Тройната коалиция – правителството в сянка

Без европейски пари...и какво от това?
10 мар 2008 17:16,
40
Тройната коалиция – правителството в сянка
Правителството в сянка. Снимка: БГНЕС

От Европейската комисия спряха плащанията за България по трите най-важни предприсъединителни програми заради сигнали за измама и корупция при предишните траншове на финансовата помощ, възлизаща на стотици милиони евро.

Но парите от „САПАРД“, „ФАР“ и „ИСПА“ са само началото. Тук става дума преди всичко за огромна загуба на доверие от страна на нашите партньори в ЕС, които и без това направиха изключително много компромиси, за да можем от януари 2007 г. да се тупаме в гърдите като горди членове на Евросъюза.

Ако попитате обаче някой от политиците от богопомазаната тройна коалиция, проблеми, естествено, не съществуват. Според премиера Сергей Станишев например корупция всъщност няма, а ставало дума единствено за административни грешки, съобщава германският „Зюддойче Цайтунг“.

Станишев е на мнение, че правителството се отнася "отговорно и хладнокръвно" към финансовите санкции на ЕК и прави всичко необходимо максимално повече средства от ЕС да влязат в страната. Горкичкият, без вина виновен. Иначе хладнокръвието го разбираме. Също толкова хладнокръвно правителството подходи и към жертвите от влака, както и към други теми с обществена значимост.

Освен това, както стана ясно неотдавна, според Инспектората на Министерството на финансите всичко във фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ си е направо  по мед и масло. Там, според нашенските експерти, нарушения и недопустими разходи по проектите, финансирани с програмата ИСПА, няма.

Както е известно, в България вотовете за недоверие, със или без съпътстваща демонстрация, не помагат и за малко всичко да се размине типично по нашенски, т.е. с няколко псувни и взаимни нападки.

За огромно съжаление на управниците и на другарите им, поставени на благи постове из разните министерства, в Европа обаче не мислеха точно така и затова ни спряха парите.

Знаейки, че в София борбата срещу корупцията и измамите по върховете е загубена кауза, от Брюксел решиха вместо да ни чакат - да вземат някакви мерки.

Така, в рамките на само два месеца, стана ясно, че от ЕК ни спират освен парите по „ИСПА“, и 140 милиона по „САПАРД“, както и 50 милиона по „ФАР“. От Брюксел дори заявиха, че ако продължаваме в същия дух, ще ни спрат и 280 милиона финансова помощ от структурните фондове на Общността.

Ето това се казва борба с корупцията. Следващият доклад на Европейската комисия е насрочен за юни т.г. Ще е интересно да видим какво ще предприеме до тогава правителството в сянка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Тройната коалиция правителството в сянка
39
0
 
1
 
! Отговори
triglava lamq преди 15 години
tozi prost narod ne razbra che samo se boqdisvat, a sa edni i sushti.karat se pred nas , a zad gurba ni si razpredelqt Bulgariq i ni ubivat bavno ,leko. Po dobre da ima voina,prevrat i neshto takova.Tazi bavna muchitelna smurt e sram i pozor za BG !
38
0
 
1
 
! Отговори
са преди 16 години
Всички от правителството са едни *** и им пожелавам най-лошото, защото не се интересуват от нищо друго освен да напълнат собствената си гуша. Тройната коалиция е един *** който трябва да се изхвърли колкото се може по-бързо, иначе ще поникнат буболечки.
37
0
 
1
 
! Отговори
Даскалеску преди 16 години
как Даскалеску очерня твоите господарчета , а те са чисти като детска сълза , да тайба в платения *** .
36
0
 
1
 
! Отговори
lidis преди 16 години
ПО БЪЛГАРСКА СЕКРЕТНОСТ ИЗТИЧА ИНФОРМАЦИЯ ЗА ВСЯКА ЗАПЕТАЙКА НАПИСАНА ТУК И В БЛОГА.КАЗВАМ ГО ОТ ПРЕСЕН ОПИТ.ЖИВЕЯ В ЧУЖБИНА .ИМАМ БЛОГ В БГ.БЛОГ.СЛЕД ЕДИН МОЙ ПОСТИНГ МИ СЕ ОБАДИ КОНСУЛА.Е,КАК Е СТАНАЛО ?BG.BLOG КАПАН ЛИ Е ИЛИ ПОЛИЦЕЙСКА *** ?
35
0
 
