Не, господин Сидеров!

Обществото няма да допусне провокации
Обновена: 18 юни 2013 14:08 | 18 юни 2013 07:00,
399
Не, господин Сидеров!
Сцената снощи пред централата на "Атака". Снимка: Булфото

Те не знаят какво вършат и ще се моля за тях от сърце. Тази реплика каза лидерът на ”Атака” Волен Сидеров снощи в ефира на Нова телевизия. Господин Сидеров, те ви казват – „Не”. Тези хора не искат нищо от вас, дори да се молите за тях.

Няколкостотин души – от една страна протестиращи, от друга – атакисти, стигнаха до сблъсък пред централата на партията. След  дни мирни протести напрежението ескалира. И то ескалира само заради поведението на лидера на партията. Сидеров каза нещо и за гражданска война. Не, господин Сидеров. Ние не искаме този сценрий и ви казваме „Не”. „Не” на опитите за дестабилизация - казваме всички протестиращи и всички, които не излизат по улиците.

Жандармерията се скупчи на ъгъла на улица ”Раковски” и ул. „Врабча” в столицата. Толкова тежкоекипирани части не бяхме виждали дори на протестите през февруари, които се отличиха с окървавените жълти павета. Над Сидеров пък няколко атакисти, начело с един народен представител, държаха маса. Каква метафора  - не е ли реално той отдавна паднал „под масата” на българския политически живот.

Снощи вечерта и до малките часове на днешния ден се върнахме в 2011 година, когато ”Атака” организира една от най-грозните гледки в българския политически живот – боят пред Баня Баши.

Господин Сидеров, не знам вие за кого ще се молите. Въпросът е – остана ли някой, който да се моли за вашето политическо благоденствие освен най-близката ви партийна клика.

Всички българи – подкрепящи и неподкрепящи исканията на протестиращите, се радваха, че демонстрациите минават мирно. Никой не се страхуваше да мине през центъра на София дори в часовете, когато протестите бяха най-масови.

В неделя вечерта, господин Сидеров, за първи път нарушихте бонтона. Нападнахте директно – протестиращи, полиция и журналисти. Снощи не нападахте – снощи откровено провокирахте. Вие целяхте безредици. А ние не искаме да гледаме хвърлени бутилки пред Националната опера. Нали сте ценител на изкуството, не ви ли стана неудобно?

Обществото няколко пъти ви казваше „не” през годините. Снощи ви го извика. То не беше заради вашето политическо поведение. Вие получихте презрението заради тоталната ви липса на гражданска отговорност.
Ние, обществото ви казваме – Не. Ние няма да допуснем Реджеп Ердоган на площад ”Таксим” в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
40
6
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
аиде по долу коментиращите хващаите си багажеца и дим да ви няма от българските земи,предатели като вождовете си сидеров станишев и сие.някакви *** атакист4ета видях в репортажите,нацисти,абе я се разкараите,къде си мислите,4е се намирате,лош материал,къш
39
20
 
9
 
! Отговори
Карнобатман преди 10 години
Авторчето - драскача Мария Папазова да *** колкото си иска, това е музика за ушите.По-нескопосан пасквил не бях чел отдавна.
38
9
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
ВОЛЕН Е ЛЪЖЕЦ:--- Излъгал военната комисия,--- съден, но с потулено дело за изнудване и за обсебване на чуждо имущество,--- кандидат депутат от СДС НО изритан от Демокрация,--- първият журналист в България сниман чистак гол,--- съратник на Илия Павлов, царя и Яне Янев,--- новопръкнал се пишман националист,--- купил си теоложка диплома/друга не може/,--- лъже христианин,--- прави пиани скандали в Луфтханса,--- лъже за инцидента на магистрала Тракия,--- с много хомо скандали в партията му,--- с циркаджиижски дипломатически скандали,--- с маймунджолъци пред джамията;--
37
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
az glasuvah za ataka,strashno sajalqvam,mnogo jalak chovek i izmamnik izleze,pri sledvashtite izbori nqma da go ima v parlamenta,prosto lajite mu izlqzoha
36
6
 
39
 
! Отговори
Hiram4o преди 10 години
никой не ми плаща аз си протестирам щото сте ми неприятни всичките лапачи мръсни! лапате ми данъците и крадете, турци сложихте за областни, сидеров е *** и статията е напълно правилна, макар, че аз лично подкрепям и боя пред джамията, щото беше добра инициатива.много ми е чудно кой пише за платени протестиращи, какво на 20 000 души някой дава по 50 лева ли бе ***? къде се раздават тези пари, да мина и аз да взема, дето трети ден съм на площада? *** смотани!
35
9
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Българския ЮДА.
34
16
 
53
 
! Отговори
Гласоподавател преди 10 години
Като гласоподавател на Атака, мога да ви кажа, че съм 300 пъти по-бесен на Сидеров от тези, които не са гласували за него. Той предаде мен и всички, които дадоха гласа си за него! Господинът все се прави на невинна жертва, но той лично даде кворум и създаде това правителство. Атака НЕ гласува против назначението на Пеевски. Атака излезе от парламента. Не си дадох гласа, за да ги гледам, как избират правителство на БСП и ДПС. Не си дадох гласа за да ги гледам, как не гласуват против Пеевски!
33
34
 
