МЗ ни пази "задния двор" с просташки клип!

Видеото поставя нелепи въпроси, не дава отговори
Обновена: 1 дек 2010 17:56 | 1 дек 2010 12:38, Екип на Dnes.bg
449

Министерството на здравеопазването реши да заложи на оригиналното в националната АНТИСПИН кампания, тъй като приоритет са младите хора на България, но успя да привлече общественото внимание с пошъл рекламен видеоклип, който поражда въпроси, вместо да дава отговори.

В кратко 30-секундно видео анимиран "вирус" обяснява на непросветените, че "влиза през парадния ни вход, през задния ни двор или евентуално през свирката".

 

 

Със сигурност след разпространението на клипа на пл. "Св. Неделя" 5 ще трябва да използват задния изход вместо парадния вход.

Видеото провокира гневни реакции у стотици българи, а Dnes.bg опита да потърси отговор на най-важните въпроси:

Кой го е изработил?
Колко струва то?
Кой го е одобрил?
Какво влияние ще има върху децата и младите хора според МЗ?
Какво идва да ни подскаже "парадния вход" и "задния двор"?
Защо е избран точно този подход?

Директорът на пресцентъра към Министерството на здравеопазването – г-н Георги Спасов, отказа да коментира по телефона който и да било от въпросите и поиска време те да бъдат обмислени. Затова редакцията ни ги изпрати в писмена форма до официалния адрес на институцията.

Все пак на въпроса кой е одобрил видеото г-н Спасов отговори, че такова одобрение не е било изисквано, което подсказва, че МЗ е изразходило пари на данъкоплатците, без да изпълни отговорността си и да потърси насрещно качество.

Официалното становище на МЗ е, че клипчето цели да "популяризира безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и толерантното отношение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН". Вулгарният език и като цяло неадекватността на "произведението" обаче остават доста далеч от иначе благородната цел.

Dnes.bg очаква отговорите от Институцията МЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
401
1
 
1
 
! Отговори
SILANCE преди 13 години
Гого,този ли е единствения алтернативен начин на представяне на проблема?
400
1
 
9
 
! Отговори
gogo преди 13 години
Точно така, ако бяха използвали някакви медицински термини, никой нямаше да гледа този клип. А нали целта е да се просветят хората.
399
5
 
18
 
! Отговори
РОДИТЕЛ преди 13 години
В кратко 30-секундно видео анимиран "вирус" обяснява на непросветените, че "влиза през парадния ни вход, през задния ни двор или евентуално през свирката"./от статията/А ако беше написано:"влиза през вагината, през ануса или евентуално чрез фелацио"-по-малко просташко ли щеше да бъде и щеше ли да задоволи закостенелите ви от предразсъдъци разбирания?СТИГА БЕ,ХОРА,ЦЕЛТА Е ДА СЕ ПОПУЛЯРИЗИРАТ ПРЕДПАЗНИТЕ СРЕДСТВА,А КЛИПА Е НАПРАВЕН С ЧУСТВО ЗА ХУМОР,КОЙТО НЯМА ТАКОВА ДА СИ СПЕСТИ КОМЕНТАРИТЕ!
398
13
 
6
 
! Отговори
Anton преди 13 години
Нямам думи да опиша такава простащина!!!Тоя ,Камен Воденичаров що не вземе да се гръмне вече,че и 16 000лв са му дали за този клип.Жалко ми е вече да го повтарям и аз,но наистина сме в Абсурдистан :-(
397
3
 
2
 
! Отговори
Anti преди 13 години
Lakoni4en i obrazen na4in za predpazvane ot SPIN
396
2
 
5
 
! Отговори
no name преди 13 години
az pak kato prochetoh infoto za zapitah, kak tova klipche moje da struva 11 hilqdi leva? ne mi gi pobira uma. e, ne gi razbiram tv istoriite ama pak 11 hilqdi sa si baq pari.
395
6
 
