Хау суит ту би Ън идиЪт, или да къртиш миФки в НС

За усилията на (пре)възбудени депутати да им обърнат внимание
Обновена: 27 окт 2010 17:35 | 27 окт 2010 13:14,
78
Хау суит ту би Ън идиЪт, или да къртиш миФки в НС
Снимка: Булфото

Някои идиоти са симпатични. Други едни хора, освен че участват във вземането на важни решения: данъци, здравеопазване, изпращане на български войници някъде си, къртят миФки* в специфични ситуации.

Как изглежда "къртенето"? Казваш на Яне Янев, че не е мъж (по един или друг начин, повече от веднъж). Той ти казва да му изпратиш жена си за проверка, пък да видим. Жена ти отива в някоя телевизия и казва, че си Кларк Гейбъл, Ален Делон и Ричард Чембърлейн наедно. После друг казва, че го тормозят със сексуално-кармични SMS-и, а за доказателство на горната кореспонденция ни показва старото си БМВ. Най-накрая някой съвсем се превъзбужда и в събота по някое време пише писмо до медиите. И... разказва за една изкъртена мивка в мъжката тоалетна на парламента (другата част от писмото няма да цитирам, който не е гнуслив, да го чете). Стилът е на текстописец в обществена тоалетна, което се обяснява и от използвания сюжет. Ако малко се упражним по Фройд, съвсем ще схванем за какво става дума.

Когато гледах телевизия (вече не), се забавлявах от сърце с "Размисли и страсти". Професорът сам се пита, сам си отговаря и за разлика от други, където формално си говорят по двама, е много убедителен. Просто е истински вярващ (в Професора) човек, който не се преструва и на нещо друго. На политик, например.

Но ако нямаш партия (още, вече или никога), ако нямаш избиратели, а покровителите ти са склонни към непостоянство какво друго да правиш, за да те "покажат по телевизора". И те показват, наистина, и по вестниците пишат за теб, за жена ти, за SMS-ите, за изгубеното приятелство и т.н. каквото си се сетил да кажеш.

Само че това нито е политика, нито има нещо общо с живота на когото и да било от нас (с техния може и да има). И с работата на политиците – също. И най-вече с реалността няма.

А реалността казва, че сме най-бедните в Европа, че сме най-болните в Европа, че сме най-необразованите в Европа, че сме най-корумпираните в Европа, че престъпността ни е най-високата в Европа (може да сме по-зле и от някои в Третия свят). Реалността казва, че не можем да разчитаме на държавата за двете най-важни неща в живота: сигурността и справедливостта. Реалността казва, че нещо бъркаме, като приемаме за даденост тези факти, че нито ни е смешно, нито ни е тъжно, докато някой кърти миФките.

-----------------------------------------

*Заглавието е на Монти Пайтън

**Да „къртиш миФки”, според речника на новите млади означава да си известен и харесван заради подобни на описаното действие. Думата се изписва често с Ф поради специфичната грамотност на групата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
36
1
 
6
 
! Отговори
изпълненията са гени преди 13 години
Хау суит ту би Ън идиЪт е на Монти Пайтън! Базира се на песен на Джон Ленън, със заглавие Хау суит ту би Ъ милионер! И двете изпълнения са гениални!
35
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
razz, от "изречението", което си написал(а), си личи, че дори и да искаш, няма как да разбереш статията. А и азбуката явно е непонятна за теб.
34
3
 
6
 
! Отговори
a sweet idiot преди 13 години
Infame, ти упорито не разбираш че заглавието е шега, а даже ти го написах със звездичка :-0
33
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Уауууу, днесовете забиха стрелката на тъпометъра на червено с това загалвие, и нахвърлените думи образуващи някакъв текст. Евала!! На вас не ви е нужен такъв вид сайт, на вас ви трябва блог за тези заглавия и текстове които пускате всеки ден !
32
1
 
