Животът на руския "цар" Владимир Путин

Как минава ежедневието на един от най-влиятелните мъже на нашето съвремие
26 юли 2014 16:29,
340
Животът на руския "цар" Владимир Путин
Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Безспорно дневният режим на президента на Русия е обект на небивал интерес, особено що се отнася до Запада и то в такъв напрегнат момент на световната политическа сцена. След 3-годишно проучване журналистът от сп. “Нюзуик” Бен Юда ни представя Владимир Путин зад кулисите.

Държавният глава обича да си поспива и става малко преди обед. Денят му започва с обикновена закуска – омлет, понякога овесена каша. Задължително на масата има извара и пъдпъдъчи яйца. Пие фреш.

Закуската завършва с пиене на кафе. В това време министри и други висши държавници започват да прииждат в президентската резиденция за редови срещи. Те обаче трябва да почакат поне 3-4 часа преди Путин да влезе в работен режим.

След кафето той се отдава на едно от любимите си занимания – плуване, поне 1-2 часа. След това минава и през фитнеса, където залага на силови упражнения с тежести. Понякога чете след тренировка, но не особено често. Предпочита исторически книги за руски знаменити личности.

Работният му ден започва на дървено бюро, където са подредени три тънки папки – отчетите за вътрешната сигурност, международното положение и армията.

Владимир Путин е вманичен на тема информация. След сводката от службите започва прегледа на руския печат, независимо дали става въпрос за проправителствени, или опозиционни издания. Отделя време и на чуждестранните издания, особено на тези от Германия, предвид отличния му немски, овладян от службата за КГБ в ГДР.

Екипът на президента не се свени да му показва и лошите новини, и негативните коментари. Дори от време на време му пускат и онлайн клипове, които го осмиват. Самият Путин въобще не харесва използването на компютри и особено сърфирането в интернет.

Президентът не харесва и Москва с нейния убийствен трафик, замърсен въздух и пренаселване. Неслучайно живее в резиденция на километри от столицата и ограничава визитите си в Кремъл до абсолютен минимум.

През уикендите държавният глава често взима уроци по различни науки. Но най-вече набляга на английския език.

Любимият му спорт е хокеят на лед, въпреки че е дългогодишен състезател по джудо. Президентът редовно организира двубои на ледената пързалка, които са своеобразни събирания на най-близкото му обкръжение – ако попаднеш на хокеен мач на Путин като играч или зрител, съвсем спокойно можеш да се наречеш негов приближен.

Двата отбора са съставени предимно от охранители – тези на Путин срещу тези на Медведев. Президентът е капитан на своя тим, а почти всички носят фанелки с неговия лик.

Победителят в тези срещи едва ли буди съмнение. По време на играта обръщението към държавния глава е красноречиво - “Царят”.

Владимир Путин е истински работохолик, що се отнася до официални визити. Президентската ескадрила лети по минимум 5 пъти на месец. Той иска да е навсякъде. И обича да изтъква, че е най-работещият държавен ръководител от времето на Сталин насам.

По отношение на визитите в чужбина, Путин е истински параноик на тема сигурност. Подготовката от страна на тайните служби започва минимум месец преди посещението. Седмица преди пристигането на президента се наема цял хотел, който се превръща в мини версия на Кремъл и едно от най-непристъпните места в съответния град.
 
От Русия пристигат готвачи, чистачи, сервитьори. Както и средно по два тона храна. Путин не яде чужди ястия на нито една официална вечеря. Опасенията от опит за отравяне са прекалено големи и държавникът се доверява само на руската кухня, докарана специално за съответната визита.

Путин често говори открито пред своите приближени, чиито доверие е изпитал многократно. В един такъв разговор президентът пита кои са най-големите предатели в историята на Русия. И въобще не чака отговор.

Изстрелва почти мигновено: “Николай Втори и Михаил Горбачов!”. Владимир Путин е категоричен, че това се хора, които са позволили на истерията да вземе връх и властта да бъде узурпирана от умопомрачени хора.

