Тройната коалиция – правителството в сянка

Без европейски пари...и какво от това?
10 мар 2008 17:16,
40
Тройната коалиция – правителството в сянка
Правителството в сянка. Снимка: БГНЕС

От Европейската комисия спряха плащанията за България по трите най-важни предприсъединителни програми заради сигнали за измама и корупция при предишните траншове на финансовата помощ, възлизаща на стотици милиони евро.

Но парите от „САПАРД“, „ФАР“ и „ИСПА“ са само началото. Тук става дума преди всичко за огромна загуба на доверие от страна на нашите партньори в ЕС, които и без това направиха изключително много компромиси, за да можем от януари 2007 г. да се тупаме в гърдите като горди членове на Евросъюза.

Ако попитате обаче някой от политиците от богопомазаната тройна коалиция, проблеми, естествено, не съществуват. Според премиера Сергей Станишев например корупция всъщност няма, а ставало дума единствено за административни грешки, съобщава германският „Зюддойче Цайтунг“.

Станишев е на мнение, че правителството се отнася "отговорно и хладнокръвно" към финансовите санкции на ЕК и прави всичко необходимо максимално повече средства от ЕС да влязат в страната. Горкичкият, без вина виновен. Иначе хладнокръвието го разбираме. Също толкова хладнокръвно правителството подходи и към жертвите от влака, както и към други теми с обществена значимост.

Освен това, както стана ясно неотдавна, според Инспектората на Министерството на финансите всичко във фонд „Републиканска пътна инфраструктура“ си е направо  по мед и масло. Там, според нашенските експерти, нарушения и недопустими разходи по проектите, финансирани с програмата ИСПА, няма.

Както е известно, в България вотовете за недоверие, със или без съпътстваща демонстрация, не помагат и за малко всичко да се размине типично по нашенски, т.е. с няколко псувни и взаимни нападки.

За огромно съжаление на управниците и на другарите им, поставени на благи постове из разните министерства, в Европа обаче не мислеха точно така и затова ни спряха парите.

Знаейки, че в София борбата срещу корупцията и измамите по върховете е загубена кауза, от Брюксел решиха вместо да ни чакат - да вземат някакви мерки.

Така, в рамките на само два месеца, стана ясно, че от ЕК ни спират освен парите по „ИСПА“, и 140 милиона по „САПАРД“, както и 50 милиона по „ФАР“. От Брюксел дори заявиха, че ако продължаваме в същия дух, ще ни спрат и 280 милиона финансова помощ от структурните фондове на Общността.

Ето това се казва борба с корупцията. Следващият доклад на Европейската комисия е насрочен за юни т.г. Ще е интересно да видим какво ще предприеме до тогава правителството в сянка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
0
 
1
 
! Отговори
musicman преди 16 години
отново похвално слово за това....момче,Борислав Евлогиев - автора на статията!!!!!!!!!до сега 3-4 негови статий чета и всичките до една все умни,задълбочено и кадърно написани,както и изключително верни!!!!само че....драги Бориславе,би ли се поразровил мъничко и в съдебната ни система,защото все си мисля,че това е ГЛАВНИЯТ виновник всичко в тая държава да изглежда на "разграден двор"!!!след като (според конституцията ни!) ДПС е незаконна партия,как така от съществуването си до ден днешен,тя е все във властта?!?как така,като имаше....милион дела срещу бившият столичен градоначалник,той от всичките излезе още по-усмихнат?!?как така,след като е обществена тайна,Иван Костов успя със "Сапио" и "Орион" да гушне толкова парички,а видите ли нямало нищо черно на бяло за което да го подхванат?!? (както и за "Бъдеще за България" на жена му Мара),а също не носи ли някаква.......морална отговорност за САМОСТОЯТЕЛНОТО (!!!) си решение да затворим блоковете в АЕЦ.а?!?пак след като е обществена тайна,как ГЕРБ "спечели" местните избори (главно чрез "купуване" на гласове,както и "силово"!!!),в повечето райони на страната?!?как така,сегашният шеф на МВР (Румен Петков),може да заема такъв пост,след като преди изборите беше разследван по 7 (седем!) случая за корупция?!?как така,след като беше отстранен шефа на "Републиканска пътна мрежа",за "сблъсък на интереси" (точно след скандала с двамата му подопечни,с поискан подкуп от по 50 000 лв.)?!?как така,парламента почти.....всяка година ще си "подновява" автопарка,а в същото време финансовият министър (независимо как се казва и от коя политическа прослойка е той!),да твърди че няма достатъчно средства за удоволетворяване на.......искането за по-високи заплати,подобряване условията за живот в домовете за изоставени деца,пенсионери,инвалиди,онкоболни.....и т.н.?!?и в края на крайщата не е ли именно на съдебната система да се бори с престъпността и корупцията - както от етажите на властта,до последният кокошкарски случай?!?ама докато има "квотно" разпределение в съдебната система (независимо,че то е такова във Висшия съдебен съвет и Апелационната комисия),който и да дойде в изпълнителната власт в България,ще си прави квото си иска,щото са се навързали като свински черва със съдебната такава!!!(но май който много,много пита и "разследва" работата на съда,после го болят пръстленцата!!!)
19
0
 
