МВР хвърля кубинките и заменя пùшущите машини с PC-та

Вътрешният Михаил Миков си набеляза промени в министерството
12 юни 2008 17:03,
95
МВР хвърля кубинките и заменя пùшущите машини с PC-та
Снимка: segabg.com

Вътрешният министър Михаил Миков заяви, че всяка седмица има случаи на нелоялно поведение на полицаи.

Пред вътрешната парламентарна комисия той представи идеите си за промени в МВР, като се обяви за ясни нива във ведомството и даде срок от 6 до 8 месеца за пълната компютъризация на разследващите органи, тъй като сегашната техника била отдавна морално остаряла.

Според Миков, необходим е и по-строг контрол върху специалните разузнавателни средства, които трябва да бъдат обособени в агенция.

Сред останалите му идеи е и завишаване на вътрешната сигурност.

Четири ще са основните функции на МВР. Сред тях са разкриване на престъпленията, поддържане на обществения ред, граничен контрол и противопожарна безопасност.

Миков набеляза и още промени: да бъдат премахнати кубинките от летните униформи на полицаите, както и закупуване на мотори в големите градове за по-голяма мобилност на полицейските служители.

Вътрешният министър призна още, че социалният статус на работещите в системата на МВР изостава

"Около 81 на сто от бюджета на МВР отива за заплати на служителите на ведомството,останалата част са за  капиталови нужди и дейности", посочи Миков.

Според министъра е важно да се въведе диференцирано заплащане на служителите, тъй като когато се вдигат еднакво заплатите, това демотивира служителите.

"Надявам се промените в МВР да станат най-късно до края на юли", каза Миков.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
94
0
 
0
 
! Отговори
вк преди 15 години
До февруари - много време е това!Ако не от друго от глад може да се умре!
93
0
 
0
 
! Отговори
Meтров преди 15 години
Егати разсъждението, а респективно, когато с колегата ти до вчера сте получавали по равно, а от днес той е с 350-400 отгоре ти как ще се чувсваш. Може ли от утре правосъдния министър и този на земеделието и горите, примерно да му вдигнат заплата а на г-н Миков да му остане старата, е да ама и инфлациятада му я изяде и нея, пък и да не работи нищо друго т.е. да няма право....аааа и да не взима рушвети или както е модерно сега да не се корумпира. Лошо колеги е да *** ама не сме само ние *** и тези от ЕС са *** защото вярват на неверни показатели и на истински корумпираните, тези червей които от години прояждат държавата ни. За това сме си виновни ние хората, защото от двайсет години търпим 300 човека да ни правят на маймуни. Да разполагат с парите от нашите данъци от тези на изтормозените ни родители, за да си водят охолен живот. Аз искам един от тези красавци в парламента за еднанощ да дойде в моето отделение една нощна смяна да изкара и нека да казва после, че и 8% са ни много за сега.Аз ще изчакам до Февруари ако нищо не се промени ще се махна нямам намерени да пропилявам младините си в една затънала система. Нашето МВР е като ръждясала жигула с неопределен цвят на фона на лъскавите шкоди на словенските колеги от една подобна нам структура.
92
0
 
0
 
! Отговори
kykata преди 15 години
Незная в друга държава на полицай да са отнете правата му като гражданин!! Да, за жалост тук е така- като се започне с неможе да работиш друго защото си полицай!?!Ние да не сме прокажени?! Искаме да си изкарваме честно както всички някой лев но уви ... След като дължавата няма достатъчно пари да ни подсигури заплати, хм като казахме заплати гледах бр.77/08 год интересно 265 лв щат...почваш като полицайче а дали е така в другите страни!! защо ли да питам ..Колега уведомете обществото,че 500-600 лв ще вземе полицай със 10 год трудов стаж а до тогава... Направо медийте ме изумяват като напишат числа ..ех да бяха истина..Това г-н министъра с РС е най-после техника но да не забравят и консумативи,че тия машинки вървят не само с ел.захранване.Кубинки ли,че това си остана най-хубавото нещо от униформата за разликата от останалата част няма как да ги съсипят производителите но ,,униформите" са само ,,униформи" В жегата се потиш много в тях а зимата зъзнеш като *** интересно тия хора дето ги одобряват правят ли полеви тестове или ,,тестове на маса" ?
91
0
 
