци и ПП-ДБ .От ГЕРБ трябва да се отървм от банкянеца, който се върти като магистралка и се готви след изборите да се сдружаваме пак с харвардците и ППДБ. Да идват да управляват по-младите Сачева, Добрев, Биков, Дончев, Назарян. ББ - почетен председател и повече да не се меси в работата на ГЕРБ. Да си гледа магнолията и овчарките.
111
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Джузе ПевердиМежду другото, ДПС- то се държат много добре, възпитано и отговорно, за разлика от някои други политически партии.напълно адекватни са за ситуацията, в която се намираме.
110
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През 2009 когато мутрите от ГЕРБ завзеха властта в България, те 3 години години не смееха да променят нищо, осъзнавайи, че са като деца от детска градина в политиката. Тогава само крадяха, но не толкова много както започнаха да крадат от 2012 година.
109
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Глупави промени в конституцията, сътворени от некомпетентни хора, обладани от единствената цел да имат цялата власт. Но слава Богу, все още има експерти и отговорни хора, които в този важен момент се ангажират да ни издърпат малко нагоре. Кирчовците се издъниха тотално, но не разбирам защо и бсп- то с Нинова прави демонстрации. Виждат до какво дередже сме се докарали.
108
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Главчев каза за Калин Стоянов, че го бил избрал, защото синдикатите казали, че ще бъдат демотивирани да участват в изборите...Какво, за бога...???
107
0
 
2
 
! Отговори
1984 преди 1 месец
Ще ме познаят ами, как няма да ме познаят Румяната, Светлата, Надята Б, РОСИЦА, И ГЕНОВЕВа. ями освен приятелки са ми и съученички. ТРИ ГОДИН сме си били заедно с тях. Г-Н ТОШКО ДИМИТРОВ СИ НИ БЕШЕ КЛАСНИЯ. ХАЙДЕ НАДЬО. Ами, БОТЕВА СИ Е.
106
1
 
2
 
! Отговори
Джузе Певерди преди 1 месец
ББ в прав текст каза че след изборите ще търси коалиция с ППДБ. От това което си написал май излиза че трябва да се гласува за ДПС ??? Моля да се изясниш.
105
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Тинята в блатото България продължава да се наслагва
104
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Бях се отказал да гласувам,но като виждам накъде са я подкарали Винету и Прасето старата песен на нов глас,ще отида да дам гласа си против тях.