Битките за евровота: БСП срещу ГЕРБ и Кунева срещу Бареков

Андрей Райчев пред Dnes.bg: Няма да има предсрочни избори
Обновена: 26 фев 2014 13:59 | 26 фев 2014 07:12, Камелия Цветанова
98
Битките за евровота: БСП срещу ГЕРБ и Кунева срещу Бареков
Снимка: архив, БТА

ГЕРБ и БСП засега имат подкрепата на равен брой гласоподаватели и никой не може да прогнозира чия ще е победата на предстоящия евровот през май, смята социологът доц. Андрей Райчев.
 
По всичко личи, че резултатите ще се решават с фотофиниш, какво ще стане, никой не знае до изборите, това са мътни въпроси, коментира той пред Dnes.bg.
 
Единственото напълно сигурно засега е, че е абсурдно да има предсрочни избори не само заедно с тези за представители в Европейския парламент, а и след това.

Райчев смята, че голямата битка на евроизборите ще е тази между Реформаторския блок и новопоявилата се, но вече набрала скорост, формация на Николай Бареков „България без цензура”.

Един от малките ще вземе две места. Понеже бариерата е много висока, но има една бонификация за малкия. Така че ДПС може да вземе три места, но една малка партия ще има две. Така стана и с НДСВ, припомни той.

Райчев обаче отказа да прогнозира към момента чии шансове са по-големи - на Реформаторите или на „България без цензура”, защото и техните резултати, както и на водещите партии ГЕРБ и БСП, са много близки.

Според него обаче тези две места са важни, макар че победата изглежда по-голяма, отколкото е всъщност.

„Към момента около 200 000 души възнамеряват да дадат глас за Бареков, обаче дали ще отидат реално до урните, не се знае, това е нова партия.

Реформаторите пък са в капана на това, че те са съшити от две неща и то доста различни. Избирателите на Меглена Кенева са една бира, тези на ДСБ са друга и това е изключително сложен въпрос. Ако Кунева е лидер, дали тези на Костов ще гласуват, ако пък не я направят лидер, дали нейните ще гласуват, смътен е въпросът, двете партии имат вътрешен капан, коментира Райчев.
 
Според него няма и отговор на въпроса за гласовете за националистическите партии, за които пък има и риск да останат без представител в ЕП.

Около 250 хиляди избиратели имат НФСБ и „Атака”, но те делят една торта. Има вариант да си поделят гласовете и тогава нито една ще влезе, или пък едната да дръпне и да има евродепутати, каза той.

Според него фактът, че депутати напускат ГЕРБ и БСП, не е изненадващ, защото такива ситуации е имало във всички предишни парламенти.

Двете партии се топят, това сме го гледали във всеки парламент. Въпросът е, че ако и Волен Сидеров реши за завива, не се знае как „Атака”ще завие, защото това е рехава партия и във всички парламенти се е топяла, коментира той.

Според него не е изненада и това, че напусналите ГЕРБ Красимир Стефанов и Светлин Танчев ще работят за Бареков.

„Иначе Бареков успя да наложи на обществото мисълта, че той влезе в парламента и така той е политическа сила и съответно той ще привлича избиратели", отбеляза социологът.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


98
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
7
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Кунева е крадлива ***
52
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Ураааааааа! Няма кой да се занимава с вашето игрище за голф. И Виза Недялкова може да си диша спокойно и да се изказва "умно" за нуждата от социална справедливост и за другите крадци на народна пара. С Кънчо и Кольо не спряхте да се разхождате по всички телевизии, за да показвате що е професионализъм. Наистина мислите хората за глупави, наивни, а и лесно подкупни, но всички не са като вас Пък и за да вземате милионите вие и такива като вас, трябва да има и такива, на които да давате по 4-5 лв.
51
0
 
24
 
! Отговори
Радка пиратка преди 10 години
Я надуй Ники ***!
50
6
 
6
 
! Отговори
ГЮРО МИХАЙЛОВ 1 преди 10 години
Бойко яде пилешко. Цецо яде пилешко. Волен яде пилешко. Бареков яде пилешко. Местан яде пилешко. Кунева яде пилешко. Сините- те отдавна са преяли с него. Не на бройлерите!!!
49
2
 
33
 
! Отговори
Хайде, холъм ! преди 10 години
Лайнометът Дудук Бюреков e *** на Деян Пеевкси !
48
4
 
3
 
! Отговори
Пенсия преди 10 години
До Jangle legДжанго, *** си ти, а колокто до пенсионер, не е много сигурно, че някой ден ще получиш пенсия.
47
1
 
