Отделна ромска държава! Това иска словашки националист

Те така и не успели да се интегрират в нито една друга страна
Обновена: 20 сеп 2011 15:01 | 20 сеп 2011 15:00, Елка Василева
509
Отделна ромска държава! Това иска словашки националист
Бистрани, Словакия. Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Словашкият националист Ян Слота предложи да бъде създадена отделна държава за ромите.

Главният аргумент на политика е фактът, че ромите така и не са успели да се интегрират в нито една друга страна, животът им на отделна територия ще е много по-добър от сегашния, тъй като те много добре се разбирали помежду си, което не можело да се каже за отношенията им с другите народи, пише RuNEWS.cz.

Мнението си Ян Слота огласи на сайта на опозиционната Словашка национална партия, чийто председател е той. Интервю с него ще бъде публикувано в октомврийския брой на списание „Плейбой“.

Проромски активисти се опасяват, че изказванията на Ян Слота могат да предизвикат вълнения в Словакия.

Според анализаторите националистът става все по-рязък в изказванията си по ромския проблем и това може да провокира екстремистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
430
0
 
1
 
! Отговори
123 преди 12 години
когато наш политик които копува *** гласове да си плати и глоба и парите които получава от държавата за кампанията за избори по 1000000% лихва и да го дадът на *** да го опъне шшшшшш се оправим
429
10
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Един ром ми каза, че Господ е разрешил на *** да крадат и за тях това не е грях. Когато разпънали Иисус на кръстта, *** откраднал един от пироните с които бил прикован и облекчил мъките му. Тагава Христос казал, че й разрешава да крадат. Ама българите, нали сме безбожници, не зачитаме божията воля и се сърдим като ни откраднат нещо.
428
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ИСКАМ ДА ПОПИТАМ ТУКОПРИСЪСТВАЩИТЕ РОМИ АБЕ НЯМАТЕ ЛИ НЯКОЯ БУЛКА ДЕТО ДА ПРИЛИЧА НА БИОНСЕ ЗА ЖЕНЕНЕ БЕ?
427
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Отделна *** държава?Това е невъзможно!От кого ще крадът в тази държава?!?!
426
3
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
АВЕ *** ДА СТОЯТ АМА ОСТАНАЛАТА *** В ТАЗИ ДЪРЖАВА ДА СЕ МАХА СУПЕР ЩЕ Е ПО ЦЯЛ ДЕН ДА СЛУШАМ КЮЧЕЦИ И ДА СИ ВЗЕМА НЯКОЯ ПИЩНА *** ДА МИ ПРАЙ КЕФА ПРЕЗ 2 ЧАСА ХЕХ
425
3
 
3
 
! Отговори
до 429 преди 12 години
абе коиса по големе престъпници ***,турците или българите? кои украде държавата а ***,,,,,макар че съм българин и аз.
424
8
 
0
 
! Отговори
РОМ преди 12 години
428Еми ти неживеш там а хората немат работа и нема какво да ядатА ти какво предлагаш да не ядат и да умират такали.
423
2
 
4
 
! Отговори
до 428 преди 12 години
не 30-40 а 99% от ромите(турците) са престъпници
422
1
 
1
 
! Отговори
до 423 преди 12 години
Хайде, като ни препоръчваш коментар 399, ти или авторът на 399, отговорете на 421.Защото аз се затруднявам. Но не казвай: "полицията", "държавата". Знаем отлично, че не можем на всеки *** да "прикачим" полицай. Всички не могат да бъдат заловени и затворени, а поне 30 - 40 % от тях са престъпници. Какво предлагаш?
421
5
 
0
 
! Отговори
РОМ преди 12 години
Изборите ште ги спечелииии...калфин от БСП, но само с наша помошт хахаха виждате ли че без наз не можете "Има и Българи които са по-зле от ***" хахаха ето виждатели вия го казахте
420
1
 
1
 
! Отговори
Ziganska darjava ! преди 12 години
Idejata e prekrasna,no *** osven da lajat i kradat, drugo ne mogat da pravjat! Taka 4e 6te trjabva edin drud da se pree*avat i darjavata im 6te se zali4i sled vreme....................
419
4
 
2
 
! Отговори
турчин преди 12 години
гледам ком... и изкам да на пиша и аз ком..*** и аз неги удобриявам но немие приятно когато ми видят докоментите и веднага ме преравняват кам тиях макар че по нищо не приличам с тях то в бг. е така човека и *** да е пак е *** както и съм бил свидетел на фудболен мач и кометирад на другата маса за роналдинио тои е бразилец ,те му викат *** *** как играе.ето това е в бг. няма дасе промени в всяко стадо си има и *** .
418
0
 
8
 
! Отговори
E преди 12 години
Това е като да кажеш, че има добри мюсюлмани. Е има,ама не ходят в центъра на Париж да се молят на всяка минута.Мирните мюсюлмани си стоят там,в третия свят, а не ходят по Запада, да се оплакват колко са гадни Европейците.*** да си стоят в махалата, и да не ни излагат по медиите!Едно към едно са и двете работи.*** не са българи. Те са ***. Немски турчин няма, той си е турчин, ако ще да говори перфект немски и да е с руса коса. Схващаш ли ми логиката, либерало-комунист такъв?
417
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Прочете те коментар 399 там всичко съм написал какво ште се случи на българите след много кратко време. Това е по деиствителен случаи - ас съм медиум и дори мага да ви кажа ко ште спечели избирите!
416
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
ми че то вече си има *** държавица-турция
415
0
 
11
 
! Отговори
mark37 преди 12 години
Преди 2 дена ходих на вилата си да си набера плодове и в момента в който пристигнах заварих двама *** да крадат . Попитах ги какво правят в моя имот и тъкмо мислех да ги подпукам , когато се появиха още 7 , 8 въоръжени с камъни. Едната *** ми обяви че щяла да ме съди понеже съм я стреснал . Едва се отървах да не ме пребият. Някой има ли решение при такива ситуаций ???
414
8
 
5
 
! Отговори
МГ преди 12 години
Е, има и свястни роми, даже по-българи от Българите. Има и Българи които са по-зле от ***. В България *** също се делят на няколко вида, затова не трябва да обиждаме всички. Мръсните, гадните и крадливите ***, обикновено живеят в градовете в гетата. Те са дошли от турция заедно с турската армия зада плечкосват, това са турски мекерета-милети. Нашите българските *** са възпитани и работливи и не се различават от Българите, те почти са умешени с Българи.
413
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
РОМИТЕ КЕФЯТ ИСКАМ ДА СИ ВЗЕМА РОМКА ЗА ЖЕНА МНОГО СА ЯКИ
412
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
А някой някога да е чул или видял ***(турчин) работник ХА ХА ХА
411
1
 
3
 
! Отговори
do dnes.bg преди 12 години
alo redakciata smenete gllavnata tema sedi od 15h. ama poneze stava na vapros za *** ili drugi i e drzite stigate samo nastroivate horata vrazdemno.....