1
 
! Отговори
Татко Махно преди 16 години
Тия *** трябва да бъдат живи одрани,сварени,провесени на ченгел и т.н. Доган ясно-ограбва България в името на Турция и Мека ! Симеон-за своя сметка и от омраза към България ! серГЕЙчо от инфантилност и скудоумие.България и Българският народ са ебани и преебани! Сега след последнато решение на правителството и НЕГРАМОТНО И НЕОБРАЗОВАНО преебани и ебани! Да ни е честито! ЕС ни гледа саира и ще ни го завре целият ,миризлив и кретенясъл европейски !!!! Извинете ме за отвратителния, но точен и на место език. БОГ ДА ПАЗИ БЪЛГАРИЯ !!!
18
0
 
1
 
! Отговори
Българче преди 16 години
Браво господа европейци!Спрете ги тези пари,защото и те ще бъдат откраднати и вместо крави,овощни градини,цехове за преработка на зеленЧуци,нови пътища и магистрали,нови канализации за села с по 2000-5000 жители,ще има нови хотели по морето,нови джипове и мерцедеси и всичко друго но не и за ХОРАТА,нормалните де,а не вече преялите от власт и пари...
17
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
това е наивно, доган да докара колкото си ще избиратели самостоятелно не може да управлява а с ортаци
16
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Така ще е, скъпи братя и сестри българи, щом като дойде време за избори се правите на велики и не гласувате, щото всички били маскари и нямало за кой да се гласува! Така ще е - вие не гласувате, ама ДПС отиват да гласуват всичките без изключение че и с автобуси си докарват още избиратели. А вие българи не гласувате, щото се мислите за велики и все някой друг ви е виновен! Другия път като дойдат избори - гласувайте за български политици, за да не ви управлява пак ДПС на Ахмед Доган!
15
0
 
1
 
! Отговори
Bulgaria nad vsitchk преди 16 години
Vreme e!!Sabydihte li se vsitchki vetche i evropa e ybedena tche tova pravitelstvo NE STAVA.SEGA TCHAKAT NAS GRAJDANITE DA NAPRAVIM NESHTO VSITCHKO E ZA POREDEN I MOJE BI ZA POSLEDEN PAT V RACETE NI!!
14
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
заспал народ не е, в режим на оцеляване работят само инстинкти, а картинката е ясна ако виждаш, един гол цар, играч на обръчи и малчуган дето послъгва
13
0
 
1
 
! Отговори
valeri преди 16 години
ЕС най накрая се усети, че този дребен джебчия Доган ще гушне всички фондове с неговите обръчи от фирми.
12
0
 
1
 
! Отговори
ss преди 16 години
НЕ МОЖЕ АХМЕД ДОГАН ДА ТЕ УПРАВЛЯВА И ТИ ДА СИ ДОБРЕ. РАЗБЕРЕТЕ ГО НАЙ-ПОСЛЕ!
11
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Днес една бедна възрастна жена се ровеше в кофите за *** на пазара на Младост 1 ,намери парче хляб и го заръфа , минавах на близо и се разплаках, и сега пиша през сълзи, имах малко пари и й ги дадох всичките,заприказвахме се - пенсионерка, медицинска сестра , къде сме ,на кой свят сме , време ли е горните *** да се махат.......
10
0
 
