Не, господин Сидеров!

Обществото няма да допусне провокации
Обновена: 18 юни 2013 14:08 | 18 юни 2013 07:00,
399
Не, господин Сидеров!
Сцената снощи пред централата на "Атака". Снимка: Булфото

Те не знаят какво вършат и ще се моля за тях от сърце. Тази реплика каза лидерът на ”Атака” Волен Сидеров снощи в ефира на Нова телевизия. Господин Сидеров, те ви казват – „Не”. Тези хора не искат нищо от вас, дори да се молите за тях.

Няколкостотин души – от една страна протестиращи, от друга – атакисти, стигнаха до сблъсък пред централата на партията. След  дни мирни протести напрежението ескалира. И то ескалира само заради поведението на лидера на партията. Сидеров каза нещо и за гражданска война. Не, господин Сидеров. Ние не искаме този сценрий и ви казваме „Не”. „Не” на опитите за дестабилизация - казваме всички протестиращи и всички, които не излизат по улиците.

Жандармерията се скупчи на ъгъла на улица ”Раковски” и ул. „Врабча” в столицата. Толкова тежкоекипирани части не бяхме виждали дори на протестите през февруари, които се отличиха с окървавените жълти павета. Над Сидеров пък няколко атакисти, начело с един народен представител, държаха маса. Каква метафора  - не е ли реално той отдавна паднал „под масата” на българския политически живот.

Снощи вечерта и до малките часове на днешния ден се върнахме в 2011 година, когато ”Атака” организира една от най-грозните гледки в българския политически живот – боят пред Баня Баши.

Господин Сидеров, не знам вие за кого ще се молите. Въпросът е – остана ли някой, който да се моли за вашето политическо благоденствие освен най-близката ви партийна клика.

Всички българи – подкрепящи и неподкрепящи исканията на протестиращите, се радваха, че демонстрациите минават мирно. Никой не се страхуваше да мине през центъра на София дори в часовете, когато протестите бяха най-масови.

В неделя вечерта, господин Сидеров, за първи път нарушихте бонтона. Нападнахте директно – протестиращи, полиция и журналисти. Снощи не нападахте – снощи откровено провокирахте. Вие целяхте безредици. А ние не искаме да гледаме хвърлени бутилки пред Националната опера. Нали сте ценител на изкуството, не ви ли стана неудобно?

Обществото няколко пъти ви казваше „не” през годините. Снощи ви го извика. То не беше заради вашето политическо поведение. Вие получихте презрението заради тоталната ви липса на гражданска отговорност.
Ние, обществото ви казваме – Не. Ние няма да допуснем Реджеп Ердоган на площад ”Таксим” в София.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


399
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
20
13
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Бай, Бай на Ибрикчията Болен Сидеров
19
39
 
26
 
! Отговори
платен протестант преди 10 години
Платеното от ГЕРБ омерзяване на Сидеров и АТАКА тече с пълна сила.Всичко,, което казва Волен е истина.Герберите са бесни,че им отнеха властта и търсят отмъщение.Въпреки че в предишния парламент ГЕРБ не изпълни нито едно от справедливите искания на АТАКА,се надяваха че Волен пак ще ги подкрепи.Да ама не.Настъпи видов ден.Има Господ
18
14
 
43
 
! Отговори
JustTom преди 10 години
До чукчаОтговор: Лицето което подкреки макар и задкулисно този кабинет е В. Сидеов. Дано ти се е изяснило, защо протесиращите са пред партийния офис на Атака...
17
15
 
28
 
! Отговори
Х преди 10 години
КАТО ПЛАЩА НА ТЕЗИ НАРКОМАНЧЕТА КРАЙ НЕГО НА ДЪРТИЯ НАРКОМАН ЩЕ МУ СВЪРШИ ПОДКУПА ОТ ДПС И БСП.
16
38
 
32
 
! Отговори
чукча преди 10 години
Най-големите протести и ексцесии са срещу партия която никога не е била на власт!Не защитавам АТАКА но защо пред централите на отявлени крадци като сините и ГЕРБ е тихо четвърти ден като в манастирски двор!?!
15
13
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Охо и аз ти "целувах ръка" продажна /Сидеров/ до 2009, сега ти ще ...........ме целунеш отзад. Хубаво се сещаш, че се обърнахме срещу теб, ама как не се сещаш защо.:-))))))))
14
21
 
