МЗ ни пази "задния двор" с просташки клип!

Видеото поставя нелепи въпроси, не дава отговори
Обновена: 1 дек 2010 17:56 | 1 дек 2010 12:38, Екип на Dnes.bg
449

Министерството на здравеопазването реши да заложи на оригиналното в националната АНТИСПИН кампания, тъй като приоритет са младите хора на България, но успя да привлече общественото внимание с пошъл рекламен видеоклип, който поражда въпроси, вместо да дава отговори.

В кратко 30-секундно видео анимиран "вирус" обяснява на непросветените, че "влиза през парадния ни вход, през задния ни двор или евентуално през свирката".

 

 

Със сигурност след разпространението на клипа на пл. "Св. Неделя" 5 ще трябва да използват задния изход вместо парадния вход.

Видеото провокира гневни реакции у стотици българи, а Dnes.bg опита да потърси отговор на най-важните въпроси:

Кой го е изработил?
Колко струва то?
Кой го е одобрил?
Какво влияние ще има върху децата и младите хора според МЗ?
Какво идва да ни подскаже "парадния вход" и "задния двор"?
Защо е избран точно този подход?

Директорът на пресцентъра към Министерството на здравеопазването – г-н Георги Спасов, отказа да коментира по телефона който и да било от въпросите и поиска време те да бъдат обмислени. Затова редакцията ни ги изпрати в писмена форма до официалния адрес на институцията.

Все пак на въпроса кой е одобрил видеото г-н Спасов отговори, че такова одобрение не е било изисквано, което подсказва, че МЗ е изразходило пари на данъкоплатците, без да изпълни отговорността си и да потърси насрещно качество.

Официалното становище на МЗ е, че клипчето цели да "популяризира безрисковото сексуално поведение, употребата на презервативи, както и толерантното отношение към хората, живеещи с ХИВ/СПИН". Вулгарният език и като цяло неадекватността на "произведението" обаче остават доста далеч от иначе благородната цел.

Dnes.bg очаква отговорите от Институцията МЗ.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


449
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
381
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Не съм казала , че сте в тази групова възраст...четете!На мен не ми е работа да измислям подобни материали, защото не съм в тази сфера, но ако се разровите в интернет, което сигурно правите, ще намерите доста добре направени кампании. А и наистина един конкурс по темата щеше да роди доста по/кадърни неща, но за съжеление не съм тази , която да се занимава!И да, ще се се "тровим" , защото сме се запътили към много лошо бъдеще!Знаете първото нещо което ми дойде на главата какво беше? " .....
380
1
 
1
 
! Отговори
Зафо преди 13 години
Моля? Аз не съм от тази група на 14/17. Измислете Вие нещо лесно се критикува. Това че са ни проблем термините на младите попринцип е безинтерес към Антиспин клиповете с толкова сложни термини има толкова по брутални клипове за точно тея тип кампании. Обявете конкурс с идея за клип на Антиспин кампания и кое е рамките на нормалното да се тровим заради някой който си пише неща за нещо важно засягащо всички.
379
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Какво не виждаш и колко шум се е вдигнал? Събрали сме се да бсъдим нещо и ми се струва съвсем в рамките на нормалното и или айде да си мълчим всички щото е най-лесно!Ама много ги подценявате 14/17 годишните нещо, а и ако научните термини са ви проблем има нещо наречено фантазия, което липсва и в клипчето!
378
2
 
5
 
! Отговори
Зафо преди 13 години
Ами не виждам такова нещо? Нещо се губи?! Трябва ли да се вдига толкова шум? Айде опитайте с научни доводи и научни термини да обясните на едно дете 14-17 годишни да видим дали ще ви разберат или ще ви казват "да ... да... да... разбрах... да... да... да... " и ТЕМАТА НЕ Е РАЗЛИЧНА !!!
377
3
 
1
 
! Отговори
до Зафо преди 13 години
Кой е казал , че не вием и срещу това!?!?!?! Темата тук просто е различна!Каузата е благородна и точно за това трябва да се представи по подобаващ начин!!!А щом на децата не им е удобно , занчи е ред на родителите да се заемат с този въпрос! Един подобаващ начин е да отиде до близката видеотека, да вземе едно много едукативно филмче на име " КИДС" или "ХЛАПЕТА" и да го пусне на детето си.Цялата простотия е в това видео и честно каза много ме натъжава как мисли българинът!!!
376
11
 