1
 
! Отговори
eva преди 16 години
kakvo stava s domovete za "ulichnite desta", koy gi stopanisva i kakva efunkstiyata na agenstiyata za destata?
9
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
докато заспалия народ се интересува само от жалкия си бит и не може да погледне по далеч от носа си , нещата ще са лоши и лошиДокато заспалия народ търпи да го управляват комунистически крадци , цяла Европа ще ни гледа с недоверие и присмехДо когато заспалия народ не прозре , че комунистическата *** е причината за всичко лошо в тази страна и не реагира , живота в тази страна няма да се отличава от един клозет натъпкан с !!
8
0
 
1
 
! Отговори
111 преди 16 години
България ще даде 200 милиона евро за борба с корупцията на Брюксел!(стигат ли толкова)
7
0
 
1
 
! Отговори
Kolega преди 16 години
..niamashe ni EU, ni DPS.... cenite biaha oshte idealni... a politicite ne tolkova vulgarni..... ;))))
6
0
 
1
 
! Отговори
Алекс преди 16 години
Не мога да разбера кой си мисли, че залъгва Сергей Станишев, като си сложи розовите очила и каже, че всичко от негова гледна точка е наред и изглежда розово. Май само себе си. А и кво им пука на тройната коалиция ДПС, БСП, НДСВ, че били спряни европейските пари нали и в България може да се краде.
5
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Тя и водата за пиене стана бая скъпа вече. Нали уж щяха да разследват Софийска вода, кво стана? Пак на Бойко лъжите, аман вече! Доган си е оплел кошницата, като дойдат другата пролет автобусите, и Сокола пак ще е на власт, няма значение с кого, той не подбира, стига да върви келепира. Симеон бита карта, ама гласи полекичка да убеди хората за референдум, белким щерка му Калина стане царица един ден, зер роклята й от сватбата вече е в отделна зала на националния исторически музей.... ако не знаете, идете вижте. Станишев... него ще го изпържат собствените му приближени с които се е обградил в ръководството на БСП, щото той като личност приключи, а след него непосредствено вървят жадни за власт и пари. Кои са тези хора ли? Амче пуснете си телевизорите, отворете вестници и вижте кои от БСП се изявяват повечко напоследък. Тъй че Дмитриевич си отива благодарение на по-отворените в неговата си партия. Така ще го финтират, че ще ходи като шаран зяпнал. Ама от глад няма да умре, споко. Така или иначе БСП ще повтори мандата, ако не - страшно става!такава е картинката в БГ тия дни, купувайте евро, че лошо иде.
4
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
ЕС удари по масата. Когато крадеш нагло европейските фондове, а се и заиграваш предизборно с другаря Путин те очаква само едно - падане от власт. Тези селски тарикати си мислят, че ЕС е тъпия български народ и че ще могат да си правят каквото си искат.Тепърва ще гледа бат Серго на парцали, а за Доган идва много лошо време. Симо ще проиграе горите и земите, а ние тъпите овце ще пием по една студена водица.
3
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
Пернишкият бизнесмен Людмил Стойков е главният виновник Брюксел да спре парите на България по програма САПАРД. Така източници от Европейската комисия коментираха наложената драконовска санкция на страната ни. Еврокомисарите били объркани от факта, че обвиненият преди година за източването на 7,5 млн. евро по 6 проекта на САПАРД бизнесмен се измъква от правосъдието. Имали съмнения, че у нас има достатъчно гаранции за сигурността на европейските пари.
2
0
 
1
 
! Отговори
преди 16 години
На снимката: седнали, отляво надясно - Лошия, Добрия и Злия... като в оня стар уестърн, ако го помните. Комплект 3 в 1, Сергей Станишев между *** и наковалнята. Горкия човек, жал ми е!
1
0
 
1
 
! Отговори
Жоро Фитила преди 16 години
Брюксел ще даде на България 200 милиона евро за борба с корупцията! В белязани банкноти,естественно!