0
 
! Отговори
от полицай от ООР преди 15 години
Здавейте, на запад има камери по пътя има и камери и копютри в полицейските коли.Много сате проверявали ама ти неси разбрал.Като ни сложат и на нас обещавам да не те спират а до тогава тва дет си го написал гледай да не те хване не ти го пожелаваме всички.ОТВОРКО.От честен полицай.
90
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 86.Какво говориш настройване на гилдии една срещу друга..!Виж за какво става дума -в 4 града увеличават заплатите на МВР-служителите , а на останалите среден пръст.Значи са по-долна ръка хора....не били натоварени като другите....!Не е така !До сега пращаха в командировка от провинцията в столицата -сега ще е обратно.Търпението е на изчерпване!Системата на МВР умишленно се довежда до колапс и години ще са необходими за възтановяването и!
89
0
 
0
 
! Отговори
я преди 15 години
полицията си е полиция!Работи и знае как да работи !Престанете да я манипулирате да и въздействате , дайте на служителите свобода и социален статус , направете ги независими от тези 240 безделника и тогава дайте оценка!!!!
88
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
До 78.Какво са измислили не знам , ама като слушам колегите , ако махнат категорията и заплатите доста се канят да бегат.Ако една четвърт от тези които говорят го направят , ще стане страшно.Относно съкращенията за които се чу - няма смисъл от тях защото хората сами си отиват.Вън от системата също има работа , шофьор да си ще получаваш повече , но напрежението няма да го има.
87
0
 
0
 
! Отговори
Бивш преди 15 години
Аз съм на мнение да се премахнат заплатите на управляващите , защото това ги демотивира . Относно кубинките-тия горе да не мислят , че всички работят на бюра.Или ще раздадат гумени ботуши ,че са по-евтини.Преди имаше наплив от армията към полицията , ама сега май няма.Военните са и добре заплатени и ползват много екстри , а"ченгетата" трябва да са бедни и гладни за да мислят как да оцелеят , а не как да работят. Нямат право да протестират - ами те направо си напускат. Лошото е че напускат кадърните , опитните , тези които могат да се реализират и навън . По повод на това помислете кои ще останат и какви хора ще назначите при условията за работа които сте създали и при това мизерно заплащане.Извода е елементарен -щом има голямо текучество на кадри и МВР се ползва като трамплин към друго поприще , значи условията на работа и заплащане не предразполагат за градеж на кариера и удоволетворение от извършената работа. Аз за себе си съм убеден , че на господа управляващите не им пука и няма да обърнат внимание на нищо докато не започне да им пари под краката.Министъра говори за месец юли!Кой юли ? Коя година ? Престанете да лъжете народа и да настройвате различните професии и гилдии едни срещу други , защото един ден това ще се обърне срещу вас!
86
0
 
0
 
! Отговори
Да бе преди 15 години
Не си само ти.Доста хора са на крачка да излезат от системата , а доста и излязоха.Цифрата за напусналите изнесена в медиите няма нищо общо с истината , но дори и да е вярна , известно ли е на господата колко време е необходимо да се създаде един служител.1800 напуснали - 1800 назначени - няма проблем с личния състав!!! Ами те да не започват да работят веднага , или започват -грешат/което е нормално/ и веднага на Военна прокуратура.Говорите за назначените , а защо не кажете колко от тези които трябваше да назначите се отказаха - интересно защо.Мислите ли ,че чрез натиск и заплахи ще успеете дълго да изправяте тези гладни хора в униформи срещу протестиращия народ?Защо е необходимо да се купуват автомобили , като няма да има скоро кой да се качи да ги кара?Или може би за това са картонените?
85
0
 
