Конспирациите около 11 септември

Истини, лъжи, доказателства…
Обновена: 11 сеп 2011 13:52 | 10 сеп 2011 18:07,
418
 Конспирациите около 11 септември
Снимка: Reuters

Вече 10 години след атентатите срещу Световния търговски център и Пентагона, конспиративните теории за това какво се случи на 11 септември 2001 година продължават да витаят във въздуха. 

 
От BBC разгледаха някои от най-разпространените спекулации, циркулиращи сред онлайн обществата.
 
На първо място сериозни подозрения буди това, че отвлечените самолети не са били прихванати навреме. Въпросът е как е възможно най-могъщите военновъздушни сили да не могат да свалят нито една от похитените машини.
 
Обяснението на любителите на конспирации е, че тогавашният американски вицепрезидент Дик Чейни лично е разпоредил на военните да не се намесват.
 
Според официален доклад по въпроса, случилото се е крайно необичайно, но безпрецедентните отвличания са останали незабелязани заради добрата организация на похитителите. Те успели да предотвратят изпращането на сигнал за тревога от страна на екипажите. Така от контролните кули до последно не разбрали какво се случва и въпреки постоянната връзка с военните, нямало време за реакция.
 
Срутването на кулите-близнаци толкова бързо след възпламеняването на едва няколко от над 100-те етажа на сградите също е повод за съмнения. Една от хипотезите е, че небостъргачите са свалени с контролирани взривове на предварително разположени експлозиви. Това подозрение е базирано и на сведенията за звук от експлозии непосредствено преди сриването.  
 
Продължително разследване на Националния институт за стандартизация и технологии дава конкретно измерение на случилото се. Ударите нанасят сериозни поражения по поддържащите колони на кулите. 
 
Освен това 10 000 галона гориво се разливат по много от етажите и водят до пожари. Температурите от 1 000 градуса по Целзий причиняват хлътване на подовете и огъване на колони, което води до звуци, наподобяващи експлозии. 
 
Тежестта на падащите етажи се натрупва и надхвърля значително капацитета на поддържащите колони. Така се стига до срутването. 
 
Контролираните взривове на сгради почти винаги се извършват от долните етажи, докато тук сриването започва от върха. Не са намерени и никакви доказателства за наличието на експлозиви. 
 
Мистерии има и около разбиването на пътнически самолет в централата на водещата световна военна сила цели 78 минути след сигнала за отвличане. Подозренията са, че не Боинг 757, а ракета, малък боен или дори безпилотен самолет нанася удара по Пентагона. 
 
И въпреки множеството доказателства, че именно машината, извършваща полет 77 на American Airlines се забива в сградата на американското военно министерство, много хора са убедени, че подобна сложна маневра не може да бъде извършена от член на Ал Кайда, а само с участието на самия Пентагон. 
 
В действителност останки от Боинг-а, в това число и черните кутии, бяха намерени и прибрани от ФБР. Освен това при ДНК експертизите беше установена самоличността на голяма част от пътниците на въпросния полет. Свидетели също потвърдиха, че са видели разбиването на пътническия самолет в Пентагона. 
 
Друга популярна конспирация е, че четвъртият самолет, който се разби в Пенсилвания, също е бил свален от ракета или взривен още във въздуха.
 
В същото време обаче от аудиозапис от устройство в пилотската кабина се разбира, че бунт на пътниците е попречил на атентаторите да достигнат крайната си цел и те са били принудени да разбият самолета в ненаселения район. 
 
Справка с военните архиви показва, че няма издадена команда за сваляне на пътнически самолети. Всъщност едва след падането на същия този полет 93 на United Airlines, президентът Буш нарежда приземяването на всички самолети във въздушното пространство на САЩ. Заповед, съпроводена с разрешение за сваляне на всеки самолет, който откаже да се подчини на разпореждането. 
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


418
Още по темата: тероризъм11
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
405
0
 
1
 
! Отговори
Брахман преди 10 години
Напълно погрешно, всяко изречение има поне по две грешни информации или заблуждения!! Например има страшно много доказателства за използването на Нано Термитен взрив, едно от най модерните взривни вещества който се произвежда само в САЩ и още няколко страни. Оснен това има безброй още други доказателства. clubs.dir.bg/showflat.php?Board=conspiracy&Number=1952917942&page=0&view=collapsed&sb=5&vc=1
404
0
 
