Радев: Българите ще работят тук, когато има адекватни доходи и сигурност

Президентът зове за възстановяването на чувството за справедливост
236
Радев: Българите ще работят тук, когато има адекватни доходи и сигурност
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Хората на почтения труд създават смисъл, благополучие и достойно бъдеще за всички и това е големият урок в Деня на труда и на международната работническа солидарност. Това написа президентът Румен Радев по повод 1 май.

"Първи май е олицетворение на просветеното общество, което уважава и насърчава честния труд и гради своето развитие на тази осъзната морална основа.Историята на този ден е хроника на борбата на поколения за правата на  работещите и за гарантиране на достойното заплащане на труда", заявява президентът.

Без социална справедливост всяко общество е обречено на несигурност, разделение, противоречия и кризи, които го обезсилват и правят невъзможно постигането на големи национални цели, допълва държавният глава.

Според Румен Радев възстановяването на чувството за справедливост и гарантирането на социалната сигурност на гражданите са пътят, по който страната ни трябва да поеме, за да се справи с тревожните демографски тенденции и обезлюдяването на цели региони. "Българите няма да имат съмнения, че именно страната ни е мястото за тяхната житейска и професионална реализация, когато работата тук гарантира адекватни доходи, достойнство, сигурност и перспективи да реализират своите таланти. Честит Първи май!", пише президентът Румен Радев.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


236
Още по темата: Румен Радев
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
140
4
 
7
 
! Отговори
Така е , Радев преди 1 месец
Служебното правителство на Гълъб не увеличи пенсии и заплати нито със стотинка.Но зароби България да плаща по един милион на ден за 13 години напред на "Боташ".Ти си най-големият шарлатанин лицемер и подлец.
139
6
 
10
 
! Отговори
GolemPraz преди 1 месец
Обичайните празнословия от този. Кухи заучени клишета от една куха градинска лейка.
138
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
И по малко репресии от Администрацията върху тез които работят и не чакат да мине ден друг да дойде и да се правят на вечните господари
137
3
 
13
 
! Отговори
Непукист преди 1 месец
Вероятно е прав Радев, но всички му речи изглеждат назидание към някакви други, които не били правили нещо, което той смята да се прави. Реално, по-голямата част от последните пет години Радев управлява и е крайно време да поеме отговорност и да говори като такъв. А не да се държи като цар, който винаги е прав и може да назидава.
136
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
А ТИ КАКВО РАБОТИШ?.... НЕДЕЙ ДА ОБЯСНЯВАШ НА ДРУГИТЕ КОГА ЩЕ РАБОТЯТ....
135
4
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Радев нали си подсигури себе си и близките си с луксозен живот а помисли ли за българите когато излезе с юмрук да пригласяш на божковите протести когато наетите от Божков лансира ала бала с президента венецуелските машини на Разпети петък през нощта ни наложи и се започна разрухата на държавата ни С ВАС СМЕ твоите викаха виж сега България
134
1
 
6
 
! Отговори
Име преди 1 месец
До 162. Имате предвид всички БКП/ДС пиявици! Необходима е лустрация.
133
5
 
4
 
! Отговори
Пян_Гъ преди 1 месец
Да де, ама с тази Промяна, която ни натресе, това с доходите няма да стане, нали? Твоята отговорност каква е? Ще си изкараш и втория мандат сладко-сладко ...
132
1
 
12
 
! Отговори
МВР икономика преди 1 месец
90% от работещите фирми са собственост на полицаи, фирми крепени от ДС и административен страх, тези незнаят какво е ревизия или проверка! В тези фирми всички имат досиета! Проверено е!
131
10
 
11
 
! Отговори
Какво да се прави преди 1 месец
България ще се оправи когато се изхващат всички руски кавали от Царя до Падаря Пълна ДЕКАВАЛИЗАЦИЯ Нито един руски кавал да не остане на държавна служба
130
4
 
11
 
! Отговори
Жиката преди 1 месец
Абе заплатата е разход за бизнеса,затова той дава само минимума дори да може да плаща повече. Значи доброволно няма как да стане,ако има принуда бизнеса почва да минава в нелегалност или намалява заетите.Целият пазарен модел е грешен.Събудете се !
129
1
 
7
 
! Отговори
бг смешки 2 преди 1 месец
тя е престанал вече ! само "народа " не го разбира защото е яко зле .....и просто измира последните години ...
128
0
 
10
 
! Отговори
В крайна сметка преди 1 месец
Държавата Е Виновна.
127
3
 
14
 
! Отговори
Историк преди 1 месец
България скоро ще престане да съществува! Исторически неизбежно е!
126
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Кво значи адекватни
125
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
"На крак о парии презрени, на крак о роби на труда!"... Който се е разпознал, веднага да набие някой! Комунисти н'ещастни!
124
3
 
1
 
! Отговори
ДостойниятДаВиЕбе преди 1 месец
145 Ти откъде знаеш какво е достойнство като си те достойна червена пи 444 ка.
123
7
 
6
 
! Отговори
Винету преди 1 месец
Генерал Деси и Зелените Чорапи да си гледат работата.Не стават да са начело на държавата.
122
5
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 1 месец
Българите винаги ще си живеят в България. Номадите винаги ще се местят от държава в държава.. Всичко е ген...
121
1
 
2
 
! Отговори
IQ 3.14 преди 1 месец
До Анонимен145 кога за последно си видел шумкарин да плаща? руснаците банкрутираха сив, ако не са китайците да са овратили и брикс, наще тука през 20 години ни вкарват в банкрут, а "представителите на бизнеса" освен да се дръгнат по тумбаците и да си измислят поводи да бавят минималните заплати с по пет месеца друго да се сетят - по редко.