5
 
! Отговори
предател на родината преди 13 години
Супер статия! Само авторката да вземе да научи правопис :D:D:D
31
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Костов е виновен, той е поръчал статията, а най-вероятно я е и продиктувал по телефона, но хитро се е преименувал като жена от другия пол!
30
2
 
5
 
! Отговори
Монти БайГън преди 13 години
Благодарим за поясненото под статията ...явно сте писала статията за хора, които смятате за ***..Покорно ви благодарим...
29
5
 
5
 
! Отговори
Infame преди 13 години
Моля? Тези, които не харесват очевидно слабата, наречена условно, "статия" е фен на Доган и Станишев така ли? Ами има някакви блогчета на 12-13 годишни деца, които също изброяват проблеми, но не дават предложения. Но така е в България - всички разбират от политика и футбол. А, ако беше наистина така щяхте да закриете и държавата и футбола. Толкова разбирате..
28
6
 
12
 
! Отговори
Turkish преди 13 години
Статията е обективна - всеки го осъзнава, като излезе от дома си и тръгне да плаща сметки. Но малко хора си го признават. Това е ***. Нека ни вдигат тока и парното, ние ще си траем. На приказки всички сме силни. Докато не се промени мисленето на хората, няма да има оправия. Съединението прави силата!
27
2
 
7
 
! Отговори
от 13 преди 13 години
А ти как шариш с пълното си име, адреса, номера на личната си карта, ЕГН, номер на автомобил и шофьорска книжка. И ти анонимко тъй че не се бий в гърдите
26
5
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
A dobre za moment reshih che samo az ne razbrah smisala na statiata...
25
4
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Когато гледах телевизия (вече не), се забавлявах от сърце с "Размисли и страсти". Професорът сам се пита, сам си отговаря и за разлика от други, където формално си говорят по двама, е много убедителен. Просто е истински вярващ (в Професора) човек, който не се преструва и на нещо друго. На политик, например."Da zabaven e ..kato da go gledat drugi oligofreni... ili ima nqkakyv dylbok smisal koito nie normalnit ehora ne razbirame...
24
1
 
6
 
! Отговори
Helzo преди 13 години
и на мен ми се иска същото - иска ми се и постоянно агитирам да го направим, но прекалено много овци има и по форумите и по улиците.Само лаят в интернет пространството, но когато стане въпрос за действие са мишки
23
7
 
6
 
! Отговори
... преди 13 години
Когато нямате какво да предложите на читателите си по-добре не пишете никакви статии! Много текст... четеш, четеш... и накрая едно голямо НИЩО! Поне сложете "ту би кънтинюид..." да остане надеждата, че нещото за което се отнася статията ще е във втората и част!
22
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Kato cheta taq statia imam chuvstvoto che slusham jena si... absoliutno nishto ne razbrah...chestno vie jenite govorite na nqkakyv svoi ezik koito samo vie si razbirate,...
21
3
 
9
 
! Отговори
a sweet idiot преди 13 години
под следващата статия да има * заглавието е шега *** такива, който не я схване е фен на Доган и на ***! ** и се *** с всички дето мразим, това който не го схване е мръсен фен на Станишев и Костов
20
3
 
0
 
! Отговори
ненененеен преди 13 години
не трябваше да го казваш:-)нямаше да се сетят сами
19
7
 
6
 
! Отговори
ББ преди 13 години
...тук не се диша..от поклонници на авторката...Такава активна акция е присъща само на Цветанов ...
18
2
 
2
 
! Отговори
анодър идиЪт преди 13 години
до 13, който шари из форума анонимно - що не ? Ще е поне малко по-добро...
17
3
 
16
 
! Отговори
Dan преди 13 години
Когато всеки като се качи в обществен транспорт е с билитче, и си плаща на време сметките към държавата, и спре да дава пари на катаджиите за да не му пишат акт, и спре да си хвърля фасовете и боклучетата където му падне това са все нещица които зависят от "малкия" човек, тогава няма как и на големите да не им стане неудобно и да пооправят нещата в държавата в по голям мащаб!