3
 
! Отговори
Кур Научен преди 13 години
Аз съм гений, тва е ясно,курът ми обича тясно.Хей, ***, малка, недей курвей,напред върви ти и поумнейЩе се *** то е ясно,ама не се продавай!Секс ще видиш много ща ***,така е, ама гледай нещата ти да вървят.Айде малко сливо ти помни,курвенталука забрави!
375
3
 
5
 
! Отговори
- преди 13 години
БРАВО ЗА КЛИПЧЕТО!!!
374
12
 
5
 
! Отговори
Вувузелис Куролелис преди 13 години
Да мастурбирам всеки ден,първа радост е за мен.Курът ми голям е да,обичам *** да ***.Като го вкарам яко,от циците и капе мляко.Иска още, иска пак,да я *** на крак
373
2
 
8
 
! Отговори
varenia преди 13 години
Kolkoto po-prostashki, tolkova po razbiraem za 'umnia bulgarski narod'!!!!
372
2
 
8
 
! Отговори
Зафо преди 13 години
Така като гледам както сте почнали да погнем и чалга клиповете които генеталите на тъпите ИДОЛИ НА МЛАДИТЕ се виждат безобразно много и то на всеки клип. Защо не виете срещу това? Ами се занимавате с нещо благородно което може да се случи и на вашето дете, което няма да му е удобно да говори с вас и ще дойде при други млади или до тези които СЕДЯХА 5 ЧАСА заради тази простотия която ЖУРНАЛИСТКАТА на DNES.BG написа и разгласи. Те са информиране и позитивни млади хора ! Айде стегнете се малко!
371
8
 
13
 
! Отговори
Колт преди 13 години
Ай стига евтини сензации! Кво му е на клипа? В края на крайщата на първо място трябва да се държи сметка за групата към която е насочен - а в случая това са тийновете и младите хора, останалите ако до 25-30 г. не са придобили сексуална култура и не са се научили на отговорност и как да се пазят са безнадеждни. А тази аудитория в по-голямата си част ще го възприеме. Простотийте с дечурлига и т.н. не минават. Реално те не са адресати на клипа.
370
14
 
19
 
! Отговори
:)))))))) преди 13 години
Клипа е повече от страхотен :) Сухите антиспин клипове само плашат :) Този е направен по страхотен начин :) евала
369
4
 
10
 
! Отговори
Айде сега преди 13 години
Плюете, плюете, ама всички го запомниха,нали?Нали всички знаем колко са тежки последиците от пренебрегването на този проблем...ако се погледне на въпроса с малко хумор,поне ще се набие в главите на всички!Съгласна съм,че е вулгарно... ама пък не е като никой да не го прави...
368
3
 
21
 
! Отговори
SAW преди 13 години
Я моралистите с ръка на сърцето да си признаят не са ли гледали "задния двор" на съседката, не са ли мечтали за вувузел с колежката...седнали да пищят тука...а чалга клиповете и на азис клиповете по морални ли са????
367
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 13 години
Това само 3-човека могат да го одобрят 1-Б.БОРИСОВ 2-Ц.ЖВЕТАНОВ 3-ЛЪЧО МОЗЪКА няма кво да се чудите само те са способнио на това
366
4
 
4
 
! Отговори
iva_sh преди 13 години
клипчето не е лошо, но ако беше направено от производител на презервативи
365
11
 
4
 
! Отговори
ПОТРЕСЕН преди 13 години
НЯМАМ ДУМИ ...
364
1
 
3
 
! Отговори
mmiu преди 13 години
да гледаме клиповете от запада.. ти в час ли си изобщо?! я погледни тези интелигентно, професионално и същевременно остроумно направени анти-спин кампании, и пробвай да замълчиш: oddee/item_96896.aspx аман от *** мнения!
363
3
 
4
 
! Отговори
ppancho преди 13 години
Клипът не е лош...гаден е но за жалост децата ни говорят точно така помежду си...
362
2
 
6
 
! Отговори
nastq преди 13 години
S TOZI KLIP MZ POZDRAVQVA CSI4KI SVIRKOFILI, DVOROMANI I VHODOMANI!