Отделна ромска държава! Това иска словашки националист

Те така и не успели да се интегрират в нито една друга страна
Обновена: 20 сеп 2011 15:01 | 20 сеп 2011 15:00, Елка Василева
509
Отделна ромска държава! Това иска словашки националист
Бистрани, Словакия. Снимка: Архив Getty Images/Guliver Photos

Словашкият националист Ян Слота предложи да бъде създадена отделна държава за ромите.

Главният аргумент на политика е фактът, че ромите така и не са успели да се интегрират в нито една друга страна, животът им на отделна територия ще е много по-добър от сегашния, тъй като те много добре се разбирали помежду си, което не можело да се каже за отношенията им с другите народи, пише RuNEWS.cz.

Мнението си Ян Слота огласи на сайта на опозиционната Словашка национална партия, чийто председател е той. Интервю с него ще бъде публикувано в октомврийския брой на списание „Плейбой“.

Проромски активисти се опасяват, че изказванията на Ян Слота могат да предизвикат вълнения в Словакия.

Според анализаторите националистът става все по-рязък в изказванията си по ромския проблем и това може да провокира екстремистите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


509
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
410
8
 
4
 
! Отговори
РОМ преди 12 години
Што вия не ходите на марс а
409
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Лесно се пише, но трудно се прави такова нещо. Да направиш държава.....??? Това не е само правителство, парламент, армия и полиция. Това са хиляди учреждения, служби ........Те не могат да го направят и никой няма да се заеме с това.
408
0
 
4
 
! Отговори
ан преди 12 години
ПРОЧЕТЕТЕ КОМЕНТАРА НА НОМЕР 385 ТАМ Е КАЗАНА ИСТИНАТА ЗА ВРЕМЕТО В КОЕТО ЖИВЕЕМЕ.
407
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
Ми направо на марс да ги пратят за какво да хабим нашата земя!
406
4
 
0
 
! Отговори
РОМ преди 12 години
РОМ до ром, колега трябва да ги побъркаме *** заштото много почнаха да се отвиват и ше настинат а са голтаци и немат пари за лекарства хихихи Тия са се размечта ли тая вечер
405
2
 
2
 
! Отговори
точно така преди 12 години
Който не иска да се интегрира да ги отделят, нека от всички страни ромите които не желаят да живеят по правилата, да се отделят в отделна държава и да ги оставим там да правят каквото си искат. Ако трябва на Марс да ги пратим.
404
0
 
2
 
! Отговори
до 406 преди 12 години
Обзалагам се, че нямаш роми за съседи, които да внасят "колорит" в бита ти.
403
2
 
2
 
! Отговори
До Гнъсния РОМ преди 12 години
Аз съм българин. Освен българския език владея още два западни, за мое най- голямо съжаление *** език е безписмен, примитивен и беден, инак и него щях да науча! Когато земният дипломатически език стане ***, тогава ще се помъча с тази безмислица, апропо как е на *** надясно, а?!
402
1
 
2
 
! Отговори
до РОМ преди 12 години
Ти си главен "РОМ", аз съм малко "ром"-че.
401
8
 
4
 
! Отговори
се преди 12 години
Ромите не могат да имат държава защото няма какво да крадат.Ако ги затворят в една територия и е назоват РОМАЛИЯ там освен лабут и глад друго няма да има.Нека си живеят по света и да внасят колорит на тази планета.Какво е виновен един ром ,че се е родил такъв.Държавите трябва да си оправят ромското населени но не както тук.Първо да им осигурят задължително образование и работа.Необразованите хора са камикадзета в днешно време.ББ да се замисли и да действа за подобряването на живота им.
400
0
 
2
 
! Отговори
РОМ преди 12 години
РОМ до ром колега много станахме на дарвото и ште паднеме заедно с бакъра хахах
399
1
 
3
 
! Отговори
До Гнъсния РОМ преди 12 години
На български език се пише НАС, изговаря се правилно НАС, обаче ти си се родил в БГ с характерен цвят на кожата и ти е изключително кратко интелектуалното развитие. Поне един глагол научи да изговаряш правилно, пък тогава се мъчи да смяташ, нещастний!
398
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
И ние се радваме, че един *** по - малко.
397
8
 
3
 
! Отговори
ром преди 12 години
Не мога да си представя по-глупав народ от българите. Толкова години живеем заедно и не научиха ромски език. Нищо не вдяват, пък все викат, че били умни. Ние как сме се научили да говорим български. Кой е по-умен?
396
10
 
3
 
! Отговори
1223 преди 12 години
БРЕИ ТОВА БЪЛГАРИТЕ СА ГОЛИЯМА РАБОТА,,,,ПО ЗЛЕ СА И ОД *** ТО СЕ ВИЗДА ДЪРЖАВАТА КОИ Е РАСИПА ,И СЕГА ПАК СЕ ГОТВЯТ ДРУГИ КРАЦИ И МУШЕНИЦИ ДА ДОИДАТ НА ВЛАСТ,ПОСЛЕ ПАК *** СА ВИНОВНИ НЯМА ОПРАВИЯ В БЪЛГАРИЯ И СЕ РАДВАМ МНОГО ЧЕ НЕЖИВЯ В БГ.
395
13
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 12 години
НЕ ВЕ МЕНЕ *** МЕ КЕФЯТ ДА СИ СЕДАТ ТУКА И БЕЗ ТОВА ИМА ХУБАВИ *** :)
394
12
 
2
 
! Отговори
РОМ преди 12 години
394Ние сме 1 милион вия сте 5 милиона значи 1 към 5 такали. Всеки един от наз има наи малко по 4-5 и повече деца това занчи че след 10г. ше сме колко ваз заштотто вия имате по1 и се жвните на по 30 и повече г. а ния се жениве на 14-15г. това значи че и в поколенията.Ния правиме по 2 поколения а вия 1 и то само по 1 дете. Турдно ли ти е БАНКА ДСК? хахаха
393
1
 
3
 
! Отговори
ИЦО преди 12 години
да не е лоша хич идеята..интересна държава ще бъде ..уникална и заради това може би и доста туристи ще има..хем *** ще ги крадат ,хем туриста ще се забавлява ...на който нищо не са успели да му откраднат бонус да му дават ..нали трябва да се стимулира туризма де:)))
392
2
 
3
 
! Отговори
ЛУДИЯ преди 12 години
АЙДЕ ИЗТРИХА НАЙ ИСТЕНСКИТЕ КОМЕНТАРИ И ОСТАВИХА САМО НА ***
391
1
 
1
 
! Отговори
Do rom преди 12 години
Ей втасал *** айде в брюксел на автогарата или да простотурваш в някой турски бардак като гьотверен кокона