0
 
! Отговори
MIZ преди 15 години
Аз съм полицай всеки ден изминавам около 60-70 км.за да си изпълнявам служебните задължения , разнасям си призовките ,наказателните постановления в района от4 села посещавам и възникналите случаи през деня , правя и различни проверки в поверения ми район , всичко това с личния ми автомобил с личното ми гориво, сам си купих принтер ,компютър и копирна мошина ,сам си усигорявам всички консумативи, понеже вече банките не ми дават кредити затова и напускам.
84
0
 
0
 
! Отговори
пътен полицай преди 15 години
Ха кажете ми как няма да взимат рушвет, като заплатата им е чисто 530лв., като махнат наема от 150лв. - кажете ми как да прижевяват? Положението е, че около 80% от полицаите са теглили заеми от банките и тези банки всеки месец си вземат от по 200-250лв.вноска от заплатата. За да навакса един полицай трябва да работи извънаредно, но закона го забранява и така той си остава със своите мизерни доходи.
83
0
 
0
 
! Отговори
Луд Гидия преди 15 години
Личи си, че сте грамотен и образован човек. Не сте за пътен полицай. Там отиват само такива, които избиват комплекси. Явно и Вие избивате някакъв комплекс за превъзходство над другите, щом не се чувствате слуга на народа. Изръшкал съм Европа с лека кола, никога не съм нарушавал правилниците и никога никъде не ме е с пирала полиция. Щом подмина стотина метра след Калотина - и оппа - ето ги "наште", вдигнали палката. "Документи за проверка, моля!". Какво по-тъпо и по-нагло искане от това, щом като преди секунди си минал гранична проверка?! А пропо: в Европа никъде не съм минавал гранична проверка като нашата, погледнат ми паспорта хората и ми пожелаят "добър път". По-добре си сменете работата, щом тази Ви разстройва, може да хванете скоротечен рак от притеснение.
82
0
 
0
 
! Отговори
biser преди 15 години
Работя като мл.автоконтроьор.Омръзна ми да ми вменяват,че съм корумпиран,а истината е,че винаги съм се стремял да работя честно.Омръзна ми нашите началници да тръбят по медиите,че без явно нарушение не трябва да се спират водачи,а истината е,че се изискват резултати които се установяват само при проверки за редовност на документи.Омръзна ми да ме питат защо,като работите, стоите под сянка,а истината е,че при 35 градуса не съм видял нито един от задаващите този въпрос да работи при такива условия.Омръзна ми гражданите които санкционираме да обясняват "колко са малозначителни нарушенията им,а пък другите няма кой да ги лови".Омръзна ми да съм"задължен" на нарушителите,които плащат данъци и ми плащат заплатата.Най-важнотое,че не ми омръзна да обичам професията си,колкото и да е неблагодарна. Това го написах за такива хора,като анонимен 53 и 77,които "всичко знаят,всичко могат и са безупречни на работното си място". Изказването на министъра ще го подмина,защото човекът още не е ориентиран и му е необходимо време за ориентация :)))
81
0
 
0
 
! Отговори
ОДЧ преди 15 години
Колеги, тази година заплатите няма да се вдигнат с 10% както беше предвидено в бюджет 2008, правителството я окъса и увеличението ще е с 6.5-7.5 %.
80
0
 
0
 
! Отговори
"69" преди 15 години
Обн. ДВ, бр. 69 от 05 август 2008 г., стр.14-30!
79
0
 
