Айди, кажете ся, бе

Проф. Корнезов, автор на 17 книги и над 350 статии: "Процидура ли искате? Хубаво, ша ви дам и на вас. Айди, кажете ся, бе.
11 апр 2008 17:37,
60
Айди, кажете ся, бе
Любен Корнезов. Снимка: БГНЕС

"Ришение за гласуване на недоверие на Министерския съвет на Република България заради обвързаността му с организираната пристъпност".

С тези думи, точно в 15.30 часа, водещият на парламентарното заседание Любен Корнезов откри процедурата по гласуване на петия поред вот срещу кабинета "Станишев".

Но роденият в Ямбол професор, завършил право в СУ, продължи. Не ни остави да си поемем дъх и заизрежда наново :

"Народното събрание на основание член осимдесе и девет и член осимдесе и шест от Конституцията на Република България реши: Гласува нидоверие на Министерския съвет на РБ заради обвързаността му с организираната пристъпност".

Точно в този момент опозиционерът Яне Янев (ОДС) поиска поименно гласуване на вота.

"Процидура ли искате? Хубаво, ша ви дам и на вас. Айди, кажете ся, бе. С двйе минути разполагате".

"Всъщност, искането ви е по член пидисе и три, алинейъ първа, точка пйета - поиминно изписване. А, нйе! С вдигане на ръка, така ли е? Абе, не е записано така, прочитети, бе, млади хора".

Неловката тишина в залата обаче бе за кратко, Янев подвиква...

Сига... точка втора ли искати? Ааа, точка трета, добре. Поставям на гласувани това процидурно придложение.

А процедурното предложение бе отхвърлено.

Резултатът от вота вече го знаете... кабинетът оцеля.

Веднага, след като управляващите си отдъхнаха и усмивките грейнаха по лицата на Станишев и Корнезов, задъхана червена активистка извади от джоба си лист и зачете: 

"Гласувах против, защото ми писна кукловодите на този театър да са едни и същи. Вашата драма и опит за реанимация на собствените си политически сили, доведе до едно фиаско. В заключение само ще добавя, че с този вот вие се опитахте да  сринете авторитета не само на един министър, а на една цяла институция, която се грижи за сигурността и спокойствието на гражданите".

На всичкото радостно тИатро ДПС и НДСВ останаха неми зрители. Опозицията отдавна беше освободила банките си в залата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


60
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
0
 
0
 
! Отговори
антон преди 16 години
Я селяните да траят. Гледах Корнезов - не знам къв професор уважаван е - дори и диалекта му ще преглътна, но отношението му е все едно води *** на паша. Такова и ако му е академичното отношение, здраве му кажи. Аман от простаци. Един председател на парламента трябва да е доста по-ерудиран от Корнезов. Темата пък за чеврените мутри изобщо и не искам да я коментирам..жалка работа.
18
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
ZlATko .... xaxxaxaxa :D
17
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Коьйту ни рийътъ - пичьйели, койту рийтъ - ни пичйели.
16
0
 
0
 
! Отговори
Moje li i az преди 16 години
Moje li i az da go kaja: Златко, клоун такъв, да си **** м***а, !Nachi temata e wot na nedowerie obache toja prijatel otklonjawa waprosa kam proiznoshenieto na Kornezow. Abe p...o towa da ti e problema w tozi skapan parlament.
15
0
 
0
 
! Отговори
netakabe преди 16 години
А и администраторите на сайта днес.бг. На фона на тоталната неграмотност тук, трябва наистина да ви стане неудобно да се присмивате на диалект, на който се говори на почти половина от България. Не съм следила директното излъчване от парламента, но съм имала удоволствиет да слушам уважавания професор Корнезов в СУ и не намирам диалекта му за толкова явен или смущаващ. Но какво ли разбирам аз като не съм от София .
14
0
 
0
 
! Отговори
nedovolen преди 16 години
Абе не ви ли е срам вече? прости селски социалисти,Станишев и ДПС ,заедно с анонимниците от НДСВ -махайте се вече бе !!!!Вече се окепазихте до шия бе -мамини сладки!!! Писва ни вече да ви търпим далаверките ,борите се да се задържите още малко за да лапате колкото може още.*** аман от вас бе мекерета .Подигравате се с цял един народ и е време да си спомните за 96-97 година,щото то се търпи -търпи,ама до време.Или и вие като другарката Драгойчева - "пенсиониране само след насиране" ????
13
0
 
