Нежен минимализъм в колекцията на Gino Rossi за сезон есен-зима 2021

Спонсорирано съдържание | Обновена: 9 ное 2021 10:20 | 9 ное 2021 10:19, Александър Попов

Балансиран ток, нагъната горна част, мека подплатена чанта - перфектните форми са вечни. В кампанията за новата колекция на Gino Rossi литовският супермодел Гидре Дукаускайте представя тенденциите в обувките и аксесоарите за този сезон.

Нежните нюанси на антрацит, шоколад и карамел, естествени материали, неутрални детайли – характерни за моделите от колекция есен-зима 2021 на Gino Rossi напомнят за класиките в колекциите на майсторите на минимализма от 90-те години на миналия век: Келвин Клайн, Хелмут Ланг, Дона Каран.

Винаги актуалните изчистени форми преобладават в женските и мъжките линии. Моделите на дамските обувки включват основно боти и високи ботуши. Ярките ботуши с височина до глезена, поддържани от масивна подметка, с цип или лакирани в мъжки стил, съчетаващи елементи от мокасини и чехли, се открояват с леко футуристична форма. Още по-голяма чистота на формата е постигната при обувките с тясна горна част и тънко токче. След няколко сезона на доминиращи боти до глезена, по-високите ботуши се завръщат триумфално. Те може да са в секси мускетарски или в милитъри стил – тези ботуши имат много превъплъщения. В колекцията на Gino Rossi те са лишени от излишни декорации. Тези на нисък ток имат удължена предна част, за да изградят подходящо пропорциите на силуета. Минимализмът на 90-те години е разчупен от ботуши с нагъната горна част, сякаш излезли от модните списания от миналото.

Цветната палитра тази есен гравитира около бежовото – най-модерният нюанс на сезона, който се съчетава добре с монохромни визии. Текстурите остават предимно неутрални и детайлите не затрупват силуета.

В линията на чантите дизайнерите играят с текстури – големите shopper bags са ватирани, чантите за колан са релефни в екзотични кожени шарки, а багетите в XS размер са лакирани.

Мъжките чанти са също толкова разнообразни. Модният мъж може да избере куфарчета - обикновени или с монограм, елегантни раници, или пътни чанти – с релеф, наподобяващ на екзотични кожи.

Колекцията от обувки включва обувки с лак и масивна подметка, ботуши Челси с потъмнен нос или класически черни, които успешно се определят като унисекс, или мокасини със златна катарама и ресни в 100% последен тренд.

Матеуш Станкевич, един от най-награждаваните фотографи в Полша, беше зад обектива на сесията, създадена в постиндустриално, сурово и експресивно пространство. Изтънченият характер на обувките и чантите се подчертава от авангардната красота на моделите – андрогенни и естествени. В сесията участва литовката Гидре Дукаускайте, която през последните 15 години е сред най-търсените супермодели. Наскоро тя се появи на корицата на турския Vogue в кампания за часовници на Chanel. Компания й прави американецът Макс фон Исер.

Колекцията Gino Rossi вече е налична в магазините на CCC, както и онлайн на ccc.eu и в приложението.


Спонсорирани публикации