В джобчето им дрънкат гребенче и огледалце

"За бога братя, задържайте ги и ги наказвайте (полицаите - бел. ред), ако ви вземат подкуп!"
20 юни 2008 12:34,
55

"За какво ни е въобще министър, като ние ще трябва да дисциплинираме полицаите му?", възкликва в блога си шефът на парламентарната комисия по вътрешна политика Минчо Спасов. И май има защо.

След като Михаил Миков призова обществеността да контролира и снима полицаите докато са на служба, след като ги оставиха да носят в джобовете заработеното си, а не 20 лева на монети, сега явно ние (обществеността) ще трябва и да ги наказваме.

"Поех ангажимент да не занимавам медиите с провала на идеята за ограничаване правото на КАТ да взема подкупи по пътя", пише Спасов.

Той поясни за Dnes.bg  как вътрешният министър, БСП и ДПС нарекли идеята му "глупост, под която няма да се подпишат".

"Щели да настроят срещу себе си полицаите. Аз лично не държа на симпатиите на подкупните полицаи. Напритив - открито заявявам, че ме е срам от тях", каза Спасов.

А те дебнешком, кротичко, докато си гледаме Мusic Idol-а, делят ли, делят.

 


 

Знаем, че видеото няма правна стойност, но все пак се е случило. Но нали той, Михаил Миков, няма да се конфронтира с подчинените си?

"И вместо заповед, с която да им спре "дневните", ще трябва да ги задължи да ходят на работа с гребенче и огледалце в джоба – като за снимка", предлага иронично Минчо Спасов.

И без това министърът вече обяви, че подопечните му ще имат нови униформи, пък и поостарелите кубинки щели да бъдат заменени от модерни обуща.

А иначе Миков му обещал, след като го изслушали на 12 този месец, че до понеделник ще вземе мерки.

"Обаче понеделник мина и не съм  чул да са уволнени тези полицаи".

Според Спасов хората са по-разумни и ще направят друго:

"Вместо да бият полицаите, ще започнат директно да се борят с престъпниците. Тогава закриваме МВР, освобождава се близо милиард лева в бюджета и вдигаме пенсиите", обяви за Dnes. bg депутатът от НДСВ, който чрез нас попита министъра защо се противи на истинските реформи.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


55
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
0
 
! Отговори
Киреза Стирянов преди 15 години
"А иначе Миков му обещал, след като го изслушали на 12 този месец, че до понеделник ще вземе мерки."Ама че наивник бил този Минчо Спасов...Да беше накарал министъра да уточни седмицата,месеца и годината....Че то може в другото хилядолетие да вземе мерките,тъй и тъй свикнахме да прекрачваме от едно хилядолетие в друго - нищо работа...Щели да икономисат милиард и нещо със закриването на МВР....Аз предлагам да се закрие Народното събрание,пардон,Народното цирковище,президентство,правителство и т.н..Ами че ние тогава ще сме най-проспериращата държава в света,и ако бяхме го направили още през 1989 година сега в трезора на БНБ щеше да има над 400 милиарда лева резерв...Помислете самоооооо:))))))) Тогава нямаше политическата,пардон,бандитската класа да отвлече на запад 30000 девойчета за ,нямаше да избягат от Родината ни 1,5 милиона млади хора и здравната каса нямаше да умори около милион човека..........
13
0
 
0
 
! Отговори
J. преди 15 години
Ако го бяха приели всички щяхме да сме принудени да носим 20 лв. на стотинки - Ей така, за по-лесно!;)
12
0
 
0
 
! Отговори
kerlito преди 15 години
4e da ne sa samo te da vzimat pari4ki ,vsi4ki go pravqt.Ami 6to ne pi6at po kolko zaplati vzimat i dali im stigat da izhranqt decata si ,a jenite im i detski dobavki ne polu4avat za tova 4e sa 4engeta.6te vzimat mi i az ako bqh 4enge 6tqh da vzimam ot malkite lainar4eta bez knijki i pak 6tqh da pi6a aktove .Kakvo kato sa policai ,te i lekarite vzimat znaem 4e 6tom ne se pla6ta dobra zaplata se krade
11
0
 
0
 
! Отговори
nqma nujda ot ime преди 15 години
abe ,koi si ti 4e 6te tursi6 kosurite na policaite be,noseli zabranenoto v jobovete si,are nosi ti 20 leva na stotinki da tevidim kak 6e go napravi6,da ta takovam u tufleka
10
0
 
0
 
! Отговори
Kapitan Josarian преди 15 години
До номер 6.Четейки глупотевината ,която си изръсил не се учудвам защо България е заприличала на нещо средно между *** и цирк. Пулно е с палячовци-съдии прокурори,полицаи-всички те готови да направят *** на всеки който си плати добре...и такива като тебе,доволно заяваващи,колко хубаво е това...За себе си, аз отдавна съм взел рещението:от 6 год не живея в Мафиотска Република Чалгария До номер 3 много ми е тъжно ,но триабва да призная ,че си прав,братче...и нема светлина в тунела
9
0
 
0
 
! Отговори
rakataka преди 15 години
be maj mu podade paketche...da ide da si napravi edna liniq v toaletnata :-DDD heaehahea
8
0
 
0
 
! Отговори
daka преди 15 години
ти пък кой ще съдиш ве я се събуди,да не си във някой филм че ще съдиш,или пък си телевизионна звезда,докато продават апарати и камери 6те снимаме каквото си искаме ,ако иска6 отиди ди техномаркета и ги съди дето те снимат вътре а и ти продават камера ,хахахахах ***,тя униформата няма да те спаси приятельо жалък,
7
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
до 3- не всеки българин, моля те! за нищо на света не бих бачкал в държавния апарат.до 4 - нещо не ти разбрах шегата
6
0
 
0
 
! Отговори
dimitri преди 15 години
от колкото -20 точки в книжката....какво му е лошото да се дават подкупи....нека се дават...при положение че не си заплащил живота на никой... ама тъпите журналисти само гледат как изкарат някой нова сензация...сега стана невъзможно да се дава подкуп на никой.....и какво по добре ли е да дашеш 50лв. за акт за дето не си си носил личната карта или да дадеш 10 лв. и да се прибиреш спокойно....
5
0
 
0
 
! Отговори
пулицай преди 15 години
Ей, нагляри, що сте ме снимали тука с колегата бе ей ! фамилията ви ше разгоня само да ви намеря кои сте ! папараци нещастни - ще ми снимат тука ... вие сте за съд ! не сте ли чували че има закони за тая работа - трябва да питате преди да снимате...
4
0
 
0
 
! Отговори
Алекс преди 15 години
Вместо да мислят, което явно не им се отдава, защо не взаимстват готови решения от държави решили вече до голяма степен проблема и не спрат да ни занимават?
3
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Никой няма да ги спре, защото всеки българин мечтае да е на тяхно място. Да е митничар, държавен чиновник в някоя инспекция, данъчен или нещо по-плячкаджийско. Българинът им се гневи, но само защото не е един от тях. Те не чувстват неодобрението на жертвите си, а само завистта им, че не могат и те така да зобят. В частния им живот никой не ги псува, даже напротив, търсят ги да услуги, "да оправят" на някой акта или друг проблем, пък и било срещу ракия или пари. Е как да се пребориш с тях, като на практика всички са и издигнали на пиадестал?
2
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
Видеото е по улиците колега.Само направи нарушение и куките да те спрат гледай как ще те връткат,само и само да ти вземат някой лев,а те не са доволни на малко.
1
0
 
0
 
! Отговори
bfafba преди 15 години
neshto ne moga da vidq videoto