3
 
! Отговори
rocktangra преди 13 години
ama , kvo se vtelqsvate , opredelenono hater-ite i razbirachite sa bolshinstvo v BG , klipa e napraven s takuv izkaz s kakuvto si govorime na ulicata povecheto hora (bez Enteligentnite , de) . Kvo tolkova ste vuzmuteni ne shvashtam , klipa e provokativen , svej i plizuk do naroda kato cqlo (bez inteligentniq , razbira se , qvno samo toi e vuzmuten , ha ha) !
394
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Perfektno e za celevata grupa. Tuk ne stava vapros za Roditelite ili va6ite deca koito bezporno sa otli4nici i ne praviat takiva ne6ta, a za 4ujdite deca ;).MNOGO E DOBRA.Profesionalna rabota. triabva da ia puskat v teen discoteki.
393
6
 
6
 
! Отговори
lyubi преди 13 години
GOSPODI NE MOGA DA POVIARVAM! SRAM me hvana che sum bulgarka, tova klipche predi 30 godini moje bi e bilo neshto a sega e EDNA GOVNO i pokazva kolko sme nazad v razvitieto vuv VSIAKO EDNO OTNOSHENIE UJAS UJAS UJAS imah nadejda za bg ama sled tova klipche NIAMAM
392
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Най-смешното в цялата тази история , е че се говори.."аАААА днешната младеж това , днешната младеж онова", а в моменти когато трябва да им събудим малко мозъчните клетки им представяме подобни материали.Оправданието..."За да им слезнем на нивото , че да ни разберат". Еми, не се чудете после, че нещо не върви и нямат елементарно възпитание!!!
391
5
 
7
 
! Отговори
niki преди 13 години
baaa, bravo be, kakvato durjavata, takava i kampaniata...... v zadnia dvor
390
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Безнадежден сте г-н Зафо и приемам съветът ви с надсмешка!Заобиколена съм от предимно от млади хора, а и аз самата съм такава,а това НЕЩО го приемаме като чиста гавра с проблема и креативноста на младото поколение!Колкото до Лондон подкрепям с 2 ръце. Тъжно е, но поне тия напомпани "звезди" събират аудитория.
389
8
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Отврат!Както и всичко друго в б-ия е отврат!
388
3
 
9
 
! Отговори
Привет от Лондон преди 13 години
Надявам се и тези "попфолк изпълнители" да се включат в тази инициатива скоро. Защото колкото и да е скръбно и тежко чалгата се е превърнала в епидемия в България.Поне силиконките могат да направят едно разумно нещо и да разпостранят послание за опасноста от тези коварни болести.
387
5
 
7
 
! Отговори
uladislau преди 13 години
*** народ, просташка държава, поколения от ***...Няма друг начин да прокарат посланието си,освен този. Даже все има такива, които и в този му вид няма да го разберат.Кво мрънкат па днес.бг за глупости, все едно пошлите им новини стават за нещо.
386
6
 
11
 
! Отговори
Зафо преди 13 години
Ами ако не забелязвате по най-различни начини е пробвано да се информират младите. Защо къде е проблема на информиране? Клипа ясно се виждат и разбират начините за заразяване и следователно предпазване. Значи трябва да си *** за да не го разбереш.... моля седнете си на "задния двор" и спрете да смучете локуми от пръстите си!
385
7
 
19
 
! Отговори
Привет от Лондон преди 13 години
Мисля че не е чак толкова зле. Подобни неща се правят в цяла Европа. На пръв поглед е малко втрещяващо но като се замислим може би това е единстеният начин да се доближиш до младото поколение. Понякога са нужни крайни мерки и малко интрига да се разбере посланието.
384
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
На това ли му се вика информиране в днешно време?!?!?!Май започваме да се шегуваме....не така!!!!!!
383
6
 
4
 
! Отговори
Зафо преди 13 години
Ок. Все още не мога да разбера защо трябва да е*авате м*йката на всичко което младите правят? Защо трябва да разваляте нещо което идеята е да пази и информира младите ???
382
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
"Това видео е обърнато главно към малцинството"...