Животът на руския "цар" Владимир Путин

Как минава ежедневието на един от най-влиятелните мъже на нашето съвремие
26 юли 2014 16:29,
340
Животът на руския "цар" Владимир Путин
Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Безспорно дневният режим на президента на Русия е обект на небивал интерес, особено що се отнася до Запада и то в такъв напрегнат момент на световната политическа сцена. След 3-годишно проучване журналистът от сп. “Нюзуик” Бен Юда ни представя Владимир Путин зад кулисите.

Държавният глава обича да си поспива и става малко преди обед. Денят му започва с обикновена закуска – омлет, понякога овесена каша. Задължително на масата има извара и пъдпъдъчи яйца. Пие фреш.

Закуската завършва с пиене на кафе. В това време министри и други висши държавници започват да прииждат в президентската резиденция за редови срещи. Те обаче трябва да почакат поне 3-4 часа преди Путин да влезе в работен режим.

След кафето той се отдава на едно от любимите си занимания – плуване, поне 1-2 часа. След това минава и през фитнеса, където залага на силови упражнения с тежести. Понякога чете след тренировка, но не особено често. Предпочита исторически книги за руски знаменити личности.

Работният му ден започва на дървено бюро, където са подредени три тънки папки – отчетите за вътрешната сигурност, международното положение и армията.

Владимир Путин е вманичен на тема информация. След сводката от службите започва прегледа на руския печат, независимо дали става въпрос за проправителствени, или опозиционни издания. Отделя време и на чуждестранните издания, особено на тези от Германия, предвид отличния му немски, овладян от службата за КГБ в ГДР.

Екипът на президента не се свени да му показва и лошите новини, и негативните коментари. Дори от време на време му пускат и онлайн клипове, които го осмиват. Самият Путин въобще не харесва използването на компютри и особено сърфирането в интернет.

Президентът не харесва и Москва с нейния убийствен трафик, замърсен въздух и пренаселване. Неслучайно живее в резиденция на километри от столицата и ограничава визитите си в Кремъл до абсолютен минимум.

През уикендите държавният глава често взима уроци по различни науки. Но най-вече набляга на английския език.

Любимият му спорт е хокеят на лед, въпреки че е дългогодишен състезател по джудо. Президентът редовно организира двубои на ледената пързалка, които са своеобразни събирания на най-близкото му обкръжение – ако попаднеш на хокеен мач на Путин като играч или зрител, съвсем спокойно можеш да се наречеш негов приближен.

Двата отбора са съставени предимно от охранители – тези на Путин срещу тези на Медведев. Президентът е капитан на своя тим, а почти всички носят фанелки с неговия лик.

Победителят в тези срещи едва ли буди съмнение. По време на играта обръщението към държавния глава е красноречиво - “Царят”.

Владимир Путин е истински работохолик, що се отнася до официални визити. Президентската ескадрила лети по минимум 5 пъти на месец. Той иска да е навсякъде. И обича да изтъква, че е най-работещият държавен ръководител от времето на Сталин насам.

По отношение на визитите в чужбина, Путин е истински параноик на тема сигурност. Подготовката от страна на тайните служби започва минимум месец преди посещението. Седмица преди пристигането на президента се наема цял хотел, който се превръща в мини версия на Кремъл и едно от най-непристъпните места в съответния град.
 
От Русия пристигат готвачи, чистачи, сервитьори. Както и средно по два тона храна. Путин не яде чужди ястия на нито една официална вечеря. Опасенията от опит за отравяне са прекалено големи и държавникът се доверява само на руската кухня, докарана специално за съответната визита.

Путин често говори открито пред своите приближени, чиито доверие е изпитал многократно. В един такъв разговор президентът пита кои са най-големите предатели в историята на Русия. И въобще не чака отговор.

Изстрелва почти мигновено: “Николай Втори и Михаил Горбачов!”. Владимир Путин е категоричен, че това се хора, които са позволили на истерията да вземе връх и властта да бъде узурпирана от умопомрачени хора.

“Аз никога няма да допусна подобно нещо”, обещава тържествено Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
185
6
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
спи до късно, яде, пие , плува и т.н.Е, кога работи тоя човек, бе?защото работи, видяхме как си взе Крим!а наште не спят, не хапват, не пият --само Работят та ни превърнаха в *** държава.
184
5
 
26
 
! Отговори
неанонимен преди 9 години
Ха ха, и тая статия е написана по преценките на Юда (Бен Ладен).
183
8
 
46
 
! Отговори
4545 преди 9 години
ПРИ НЕЗАВИСИМО ДОПИТВАНЕ В САЩ СЕ ОКАЗАЛО, ЧЕ АМЕРИКАНЦИТЕ ХАРЕСВАТ МНОГО ПОВЕЧЕ СТИЛА НА ПУТИН КАТО ПРЕЗИДЕНТ ОТКОЛКОТО НА ОБОНГО- ПРОЦЕНТИТЕ СА 54 СРЕЩУ 36. И ТОВА ВЪПРЕКИ ВСЕКИДНЕВНОТО ПРОМИВАНЕ И НА МОЗЪКА НА САМИТЕ АМЕРИКАНЦИ С *** ПРОПАГАНДА.
182
13
 