22
 
! Отговори
Васко от Варна преди 10 години
Писна ми вече от платени публикации и гнусни лъжи !?Какво очаква тази партия , която близо четири години даваше трошички и лъжичкина на хората , а не направи нищо за да вдигне , поне с малко статута и стандарта на живот в България !? Те , даже и не осъзнават .. какво са сторили на родината ни , за тези четири години . Това е толкова глупово и невероятно .. че продължават да купуват все още медии , мафиотски кръгове и постове !? С нахалство и корупция , към прогрес ! ГЕРБ , засрамете се !
32
45
 
17
 
! Отговори
ХМ!! преди 10 години
ИСТИНСКИ ПРОТЕСТИРАЩИ БЯХА САМО ПЪРВИЯ ДЕН СЕГА Е ПЪЛНО С ДЕЦА 15- 16ГОДИШНИ И ХОРА НАЕТИ ОТ ПАРТИИ КАТО ГЕРБ,РЗС,ДСБ,СДС ТЕЗИ КОИТО НЕМОЖАХА ДА ВЛЯЗАТ АМИ ДА БЯХТЕ СЕ ОРГАНИЗИРАЛИ ЧЕ ДА ВКАРАТИ ВАШИ ХОРА В ПАРЛАМЕНТА И ЗАЩО СИ МИСЛИТЕ ЧЕ СЕГА НЯКОЙ ЩЕ ГЛАСУВА ЗА ВАС МНОГО ХОРА НЕ ИМ ХАРЕСВА ПОВЕДЕНИЕТО НА ГЕРБ И НЯМА ДА ГЛАСУВАТ ЯВНО ТЕЗИ ПАРТИИ ИСКАТ ДА УНИЩОЖАТ БЪЛГАРИЯ НИКОЙ НЕ МИСЛИ ЗА НАРОДА МИСЛЯТ САМО ЗА СЕБЕСИ
31
8
 
50
 
! Отговори
тцтц преди 10 години
Сидеров, Сидеров...Все повече затъваш в собствените си фекалии....Жалка история!!!!
30
10
 
40
 
! Отговори
Koev преди 10 години
Последните думи на Исус Христос са "Прости им Господи, те не знаят какво правят."Волен Сидеров: "Те не знаят какво вършат и ще се моля за тях от сърце".По ирония на съдбата, май е дошъл края на този "светец" - Волен. Надявам се да не възкръсва, да не му позволяваме!!!
29
10
 
41
 
! Отговори
sboo преди 10 години
Протестите протичаха много интелигентно без ,провокации,докато не се намеси Волен Сидеров с неговите симпатизанти,явно гузната му съвест го накара посред нощ да излезе,и от импровизирания бункер да държи реч.
28
12
 
46
 
! Отговори
БГ Съдия преди 10 години
На Сидеров предлагам да му викаме вече Реджеп.
27
12
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Браво много точно казано. Крайно време е тоя дрогиран пудел да си бие камшика и да не се показва повече .
26
7
 
8
 
! Отговори
:-) преди 10 години
Може би защото от там никой не ги е провокирал, удрял или пък искал извинение. А и там едва ли ще видим политик от 2013г. заврян под маса. Чл.26 от конституцията казва, че тя важи дори и под масата
25
44
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
А ЗАЩО "БЕЗПЛАТНО ПРОТЕСТИРАЩИТЕ" НЕ СА ПРЕД ЦЕНТРАЛАТА НА ГЕРБ. ПРОТЕСТИТЕ СЪВСЕМ НЕ СА СПОНТАННИ, А ДОБРЕ ПЛАТЕНИ ОТ СТОТИЦИТЕ МИЛИОНИ ОГРАБЕНИ ОТ НАС ОТ ГЕРБ И ЛИЧНО ОТ БУДА.НЕ МОЖЕ 1% ПОЛУДЕЛИ ХОРА ДА РЕШАВАТ СЪДБАТА НА 99%ОТ МИРНИТЕ БЪЛГАР И ДА ВЪРНАТ СТРАНАТА НА МУТРИТЕ.
24
38
 
16
 
! Отговори
аз преди 10 години
от много напъване и толкова многохолиден брой..накрая ще остане по - малко от шепа..защото ония, които ви плащат да протестирате ще рухнат, начело с пожарникарчето..май забравихте, гербаджии *** как му целувахте *** на Волен през 2009 - та ?????ама се помислихте за много велики и му усетихте предникабоклуци
23
16
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Тоя фес Сидеров е заплаха за националната сигурност и трябва незабавно да бъде отстранен от политиката. Да го вкарват в лудницата.
22
47
 
18
 
! Отговори
boicho.boichev.7 преди 10 години
Е най-после се намери някой да постави *** на място.Браво на Сидеров!
21
3
 
17
 
! Отговори
dragko преди 10 години
Бля,бля.......бля.....Довечера-пак на сладка вечерна раздумка.Кеф......