7
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Доган покровител ли е на Брендо, Златко баретата и Маргините ?Ако отговорите на тези въпроси са : ДА ! ДА ! ДА ! ДА ! ДА ! ДА ! , то тогава на всички ще стане повече от ясно кой и защо назначи Д. Пеевски в ДАНС, сиреч за да прикрие и заличи следите от престъпленията на Доган и подчинените му марионетки .
46
1
 
12
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Кой назначи Д. Пеевски в ДАНС ? Кой ? Кой ? Кой ? Кой ?Но по - важният въпрос е : Защо Д. Пеевски беше назначен в ДАНС ?За да отговорим на втория въпрос / защо / , първо трябва да зададем следните въпроси , на които трябва да получим отговор :Доган ортак ли е с Йосич чрез лицата Хр. Ковачки, Пешо сумиста и Брендо ?Доган ли контролира хероина ?Доган ли контролира кокаина ?Доган сив вълк ли е ?Доган и Д. Пеевски покровители ли са на Пешо сумиста и др. 'килъри' , вкл. и чрез мръсните атаки срещу Цв. Цветанов и зам. - главен прокурор Ася Петрова ?Доган покровител ли е на Брендо
45
4
 
16
 
! Отговори
arhar преди 10 години
На 27.02.1934 г. др. Г. Димитров и сие бяха освободени покрай Лайципския процес . Дали има чисто съвпадение или не в тези дати, може само да гадаем ?Извод : НЕ СЛУШАЙТЕ СТАНИШКО КАКВО ВИ ГОВОРИ, А ГО ГЛЕДАЙТЕ КАКВИ ГИ ВЪРШИ !
44
5
 
9
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Станишко назначи бивш кадър на ВИС - 2 в ИБ на БСП .Маргините са близки с Пешо сумиста, който е открито защитаван от медиите на Доган и Д. Пеевски . Пешо сумиста е близък и с манекенката на Маргините, на която редовно й правят пиари в медиите на Доган и Д. Пеевски.Станишко и Доган отново управляват в коалиция и упорито избягват темите за кокаина и хероина . Защо ли ?Утре / 27.02.2014 Г. / Варненският апелативен съд трябва да произнесе присъдите срещу Пешо сумиста и др. 'килъри'.На 27.02.1934 г. др. Г. Димитров и сие бяха освободени покрай Лайципския процес . Дали има чисто съвпадение
43
3
 
12
 
! Отговори
arhar преди 10 години
Ковачки има общ бизнес с Йосич. Ковачки е олигарх / подставено лице / на Доган.Пешо сумиста е шуробаджанак на Йосич .Брендо има общ 'бизнес' с Йосич.Доган и Д. Пеевски упорито защитават Пешо сумиста чрез медиите си - това е факт, който всички ние виждаме.Брендо и жената на Станишко имат общ ковчежник / финансист / - за справка : в - к ' Капитал ' .Станишко беше на погребението на Цвятко Цветков от ДС, който си призна, че Маргините са си ' техни ' момчета. Очевидно е, че Станишко е близък с Маргините .Станишко беше назначил бивш кадър на СИК като зам. - министър / Иван Иванов
42
3
 
3
 
! Отговори
Радо преди 10 години
До АнонименТи сигурно нямаш нищо излагащо от младините си. Това е толкова жалко да го използваш като нещо негативно, може би защото не можеш да съчиниш нещо по-смислено.
41
19
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Много герберастка *** в тоя форум бе,много бързо забравихте как вашите лордове закопаха държавата заедно с народа, а?
40
1
 
8
 
! Отговори
tih velikan 681 преди 10 години
Raichev patladjan korumpiran
39
3
 
8
 
! Отговори
тъпо парче преди 10 години
по-просто, безволево, страхлво и нихилистично същество от българина няма. заслужава си напълно премиери като Станишев , Бойко, а сега и един клоун като ***...
38
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
До Анонимен 30ТОП НЕГАТИВ НА БАРЕКА Е БОСЪТ МУ ПЕЕВСКИ. Някой трябва да е *** за да забрави за Пеевски и да гласува за Барека !
37
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Че откога к**** от чалга бара стават политици! Доживяхме и времето на чалга политицитеvbox7/play:82869042
36
13
 
8
 
! Отговори
Право да ви кажа... преди 10 години
Не ме интересува кой ще бъде следващият президент или премиер. Достатъчно е той да не се казва Будьо Мутрев Тиквов или Роско Прокопиев ( не греша фамилното име на втория).
35
5
 
11
 
! Отговори
лошо преди 10 години
лош матр'ял - лоши депутати - лошо правителство - лоши условия на живот. с една дума комунизъм.
34
10
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 10 години
Щом точно червения Андрей Райчев твърди, че БСП и ГЕРБ са равни, значи прогнозните резултати на ГЕРБ са много по-високи от тези на БСП.