Радев: Българите ще работят тук, когато има адекватни доходи и сигурност

Президентът зове за възстановяването на чувството за справедливост
236
Радев: Българите ще работят тук, когато има адекватни доходи и сигурност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще за всички и това е големият урок в Деня на труда и на международната работническа солидарност. Това написа президентът Румен Радев по повод 1 май.

"Първи май е олицетворение на просветеното общество, което уважава и насърчава честния труд и гради своето развитие на тази осъзната морална основа.Историята на този ден е хроника на борбата на поколения за правата на  работещите и за гарантиране на достойното заплащане на труда", заявява президентът.

Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност, разделение, противоречия и кризи, които го обезсилват и правят невъзможно постигането на големи национални цели, допълва държавният глава.

Според Румен Радев възстановяването на чувството за справедливост и гарантирането на социалната сигурност на гражданите са пътят, по който страната ни трябва да поеме, за да се справи с тревожните демографски тенденции и обезлюдяването на цели региони. "Българите няма да имат съмнения, че именно страната ни е мястото за тяхната житейска и професионална реализация, когато работата тук гарантира адекватни доходи, достойнство, сигурност и перспективи да реализират своите таланти. Честит Първи май!", пише президентът Румен Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
160
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Изобщо да не се показват ! Държавата беше добър стопанин на активите си , а днешните политици са хората който окрадоха държавата след 1989г и станаха богаташи .Няма ли революция , ще продължавате да страдате и да слушате захаросани думи .
159
0
 
5
 
! Отговори
Асан преди 1 месец
Моя страна, моя Германия, бате тука дават помошти пак ас правя ромчета на айшето!
158
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Докато ГЕРБ е на власт няма да имаме сигурност. Факт!
157
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
През 1989 сме 9 милиона, през 2023 сме 6,45 милиона. За 34 години намаляваме с 2,55 милиона при това голяма част от българските граждани са в чужбина. На година починалите бяха около 108 хиляди на година, но с Ковид-19 станаха много повече, през 2021 бяха 149 хиляди. Раждаемостта продължава да спада. Всичко това е резултат от политиката на демократите за геноцид над българите чрез мизерни доходи
156
5
 
9
 
! Отговори
Зозо преди 1 месец
Рундев след като му подрязаха крилцата в конституцията, се завърна към старото си хоби - празнодумството. Я кажи Рундьо ти за 10г. какво направи по въпроса, за който говориш?
155
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Адекватни доходи. Кои доходи да адекватни? Според мен това да доходите, които не ограничават работещите да имат поне три деца и да могат да си водят нормален живот без лишения. За София в днешно време това означава общ доход на домакинство от семейство с три деца от около 13000 лева средномесечно, ако имат собствено жилище и около 15000 лева, ако са под наем.
154
0
 
4
 
! Отговори
до 183 преди 1 месец
До до 180то от години е така ! вие сега ли го зацепихте ?!??!??
153
2
 
4
 
! Отговори
До 178 преди 1 месец
Има статистика на НСИ, но ти си измисляш своя статистика. Според НСИ в сферата държавно управление са работили през 2020 година 112208 души, през 2019 да били 112322 души, а през 2023 са били 112437 души. Къде го виждаш това твое раздуване? Броя на работещите в държавното управление е най-малкия ни проблем, но редовно се използва за манипулации
152
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
След 20г България няма да я има! Тук ще е буренак и няколко баби дето гледат по 2 овчици и ядат лапад. Населението намалява с 266 хил на година. Само за управлението на ПП населението намаля с 800 хил според последното преброяване на НСИ. След 20г в цялата страна населението ще е по-малко от 900 хил. Ако следваме сегашната плътност на населението 500 хил в София, 250 хил в Пловдив, 100 Варна и останалите пръснати из цялата страна. Няма енергетика, няма производство, няма нищо. Гаси лампите точка
151
0
 
6
 
! Отговори
до 180 преди 1 месец
във Варна умишлено тормозят хората,за да могат повече фирми да се изнесат от града и да се освободи терен за определена групировка.Това е от няколко години вече.
150
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Което означава-НИКОГА.
149
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Не Радев избра ГЕРБ да управляват, а депутатите от ГЕРБ-СДС, ПП-ДБ и ДПС, които промениха Конституцията и ограничиха избора на президента за служебен премиер до ГЕРБ и ...ГЕРБ.
148
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите ще остават тук,когато държавата спре да гони умишлено хората,не става ъпрос само за пари.Елат вижте какво става например във Варна през последната година.Никой не гони престъпниците,никой не разкрива престъпления.Разчертан е целият град за платено паркиране,цялата полиция нищо не прави,освен да ходят като обезумели да пишат фишове за неправилно паркиране.Много фирми и граждани се отказват да правят бизнес и се изнасят от града.Питам се,дали това не се прави умишлено?
147
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
До Хейт 173 адев разду още повече и без това раздутия щат на държавната администрация, като назначи свои хора на сладки длъжности. Нищо съществено не е направил за работещите. Те са оставени в лапите на такива като Велев. Апропо- Велев няма ли да поздрави работещите? На техния гръб живее.
146
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Ако от сметката махнем политиците и наемните шефове на големите и средни фирми, през 1988 средната брутна заплата в България беше около 240 лева, а сега през 2023 е около 1300 лева. Само дето онези 240 лева отговарят на над 5200 лева брутна заплата сега по стандарта на живот, който може да осигури. С други думи хората на заплата са обеднели близо 4 пъти през 2023 спрямо 1988. В предишните години и повече.
145
5
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 1 месец
Радев се съюзи с ДПС-ГЕРБ и ми падна в очите! Гласувах за него за втория му мандат, само защото Кирил Петков направи видеообръщение в подкрепа на Радев през ноември 2021 г.! Тогава Радев си изигра добре картите, яхвайки вълната на народното недоволство срещу Бойко Борисов и ГЕРБ. 2-3 години по-късно Радев направи остър завой и избра ГЕРБ да управляват.
144
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Престъпник
143
7
 
10
 
! Отговори
Парадокс Бг преди 1 месец
Радев нищо не прави, само дрънка заучени фрази. Може би единственжто смислено нещо, което направи за България е да вкара в политиката Асен Василев, Кирил Петков и Неколай Денков. Асен Василев е уникален финансист, койго вдигна пенсии и заплати и всички некадърни бивши и настоящи управляващи скачат да го клеветят, обиждат и плюят, защото разбират своята немощ и некомпетентност!
142
8
 
14
 
! Отговори
Право на мнение! преди 1 месец
Президентът Радев пак рецитира старите клишета, които всички знаят, но нищо не правят по въпроса! Единствен Асен Василев изведе България едно стъпало нагоре от дъното, където мутрата Борисов ни държеше цяло десетилетие с мизертите заплати!!!!!!
141
3
 
11
 
! Отговори
1234 преди 1 месец
До Непукист-Президента няма управленски функции,а представителни.Той ли е виновен,че олигарсите си имат партии които променят законите и конституцията както им изнася?