3
 
! Отговори
Анон. преди 12 години
Отново опит да се замаже планираното разрушаване. Ами как и защо паднаха съседни сгради като не са достатъчно близко и не са ударени от самолети?Може ли самолет да удари пентагона при наличието на 2 защитни и контролирани пръстена около него? Колко кофи са отпадъците от уж разбилия се в Пентагона самолет? Сякаш не сме виждали остатъци от катастрофирали пътнически самолети.
403
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
То конспирацията е мноого лесно проверима:Колко от еврейските мениджъри работили в сграда са пострадали? - малко статистическа обработка и ако се окаже че няма такива .... ясно.
402
2
 
24
 
! Отговори
шпеер преди 12 години
Хакерите от Досиетата Х са пророците на атентата от 11 септемвриПрез март 2001 г. по телевизионния канал FOX е излъчен пилотният епизод на сериала The Lone Gunmen. Шоуто е опит на продуцента Крис Картър да разклони най-популярната си продукция Досиетата Х. Във въпросната серия тримата хакери, които често помагаха на Мълдър, откриват правителствена конспирация, целяща да симулира терористичен атентат над Световния търговски център.Целта е предизвикване на война в Близкия изток. Интересно, но шест месеца по-късно фикцията се превърна в реалност. Въпреки че като цяло Картър отказва да коментира съвпадението, то един от главните герои в сериала Дийн Хаглън твърди, че атентатът на 11 септември е вътрешна работа, а сюжетното съвпадение се дължало на факта, че сценаристите използвали истински конспиративни теории. Актьорът стига още по-далеч в обвиненията си. Според Хаглън правителството е спряло сериала, с цел да потуши неговата популярност неколко месеца преди фаталната дата.
401
1
 
6
 
! Отговори
Кой , преди 12 години
защо , и как беше изпълнено - да кажат евреите : те имат най пълната и вярна информация ...
400
2
 
2
 
! Отговори
До 404 преди 12 години
Явно комуникацията ни става все по-трудна,аз ти казвам да мислиш,а ти ми казваш да гледам.При все,че при гледане на каквото и да е дали игрално,документално или на живо,функцията на мозъка-мислене изключва(това е доказан факт от американски учени).Погледни цялостната картинка,за неща които са били,за неща които са се случили по време и за неща,които се случиха след този ден.А всъщност се случват и днес и ще продължат да се случват завбъдеще.
399
2
 
10
 
! Отговори
Жена преди 12 години
Покойният ми съпруг беше инженер- промишлено и гражданско строителство.Професионалистите -"разрушители", особено тези - на комини, знаят за т.н. "контролироно разрушаване".Двете сгради рухнаха контролирано по един и същ начин - виждаме го и сега! Тожва е мутодика и стандарВ друг случай, ако не е контролирано-ще пострадат сградите наоколо. Но се измисли повод за война инашите пръдльовци се надупиха, защото вероятно получявят повече от тези в Кабул.
398
3
 
3
 
! Отговори
9.11 преди 12 години
до 404 Виж сега, ние не гледаме игрални филми, а снимани LIVE клипове! ОК? И там ясно се виждат и чуват взривове! Препоръчвам ти да видиш 2 клипа: 9-11 Sounds of Explosions Near the WTC и 9-11 First Plane Impact. И още, може ли според тебе за няколко часа, без да имаш необходимата подготовка да взривиш 47 етажна сграда като WTC 7? Това означава да имаш плановете й, наличния тротил, да пробиеш отвори за него на точните места и да го свържеш правилно, да си направил сметка колко ще сложиш и т.н.
397
6
 
5
 
! Отговори
До 401 и до 403 от 3 преди 12 години
Момчета,единия бил видял на видео,другия гледал някакъв филм.Вие знаете ли,че когато гледаме телевизия,полукълбото на мозъка ни с което мислим изключва и приемаме информацията така,както ни я дават.Та съвета ми е,гледайте по-малко ТВ и видео и повече мислете.
396
6
 
2
 
! Отговори
До 388 преди 12 години
Aбе пич ти кого се опитваш да заблудиш?Я си изтегли филма 911 in plane site и тогава ми говори.Аман от такива разбирачи като теб.
395
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Според мен неадекватните реакции на институциите в САЩ са обикновена неефективност на бюрократичната машина, а не конспирация. Иначе те се възползваха от този повод за 2 войни след това, които нямаха много общо. Особено Ирак пък съвсем нямаше връзка.По принцип за самолета разбил се в пентагона не са показни никакви кадри, части и т.н. не случайно. Защото кой знае какво е имало там - може да са си имали мини Гуантанамо в сградата например - елементарен повод да се скрие всичко
394
9
 