1
 
! Отговори
Андиверс преди 16 години
РАЗСТРЕЛ И СЛЕД РАЗСТРЕЛА ЧЕРВЕЙ за тази *** ***, която управлява бъглария с гласовете на 27% от населението, главно турци, ***, неграмотни българи и ортодоксални бетонени комунистически глави
34
0
 
1
 
! Отговори
nikel преди 16 години
ПО ПРАВИЛНО Е ДА СЕ НАРЕЧЕ ТРОЙНАТА ЕЯКУЛАЦИЯ, НАЧЕЛО С - ПЕДЕРАСТАТЕЛЯ.Между впрочем, за пъри път във форумната история, се появяват подобни супер гаври, което е своего рода еманация на съществуващата безгранична простащина, обзела управлението.И което се забелязва от хората.
33
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Аз съм на мнение, че едно правителство трябва да бъде наредено до една стена и разстреляно...Така всички следващи правителства и корумпирани политици ще си имат обеца на ухото...Нито един от тази пасмина не мисли за народа, а само за собствения си джоб...Опозицията също е отчайваща...и те жадуват за власт и пари...жална и майка на България!!!
32
0
 
1
 
! Отговори
Парен Локомотив преди 16 години
да и аз съм далече от мисълта, че управляващата ни мафия, се интересува какво пишем по форумите, но все пак парата трябва да се изпуска от време на време
31
0
 
1
 
! Отговори
Кротал преди 16 години
Някой от пишещите по форумите има ли представа, дали някой от тези, за които пишем си прави труда да прочете това , което сме писали. Или това е отдушник да си излеем недоволството удобно седнали пред компютрите и да не вдигаме повече шум. Ако е второто, добре са го измислили Господа-Другарите.
30
0
 
1
 
! Отговори
НФБ преди 16 години
"... И тримата са богати, и тримата водят балансирана политика между Европа и Русия. ..."Да но да обяснят как са станали не богати, А МНОГО БОГАТИ!ДА СЕ ПРОСЛЕДЯТ ВСИЧКИТЕ ИМ СДЕЛКИ...ПАРИТЕ КОИТО СА СПЕЧЕЛЕНИ И ДАНЪЦИТЕ КОИТО СА ПЛАЩАЛИ!ВСИЧКО Е МНОГО ПРОСТО САМО ЧЕ ЛИПСВА ЖЕЛАНИЕ ЗА ПРОЗРАЧНОСТОлигарсите от БСП , заедно с кардиналите от ДС създадоха и контролират организираната престъпност в страната!
29
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
борка, ходи режи салати и не се занимавай с неща, които не разбираш
28
0
 