0
 
! Отговори
anonimen преди 15 години
"МВР хвърля кубинките и заменя пùшущите машини с PC-та" - ХАХАХАХАХАХАХАХАХА - ТАЯ СНИМКА ОТ КОЙ АРХИВ Я ИЗВАДИХТЕ- ОТ 80ТЕ ИЛИ 90ТЕ. *** СМЕШНАТА СТАТИЯ *** СМЕШНИЯ МИНИСТЪР! ТВА Е СРАМНО ТАКИВА СМЕШКИ ДА РАЗПРАВЯТЕ НА ХОРАТА Г-Н МИНИСТЪРЧЕ!-ИЗЛАГАТЕ СЕ!!!! ТОЛКОВА Е ГНОЯСАЛА ВИ ЦЯЛАТА СИСТЕМА И *** ПОЛИТИЦИ НАД И ПОД ВАС ЧЕ ПЪРВО ТАМ ТРЯБВА ДА СЕ ОПРАВЯТ БАКИИТЕ - НЕЩАТА СЕ ЧИСТАТ ОТ ГОРЕ НАДОЛУ! НЕ ОБРАТНО - ХАХА ТЕ ЗА КУБИНКИ РАЗПРАВЯТ-СМЕЕЕЕЕШКИ!! !!!!!!!!!!!!!!!!!ЗАПЛАТИТЕ!!!!!!!! - МНОГО ДОБРЕ ГО Е КАЗАЛ...- "500лв на месец !!!разбира се,че съм корумпиран:))) съм им майката!!!не ми пука дори да ме хванат и уволнят!!!даже ще ми направят услуга:)))"
78
0
 
0
 
! Отговори
преди 15 години
колеги някой знаели къде може да се прочете тоя нов прословут закон за мвр, явно пак са измислили много простотий затова никъде нищо не се чу за него освен за новите дирекций, или тия от горе ги е страх че тоя път наистина ще останат без полицай ама като гледам няма и мераклий за назначаване е за тия заплати и *** нещат да стават полицай
77
0
 
0
 
! Отговори
foks преди 15 години
Г-да Полицаи,защо не работите?Защо не налагате глоби когато някой наруши правилника за движение по пътищата?ако са ви малки заплатите,просто напуснете.притежавам достатъчно снимки които доказват,че не си вършите работата.Защо,питам аз като ваш "работодател"?
76
0
 
0
 
! Отговори
di dasko преди 15 години
има но ако има мисъл при провеждане и въвеждане на реформите.За да промениш нещо почваш от високото към ниското, с мисъл и желание.При тези заплати/ високи високо ха ха/ демотивация и никакви перспективи за растеж ще дойде време да търсят мераклии за полицаи но няма да ги има. Да се помисли за статуса на полицая, развитието и номи начини за мотивация. Иначе ще трябва .........кой да работи полицейската работа......... отговорете си сами.
75
0
 
0
 
! Отговори
oop преди 15 години
Колеги,тези плъхове имишки нищо незнаят,щот е трябвало да израснат от уличен полицай нагоре,системата е *** бе хора някъде прочетох че взимали *** от улица-назначавали всистемата за да запълнят щата.Дотам ли е докараха-ГОРКО ИМ!?Как да сме мотивирани ги питам и как ще Ни мотивират,като и те незнаят как даго направят за плъховете и мишките говоря като имат по- важнидела - ТРЯБВА СРАМА ДА ИСТРИЯТ ОТ СЕБЕ СИ, А ИНЕМОГАТ НА НАС ДА ГО ПРЕПИШАТ МНОГО ЛОШО МИШОЦИ ТАКИВА!?МАМАТА ЕБ..... НА СИСТЕМАТА. А Ние доло работещите полицай чакаме заплати бе ***.От 20г. съм в системата и вполедно време се *** и по-*** глупости мислете.ПЪРВО-лампи -ГЛУПОСТ,ВТОРО- GPS система-ГЛУПОСТ,ТРЕТО-ДЕФИРЕНЦИРАНО ЗАПЛАЩАНЕ-ГЛУПОСТ,ЧЕТРЪРТО-кубинки да махат-ГЛУПОСТ,ПЕТО-нови униформи през година скоро пак смяна-ГЛУПОСТ още да изброявам ли!?СТИГА мога *** не ща щот няма кой от плъховете и мишките да разбере.