4
 
! Отговори
до 388 преди 12 години
защото мойто момче...погледни минута по минута целия инцидент и ще видиш че след като самолетите удрят кулите навсякъде се разлитат документи цялата улица е пълна с хартия от самите кули...улицата е пълна с отломки и хартия...пожара който стана беше локализиран на едно място горе в кулата...после бяха намерени мн долументи на фирми и т.н...точно поради тази причина...дори след като падне кула номер 1 в останките се виждаха само метал,бетон и хартия но това не значи че пожара който гореше на широчина около 10 етажа няма да навреди силно на структурата на самата сграда...погледни кадрите и ще видиш особено последните минути как от силния огън в мястото на пожара от кулата почват да падат парчета просто се вижда как тя губи структурата си дори се накланя на ляво...след което върха и се одтеля и пада странично и тогава вече рухва цялата...коя имплозия може да докара такъв ефект не знам...а и голямата теза на конспираторите е че на около сградите не са били въобще засегнати което е белек че е нагласено...е само който не е виждал мястото след падането на кулите може да вярва на това...ясно се вижда как има поне 5-6 сгради които са силно засегнати от падането на кула номер 1 сред тях и сграда номер 7 която наполовина е отнесена а уж била паднала сама...
393
5
 
3
 
! Отговори
... преди 12 години
добре бе 399 ако ти имаш къща и тя е застрахована ще я запалиш ли за да вземеш застраховката???може да има 2-3 луди които са готови да направят подобно нещо но тука ми говорите за мащабна операция в която са намесени воени,федерални, и всякакви служби...кой може да издаде подобна заповед и 10 000 човека примерно да му се вържат и да направят подобно нещо че и после да го прикриват е извинявай но вземи малко да спреш с филмите...тва да казваш че някой е сринал сградите само защото ги е притежавал и ще вземе после солидна печелба от застраховки и подобни е смешно и мн плитко аре тогава всички да си гърмиме сградите...в едно интервю на Буш което беше излъчено скоро той разкразва за целия ден в който станаха атаките...и неговите думи бяха..."след като разбрах че самолет се е блъснал в СТЦ помислих че става въпрос за инцидент след това обаче ми казаха че още един самолет се е блъснал в другата кула тогава аз вече знаех че сме във война" чаткаш ли какво искам да ти кажа с това..."когато 2 самолет се БЛЪСНА в СТЦ" искам да ти кажа че това им е достатъчно на САЩ да поведат война срещу талибаните самия факт че самолет удря сгрда в Американска територия и убива Американски граждани и то не 1 пат на тях им стига...за кво им е да правят имплозии?да да те са Американци кеф им е...
392
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Сградите се водят собственост на фонда дъжащ Ню Йоркските пристанища силверстайн лапна 7 милиарда а сега ще се строят с държавни пари там на същото место сгради за 120 милиарда как е кой не верва да види у нета ако не го намери да си плати аз ще му изкарам данните ама да пръскам знания на невежи не става и ако някой промит кухар ми каже че 127 милиарда отделно парите от войната в ирак и афганистан не са достатъчна причина за Ония/ божия народ и слугите им / да убият 3000 души да оди се гръмне
391
0
 
4
 
! Отговори
kysmetliika преди 12 години
Rano sutrinta na sashtiya den patuvah do New York...... ;(
390
0
 
0
 
! Отговори
бам бам преди 12 години
Елит666: "Само как обичам да пулверизирам битооон."
389
0
 
1
 
! Отговори
далавера преди 12 години
Да уточня ,че и аз съм вярващ,та затова с намаление!
388
0
 
3
 
! Отговори
далавера преди 12 години
Аз пък имам една идея-всички които не вярват в конспирации да ме дарят с 2 стотинки,а за вярващите по една,а!Че ме сърбят ръцете като дърт евреин за бизнес!А и щях да забравя вълшебната думичка-моля!
387
0
 
3
 
! Отговори
Мюра преди 12 години
Целият проблем идва от това , че САЩ са надценявани. Те са като всяка друга държава и единственият им късмет е , че нямат сухопътна връзка с Близкия изток и Европа, иначе терора щеше да е ежедневие, както в Израел и Русия.
386
1
 
37
 
! Отговори
God преди 12 години
И още - конструкторът на сградите каза, че са проектирани да издържат удар от Джъмбо джет (най-големият тогава граждански самолет), защото са знаели, че са в район с интензивни граждански полети! Това покушение, както и Пърл Харбър са станали под зоркият поглед на американските власти, без те да са реагирали. Това им дава повод да започнат каквито си искат войни с когото си искат под претекст, че се борят със злото. Не казвам, че сами са взривили СТЦ. Просто не са го спрели, а са можели.