1
 
! Отговори
наблюдател преди 16 години
ГЛАВНА ПРИЧИНА ЗА ДРАКОНОВСКИТЕ МЕРКИ Е ПЕРНИШКИЯТ ,,БИЗНЕСМЕН" И СПОНСОР НА ПРЕЗИДЕНТА ЛЮДМИЛ СТОЙКОВ ИЗВЕСТЕН В ПЕРНИК С ФИРМАТА НА ЧИНГЕТАТА ,,ЛАДИМЕКС" ! ТЯ КОНТРОЛИРА ОТ МАГИСТРАЛНА ПРОСТИТУЦИЯ ДО ТРАФИК НА НАРКОТИЦИ И ПРАНЕ НА ПАРИ В ЗАПАДНА ЕВРОПА ! ЗА ДА СЕ СТИГНЕ ДО ТАМ СА ВИНОВНИ ОКЪРЖНИЯТ СЪДЯ ПЕТЪР МИХАЙЛОВ , БИВШИТЕ ПРОКУРОРИ МАРЯНА БОРИСОВА , РАДКА ПЕТРОВА И БИВШИТЕ ЧЕНГЕТА СТОЯН МИТОВ , ВАНЬО АСЕНОВ , БОГДАН МАРЯНОВ И ВСИЧКИ ДОСЕГАШНИ ШЕФОВЕ НА РДВР - ПЕРНИК , КОЙТО СРЕЩУ СЪТВЕТНИЯ ПРОЦЕНТ СА ОСИГУРЯВАЛИ КОНФОРТ НА ПРЕСТЪПНАТА МУ ДЕЙНОСТ ! ВИНА ИМАТ И ОБЩИНСКИТЕ И ОБЛАСТНИ УПРАВИ , КОЙТО СРЕЩУ СПОНСОРСТВО ОТ СА УРЕЖДАЛИ МНОЖЕСТВО ,,ИСКАНИЯ " НА ПРЕСТЪПНИЯ БИЗНЕСМЕН ! ОТГОВОРНИ СА И ПОЛИТИЦИ И БИВШИ И НАСТОЯЩИ ДЕПУТАТИ , КОИТО СЪЩО СА СЕ ОБЛАЖВАЛИ ОТ ПРЕСТЪПНАТА ЧЕНГЕДЖИИСКА ФИРМА ! РЕЗУЛТАТЪТ Е ПОВЕЧЕ ОТ ЯСЕН ! НО НЕКА НЕ ВИНИМЕ САМО ЛЮДМИЛ СТОИКОВ ! НО КЪМЕТИЦАТА НА ПЕРНИК РОСИЦА ЯНАКИЕВА , ДЕПУТАТА НЕНО ТЕМЕЛКОВ , ОБЛАСТНИЯТ УПРАВИТЕЛ НА ПЕРНИК И ПРЕЗИДЕНТА ТРЯБВА ДА СИ ПОДАДЪТ ОСТАВКАТА ! А БИВШАТА ПРОКУРОРКА РАДКА ПЕТРОВА , МАРЯНА БОРИСОВА И СЪДЯТА ПЕТЪР МИХАЙЛОВ ДА БЪДАТ ОТСТРАНЕНИ ОТ ДЛЪЖНОСТ И ИМ БЪДЕ ПОТЪРСЕНА ОТГОВОРНОСТ ЗА ПОТУЛЕНИТЕ ДЕЛА ! ЧЕ СТОЙКОВ Е ВИНОВЕН Е ОТ ЯСНО , ПО-ЯСНО , НО ОНИЯ ДЕТО СА СЕ ОБЛИЗВАЛИ ПОКРАЙ НЕГО БЕЗГРЕШНИ ЛИ СА ?
27
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
тоя рефрен за по-малкото зло е локална чалга, в ес политическия ни модел има фискален проблем, бъгаринът е най-ограбения в съюза, още дране е опасно, спряно кранче от вън, е, време му е като сме в ес и да живеем така
26
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Тази коалиция не е нито по-добра, нито по-лоша от предишните. И тримата са богати, и тримата водят балансирана политика между Европа и Русия. Ако си мислите, че Болен Лидеров или Бойко ще са по-почтени на власт - лъжете се жестоко ..
25
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
така де, кво народа такъв, онакъв, тея за жени нема се скарат, фанали са им цаката, ек и народа сме сила брей
24
0
 
1
 
! Отговори
hjk преди 16 години
независимата съдебна система е на ход.
23
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
смаляш им нормата на печалбата, ортаците си захапват гушите и некой пада или го изхвърлят, алчност така се лекува
22
0
 
1
 
! Отговори
the wall преди 16 години
"Кучетата си лаят,кервана си върви".Народа вече е обезверен и няма сили да се надигне,а и отдавна е свикнал да слуша за корупция.Властимащите използват точно това,знаят че колкото лапнат това ще е,идват другите-поредните спасители.Но хората вече не гласуват,а и как да гласуваш,от кого да избираш.От 3-4 кофи с *** избор няма има EXITE
21
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
правосъдие система няма, те организират масови процеси по сталински за отказалите да ползват услугата пране на пари, другаде ги боли коалицията, ес не им признава оодето оодето им е пред проблем, не го признава хазната на ес