59
 
! Отговори
дано преди 9 години
Де да имахме един такъв държавник,да издигне самочувствието,себеуважението,авторитета и стабилитета на държавата.Последният беше Т.Живков,а след него всички са хищници,лешояди,ръфащи ,грабещи,раздаващи,унищожаващи държава,народ и ресурси.Дано бог поеме функциите си и ги накаже за пропилените и унищожени животи,съдби...
181
28
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
При 145 милиона население е редно да има 10% богати руснаци.Та от тия 15 милиона, че 350 хил. са си купили някъкъв имот по нашето Черноморие не означава, че в Русия всичко е цъфнало и вързало под управлението на Путин!При всички случаи е по-добре от безвремието на Елцин. Тоя пияница бе на път съвсем да ликвидира Русия.Путин посъвзе Рашката, но от 2008 г., когато започна врътките с Медведев и се насочи към диктатура затъва все повече и ще има доста нерадостен край!
180
8
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
много гнусна статия, по-отвратителна от най-отвратителния п*рно филм за който се сещам
179
36
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Пропуснали са да кажат как вечер преди лягане взима лекарство - 1л картофена водка и затова къри мивки до обед.
178
10
 
56
 
! Отговори
123 преди 9 години
Чудесна статия.ЕВРОГЕЙОВЕТЕ немогат да си сподвият на злото естествено, че е ЦАР Цар е аналитичен ум, езици 2-3, винаги владее положението и ситуацията, много ги е яд за КРИМ, ако не беше той сега щеше да е непотопяем американски самолетоносач.Ял само руска храна на визитите, ми той като ги знае какви са партньори как ще им се довери.Евала
177
5
 
47
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Скоро четох че 350000 руснаци имали закупени жилища в България-това е един голям град .И тези хора печелят в Русия но си харчат парите в България.
176
3
 
47
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Путин бил охраняван,че кой не е Обама ли.Ами нашите величия Борисов и Цветанов -те се плакнат в народната любов и никой не ги охранява така ли.Помня на една предизборна кампания отидох от любопитство да видя-ами цялата полиция беше мобилизана и на крак-полицай до полицай,а за тяхната охрана да не говорим поне 50 хъшлака дебнеха около тях,сякаш някой е тръгнал да ги убива и това са народни пари.Смаях се.
175
2
 
46
 
! Отговори
Румбо преди 9 години
Ясно защо спи до късно-кара по американското часово време!Докато не свърши работното време на US-администрацията-не си ляга.Винаги трябва да си в час с поведението на врага!
174
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ДидоМеркел, за разлика от *, има среден клас Фолксваген, а не бентли за половин милион. А до не отдавна имаше един раздрънкан Голф 2. Едно че кара германски автомобили, друго че не стои зад 4см бронирано стъкло.--------------Все пак Меркел беше само 1 комсомолски секретар при другаря Ерих Хонекер, не е успяла да се издигне до шеф на германското ЩАЗИ, та за нея само голф2.Прочети още на: dnes.bg/redakcia/2014/07/26/jivotyt-na-ruskiia-car-vladimir-putin.233620,3
173
30
 
17
 
! Отговори
Дядо Петър преди 9 години
Той и Сталин е бил само метър и 60.И е "работил" главно нощем.И беше "вожд и учител на цялото прогресивно човечество".И изтреба десетки милиони от сънародниците си. Но всички останали живи го боготворяха.Защото иначе ги чакаше съдбата на умрелите.Те това беше за десетилетия Русия.За съжаление продължава да е същата.
172
4
 
23
 
! Отговори
иво преди 9 години
Добре де от статията се получава , че деня свършва с хокея ??? И някак ми е странно ,,Путин е истински параноик на тема сигурност." като си спомня какво беше в София когато дойде някакво американче - май това дето се кле в Библията и пред сената ама ... .
171
13
 
62
 
! Отговори
1925 преди 9 години
ПУТИН Е ДОСТОЕН ДЪРЖАВНИК УВАЖАВАН ДОРИ ОТ ОБИКНОВЕНИТЕ АМЕРИКАНЦИДНЕВНИК ГОРИ В РУИНИ
170
1
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
що не разследвата и кога ходи до тоалетна бе,то тоя цирк се забатачи здраво,гледам че сте писали че ядял омлет сутрин,утре няма да се учудя защитниците на животните да го обвинят че яде яицата оплодени а не като от нашите щастливи кокошки
169
6
 
39
 
! Отговори
Дани преди 9 години
Погубиха ни алчните и ненаситни американски евреи и капиталисти, за които парите и властта стоят над всичко. Опомнете се - ние сме хора ЧОВЕЦИ не сме животни, стига със закона на джунглата. В кой век живеем! Защо се връщаме се към феодалите и първобитните. Тежко ни горко , ако не се опомним и не се събудим от този кошмар. Ще заспим вечен сън заедно с болната ни планета.
168
6
 
43
 
! Отговори
Dani преди 9 години
До Анонимен72 Явно ти не четеш достатъчно. Пенсията им е 700 еуро , а заплатите в пъти по-големи от нашите. При това продължават да се покачват, като се изравняват и надминават тези в "прехвалените" западни държави. Лошото е , че само парите ви интересуват мазни американски потребители, превърнали се в прасета и бройлери. Никой не се запита къде се дяна човечността, добротата и сърдечността от живота на българите. Погубиха ни алчните и ненаситни американски евреи капиталисти,
167
10
 
7
 
! Отговори
Румен Данов преди 9 години
Знаеш ли прав си.Другаря е милиардер,а ние се абим да го обсъждаме.Последните 70г. не са донесли нищо добро.Ако разгледаме Чехия,Унгария,Полша,ГДР.17.Векемри,1956,Март1957,28.Май1957, и 16октомври1968Явно не само ние и други народи не се чувстваха щасливи.
166
26
 
10
 
! Отговори
734 преди 9 години
Болен мозък му викам аз,та и много болни мозъци в БГ има. Пардон !!! Малко са, нормалните са на Запад, тук останахме малко с лудите...