59
 
! Отговори
Мама преди 10 години
Откакто се появи партия АТАКА, гласувам неизменно за нея. Вече няма да го сторя никога. И не заради снощи. Не може политиката ти да се гради на противопоставянето на турцизирането на държавата ни, а после да станеш ЯВНА комбина с потомците на същите тези, дето са ни клали 500 години.
13
15
 
63
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Забрана на фашистката групировка Атака и съд за *** Сидеров!
12
35
 
14
 
! Отговори
diadko50 преди 10 години
Какво му е мирното на протестите?Думите които изричат са по-лоши от камъни.Те са обидни за всички трудещи се българи.
11
1
 
66
 
! Отговори
чичко преди 10 години
Като Ви чета коментарите,ми става смешно!Кой ни яха и кой не,се пита в задачата?До такава степен сте политизирани,че сте гнусни! Не разбрахте ли,че на българския народ чашата на търпението му се изчерпа,няма вече търпимост към никой лъже-политик?!Вече става въпрос за стандарта ни на живот, не за някакви *** политически пристрастия!!ПИСНА НИ!!Искаме нормален живот за нашите деца и за нас!
10
54
 
27
 
! Отговори
Васко преди 10 години
Очевидно платена статия, в типично Герберастски стил. Истината я видяхме, а вие си приказвайте на вятъра. Все по-малко хора ще ви се връзват.
9
24
 
64
 
! Отговори
НИКИ преди 10 години
СИДЕР-АГА Е ***
8
44
 
24
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 10 години
За изчезналите...милиарди от държавата,през годините на масовата криминална...приватизация,не е виновен Сидеров.Протестите са за работа и за...пари,защото българинът е на...колене.През дългите години на...разграбване,нито една управляваща партия,не каза...стоп.Само партия АТАКА,но силите й са слаби,за да промени...статуквото;да изгони чуждите...монополи и да натика в затворите богопомазаните...партийни капиталисти,като им отнеме...заграбеното.
7
30
 
33
 
! Отговори
Кур дю Коленков преди 10 години
Макар,че Атака и Волен Сидеров са ми противни, то тази МАРИЯ ПАПАЗОВА е още една *** долна,"журналистическа"***!
6
18
 
57
 
! Отговори
екс преди 10 години
Българино 1, Сидеров влезе в клика СЪС турците, а цялата му политическа концепция се градеше на противопоставянето им ! Да, ние сме българи, и ако и ти искаш да си също, замисли се, че да си срещу Сидеров не значи да си за някой друг !
5
30
 
17
 
! Отговори
ИСТИНАТА преди 10 години
ПОЛИТИЧЕСКАТА УПОТРЕБА И ЛУМПЕНИЗИРАНЕТО НА БЪЛГАРИТЕ, ПОД ЗНАКА НА "МИРНИ ГРАЖДАНСКИ ПРОТЕСТИ" ПРОДЪЛЖАВА!
4
49
 
21
 
! Отговори
Матриял преди 10 години
Веднага всички протестиращи да изчистят за своя сметка ***, който произвеждат! Името си няма да могат да изчистят- те са истински ***- не знаят какво искат, безумието и най-вероятно пресди това дрогата ги е захапала. Хайде, ченгета, събудете се! Напред към укротяването на живота в тази страна! Стига глупости и простотии. Кой ще е начело на дадена партия не е проблем на улицата. А да се нападат партийни централи е ЧИСТ ФАШИЗЪМ! Не съм привърженик на Атака - да отбележа.
3
22
 
83
 
! Отговори
БОЛЕН преди 10 години
Този човек, си мислех, е просто ***. После - дребно продажно човече. Вече - престъпник. Не може да замеряш хората с разни неща. А полицияте не може ли да вземе някакви мерки срещу тези гамени на по 20-на години? Ъ?
2
22
 
85
 
! Отговори
Предложение преди 10 години
Сидеров да поведе гей парада
1
114
 
25
 
! Отговори
свет преди 10 години
Ти скапан *** и герберастки *** на Боко и неговия "брат" Ердоган!А Волен го подкрепят хиляди и хиляди хора!