БСП: Важно е да се види как ще се гласува срещу Желязков

Не сме се заигравали с никого, каза Корнелия Нинова
25 апр 2024 09:53, Александър Попов
9
БСП: Важно е да се види как ще се гласува срещу Желязков
Снимка: БГНЕС

БСП подписа и двете подписки за оставката на Росен Желязков на „Възраждане“ и „Продължаваме промяната – Демократична България“, защото се отнася принципно към въпроса, каза преди началото на заседанието на парламента лидерът на БСП Корнелия Нинова.

"БСП подписа и двете подписки, защото принципно се отнася към въпроса и защото без нашите подписи не можеше изобщо да стартира процеса. Всякаква спекулации, че сме се заигравали с този или онзи, са предизборна манипулация на отделни хора и парламентарни групи“, каза още тя.

Ако си спомняте, преди десетина дни поискахме оставката на Росен Желязков по повод една издадена заповед, с която ограничи правата на народните представители за брифинги, срещи и т.н., допълни Нинова и каза, че и този въпрос е сред мотивите за исканото отстраняване на председателя на парламента.

Много е важно днес да се види как ще се гласува, каза още Корнелия Нинова.

Тя допълни, че смисълът на подписката и искането на оставката на председателя на Народното събрание е да се разбере, че в парламентарна република се спазват парламентарни правила. Господин Желязков наруши на няколко пъти парламентарните правила, това е принципен въпрос, независимо дали остава един ден или сто дни, допълни лидерът на БСП.

Ние не гоним личността, ние за принципа работим и за принципа се борим, каза още Корнелия Нинова. 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


9
Още по темата: Корнелия Нинова
Още от Политика
Бивш енергиен министър: "Булгаргаз" е политическа маша
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
9
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
НИНОВА АЛЧНА НАГЛА БЕЗЦЕРЕМОННА
8
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Корни Принципа. Пример за оксиморон.
7
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Тая с нейните 20 депотатчета иска да комндва нс ,скри се вече
6
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Луд умора няма! Да сваляш председател на НС 3 дни преди краят му си е чиста проба много шум и цирк за нищо! Тези и**оти в НС нямат ли по-важни работи за вършене от разиграване на сценки и етюди! Да бяха свършили нещо полезно за хората, вместо за пореден път да стават за смях! За това заслужават одобрението за НС да е 00%.
5
1
 
5
 
! Отговори
Дани преди 1 седмица
Предизборни циркове... БСП, ИТН и Копейкин въобще не ги интересува, че без председател на НС следващите два месеца НС няма как да работи....но тунеядците в НС ще си вземат заплатките, от нашите данъци. И, при служебно и орязани пълномощия на президента, ако стане нещо извънредно няма????
4
0
 
5
 
! Отговори
явно преди 1 седмица
не става да сме парламентарна Република! И какви са тия 240 избраници, дето нищо не правят за народа ,колкото и да е останал на брой.
3
1
 
7
 
! Отговори
Възмутен преди 1 седмица
Този парламент тотално се срина. Глу.пост след глу.пост. Ей затова не трябваше да продължава работа, а да се разпусне. Сега всичко се използва предизборно.
2
7
 
3
 
! Отговори
Боко Пеевски преди 1 седмица
Патерици на ГЕРБ и ДПС са ИТН дъното и въздържане -Атака бандата на прехода 33 години лъжи и мачкане на народа яхти лодки къщи за гости милиарди долари магистралите тунелите обществени поръчки и търгове и границата с Турция. Боко Магнитски.
1
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 седмица
Нинчето не се дава, говори глупости отново, но все пак ще затрие БКП :)))