Радев: Българите ще работят тук, когато има адекватни доходи и сигурност

Президентът зове за възстановяването на чувството за справедливост
236
Радев: Българите ще работят тук, когато има адекватни доходи и сигурност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще за всички и това е големият урок в Деня на труда и на международната работническа солидарност. Това написа президентът Румен Радев по повод 1 май.

"Първи май е олицетворение на просветеното общество, което уважава и насърчава честния труд и гради своето развитие на тази осъзната морална основа.Историята на този ден е хроника на борбата на поколения за правата на  работещите и за гарантиране на достойното заплащане на труда", заявява президентът.

Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност, разделение, противоречия и кризи, които го обезсилват и правят невъзможно постигането на големи национални цели, допълва държавният глава.

Според Румен Радев възстановяването на чувството за справедливост и гарантирането на социалната сигурност на гражданите са пътят, по който страната ни трябва да поеме, за да се справи с тревожните демографски тенденции и обезлюдяването на цели региони. "Българите няма да имат съмнения, че именно страната ни е мястото за тяхната житейска и професионална реализация, когато работата тук гарантира адекватни доходи, достойнство, сигурност и перспективи да реализират своите таланти. Честит Първи май!", пише президентът Румен Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
180
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво ще работят, закриват се ТЕЦ, мини, предприятия и др., какво.:)) В Бг дори търговията е трудна, заради големите вериги. Всички се бутат да работят в големите градове, малките населени места нямат поминък, там ще се заселят само чужди пенсии...... :))
179
3
 
5
 
! Отговори
ааааааа преди 1 месец
м дам като закупуваш скъпо американско въоръжение държавата работи за хората ДА ОСТАНАТ тук да ....АМА НЕ !
178
1
 
8
 
! Отговори
хехе преди 1 месец
не разбрахте ли че политиците работят за себе си а не за балгото на наорда и държавата ! защо гласувате за доказани крадци и мошеници 34 години вече ?!?!?!?!?
177
2
 
15
 
! Отговори
!!!!!!! преди 1 месец
РАДЕФ ДОСТОЙНО ЛИ Е ЗАПЛАТЕН - А ОТ СеСеСеРе КОЛКО ПЛАТИХА ЗА ДА НИ НАТРЕСЕ ППДБ И ДА ДИГНЕ ЮМРУЧЕТО СИ ААААААААА???????9
176
6
 
15
 
! Отговори
Майната Ви преди 1 месец
Всички плачещи БЕДНИ са по границите с Турция и Гърция още от вчера след обяд! ГосподинпРезидитина да обясни какво е "достойно заплащане". Той достойнство няма, но получава солидно заплащане!
175
3
 
8
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
имайки предвид че българският политически и иконмически и финансово неграмотен какво очаквате да стане ??!?!?!?
174
3
 
7
 
! Отговори
СС,С преди 1 месец
Да,им,вземат,имотите,белезниците,и,по,затворите, докато,почнат,делата,,следващите,да,си,правят,сметката,0
173
3
 
6
 
! Отговори
до 203 преди 1 месец
До Анонимендостойните хора отдавна са в чужбина !
172
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Всичко политици с хиляди левове заплати , а за хората 933 лвминимална и 1400 средна . Това не е геноцид , това е робство на една олигархия .Тук ологархията има часна държава .
171
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не заслужаваме държава , не сме достойни да си отсояваме правата , търпим 34 години крадци , които вече имат имоти по целия сват , за сметка на народа . Тази година трябва да закрием официално и окончателно държават завинаги .Само достойни хора могат да имат държава !
170
9
 
5
 
! Отговори
Българин преди 1 месец
Българите ще работят в България, когато стане демократична държава. Докато държавата е превзета от руснаците чрез такива като теб, ще БЯГАТ с 300.
169
1
 
9
 
! Отговори
аааа 2 преди 1 месец
какъвто народа такава му и управията - демек никаква !
168
1
 
11
 
! Отговори
до 194 преди 1 месец
До Анониментова искаха българите и това си и получиха ! българският " народ " с лека ръка си разсипа цялата държава ОТ- ДО по пълна порграма ! но всеки народ си заслужава съдбата ....
167
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
до 197 .Не бъркай годините , това с опашките беше вече през демокрацията .Ние говорим за периода до 1989г ,когато имахме невероятна държава .
166
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Е да де . Докопваме крадците , вземами им парите от офшорките и нататък знаете
165
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И режим на тока, опашки, празни магазини, 10 години за москич, дам страхотен социализъм
164
1
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Дори не знаете какъв гняв съм им насъбрал за тези 34 години .
163
0
 
8
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
държава няма мн отдавна ! всичко е разпродадено вече и окрадено ! явно българите така и не го разбраха за 34 години ...а престъпниците никой не ги гони защото една не малка част от тях са се сраснали с политиците и са агенти на службите ...
162
3
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Какво значи нормални ? Всичко ни беше безлатно и по два пъти в госината на почивка за по 20 дена , сметките вкъщи 10 лева общо .Заплати около 200лева , и стигаха за всичко .М***йната ви и на демокрацията и на капитализма .
161
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През 1988 година заплатата ми беше 380 лева, с премиите ставаше средно 500 лева, а с частпрома, както го наричахме, някъде към 700 лева средно на месец.. Сега със средно 7000 лева бруто през 2023 живея с много повече ограничения. Кой доход е адекватния - 700 лева от 1988 година или 7000 лева през 2023 година?