0
 
! Отговори
Becko преди 16 години
Жльатко Зелефъ е стар болшевишки тромпетист. У убавите филми на пръдлифците им се вика тромпетисти. На Азис тромпета , и тн..Ако Златко се подиграва на Корнезеца, то е защото нервите не са му издържали да нау4и шъ ли Ален 5кофъ здаде папките и ако да на кого. У тез фолдери не един и не двама журналяци са описани. Коритарката си изеде , иде ред и други да похапнат. Но постепенно.А Жльатко Зелефъ да спи споко и да мисли дали да си продава тромпета или да иде да се гушне на топло и *** при Кузофъ. Жльатко, такъф саксофонь шъ намериш сабалем у келотите си 4e на секо закашляне кога имаш разстройсво такива бъдани ше оплескваш та шъ тъй и поканиат орътъ на кънкьоро Страхлийски да му се изсаксифониш 4е имаш разстройсво такива бъдани ше оплескваш та шъ тъй и поканиат 4e и оно да води какви 4удесии моат от един да се напраат.Апропо-ако все пак имаш достойство *** си при Евгения да ти тури с копринени конци на трътката един цип с по едри зъби 4е по некога Кузата да си мисли 4е му се усмихваш, ти болшевишка краво.
12
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Корнезов е много свестен човек и това знае всеки, който го познава лично.
11
0
 
0
 
! Отговори
селяни сме преди 16 години
да се дрънка по селски в парламента.Крайно време е селяните попаднали случайно в тази най-висша държавна институция да се научат да говорят на литературен български език.
10
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Изобщо не ми пука за Корнезов, на автора е абсолютно тесногръд. Ако имаше щастието да учи някъде другаде, щеше да знае, че английски и френски имат толкова много варианти на произношение, че свят ще му се завие. Хората навън съдят по умението и квалификацията, а не по дребните дефекти в говора!
9
0
 
0
 
! Отговори
men преди 16 години
ei ia da ne se zaiazdash s tvurdoto püroiznoshenie v ezika-ima si pravila!!! i tova che iztochnite dialekti ne sa vzeti kato pravilo za proiznoshenie go ima i se uchi v uchiliste. dialektite v zapadna bulgaria sa razlichni i tova, che v sofia se e izhailazil razgovornia ezik izobsto ne e problem sas shopskia dialekt!!! dialekta e mnogo hubav i mnogo malko hora za SAZALENIE go govoriat taka kakto triabva.... ostanaloto e otvratitelna smesitza ot polushopsko proiznoshenie i skapan ezedneven ezik(da ne kaza slang) haide za sega....
8
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
Даааа, и аз слушах с наслада този "литературен български".
7
0
 
0
 
! Отговори
и да го кажа, на кой преди 16 години
Златко, клоун такъв, да си **** м***а, !
6
0
 
0
 
! Отговори
и да го кажа, на кой преди 16 години
Ей, я да не се закачате с Ямбол !!!
5
0
 
0
 
! Отговори
български език преди 16 години
абе вие за ер малък не сте ли учили в училище, бе мили ми редактори и списвачи в днес.бг? Звука, който сте се опитали да предадете се изписва с " ь ". Например Кольо, а не Колйо. Смешни сте :-D
4
0
 
0
 
! Отговори
seta1950 преди 16 години
Е,и какво като е от Ямбол?На този професор не сте достойни да му носите чантата,неграмотници такива!И кой е доказал,че прононса на дървените шопски глави/то аслъ вий освен с магаретата си ,с други разговор не сте водили/е правилното произношение!Не се втелясвайте на "йието",ами слушайте какво се казва.То и материалчето бая нескопосно!Друг е въпросът,че темата наистина е много важна и следваше по нея да се пише сериозно,защото днес наистина се решаваше пътя ни напред!Ама то като гледам и опозицията-трудна работа!Хем да ги съборим,ама сетне-ми ако нещо и нас ни издухат!Дълбок размисъл на тема" чие шадраванче"по-лесно ще ме стигне и повечко ще засмуча!
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 16 години
smehotvorni sa...
2
0
 
0
 
! Отговори
jasta13 преди 16 години
Циркот нема ***. Жалко само че билетчетата за този ни излизат доста скъпо, а дори нямаме места в ложите.
1
0
 
0
 
! Отговори
LachKo преди 16 години
Професор... завършил СУ.... ама от Ямбол :-) :-) :-)