“Аз никога няма да допусна подобно нещо”, обещава тържествено Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
125
2
 
4
 
! Отговори
55 преди 9 години
До Анонимен 188А какво прави народът при хиперинфлация ?
124
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
180.Ako ти не си произвел нито един буркан зимнина за 2013,а 2014 произведеш 1-колко ти е ръста на ВП?100%.Ако са 2-200%.Ако хаинц са произвели 1000000000,а сега произведат 999999999 колко им е ръста-(-0,0001%)тези дивотии ги учите в КГБ.Назад на вас.Направи си фабрика за каскети и догодина да имаш 100%ръст-демек 1 брой каскет и си го нахлупи.
123
1
 
5
 
! Отговори
3 преди 9 години
аз си мисля че всички лидери си пият островите заедно и се оговарят как да водат и на каде работническата класа хора
122
4
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 55Показва хиперинфлация. Пример - един от най-богатите руснаци(бил то и еврейн) - Абрамович - от началото на годината, състоянието му в руските банки е паднало с близо 20 процента заради курса на рублата. шанс, че като всички руснаци с над 100 долара в джоба, не си държи парите в русия а в Швейцария например. Ама ей го на - Кипър гръмна, въпрос на време е и Швейцария да го издуха.
121
1
 
3
 
! Отговори
55 преди 9 години
До до 55Не замазвай въпроса,като комунист ! Говорим за основната лихва на Централната банка.Според теб какво показва това ?
120
10
 
8
 
! Отговори
Шоп преди 9 години
Очаквах Путин да откачи и това вече е факт.Нищо по-различно от това, което съм чел за Хитлер.Събира кияците и чупи стойки, позната история.Запада ще си го отгледа и ще си го заколи както направи и с чичо Адолф.
119
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До frippКупиха си разни - станишевци, догановци, бисеровци, от батака са само по круизи, 5-звездни хотели и плажове...
118
5
 
10
 
! Отговори
АНТИМУТРА преди 9 години
КОЙ Е ПО-ГОЛЯМ КОМУНИСТ ПРЕДСТАВЯЩ СЕ ЗА ДЕМОКРАТ?ЗА ПУТИН С +ЗА БОРИСОВ С -
117
5
 
13
 
! Отговори
Никол преди 9 години
На парада на победата 09.05 2014 година Владимир Путин каза:Най-голямото богатство на Русия сте вие,руския народ.Един наш бивш "цар" каза,че българите са лош "матриал"Путин върна руското достойнство,нашите продажници от високите етажи на властта съсипаха и малкото което бе останало.
116
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Г-н Юда, за кой Путин е писал?!
115
2
 
8
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Ръста на ВВП на Русия няма да е по-малък от този на Европа или САЩ. Средния ръст на ЕС и Щатите, по данни на МВФ, за 2004-13 постоянно спада и е съответно 1.2 и 1.7. Така че да не се притесняваме за икономиката на чужди държави, ами да видим нашата как се движи. Качи ли се стандарта ни на живот. Например - колко десетки хиляди българи си купихме апартаменти по курортите в Европа - Франция, Португалия, Иаспания, Гърция, Италия. Или се тъпчим в квартирки, каравани и палатки.
114
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Болгарии святой царь Борис в 860 г. принял христианство. Болгария становится центром распространения славянской письменности. Здесь создатся первая славянская книжная школа Преславская книжная школа переписываются кирилло-мефодиевские оригиналы богослужебных книг (Евангелие, Псалтирь, Апостол, церковные службы), делаются новые славянские переводы с греческого языка, появляются оригинальные произведения на старославянском языке (О письменехъ Чрьноризца Храбра).Широкое распространение славянской письменности, е золотой век, относится ко времени царствования в Болгарии царя Симеон
113
5
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До АнонименДа но на твоята баба.Същия орган.Тук пишат руснаци!Не българи.
112
4
 
4
 
! Отговори
55 преди 9 години
Абе,защо Руската банка вдига лихвите ?
111
1
 
8
 
! Отговори
Мишо преди 9 години
Тая статия е пълна пародия. Дори едно дете в първи клас може да направи по-достоверни обобщения за Путин...
110
9
 
8
 
! Отговори
55 преди 9 години
До Анонимен 166Няма,тука има само Путюпоклонници ..
109
7
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
На много от пишещите тук забелязвам чужд словоред,граматически грешки и използване на чуждици -руски-като по конгресите на БКП.Например думата"типаж" на колегата по-долу не съм я чувал ичел казана или писана от българин.
108
2
 
17
 
! Отговори
*/* преди 9 години
Бачках 3 години в туризма(шофьор) и мога да ви кажа,че обикновенните руснаци го боготворят(викат му батюшка) и си живеят чудесно и без европейския съюз.Задължително почиват поне два пъти в годината(единият е в България заради носталгията и" памидорите"),другият е в Египет или Тайланд.На вас оставям да коментирате.
107
2
 
6
 
! Отговори
fripp преди 9 години
Че кога я застопориха цената на петрола. Под 100 долара не е ставала скоро време. Ми ако брадатите муджахидини вземат пак някой завод в Ирак, какво става тогава. Че преди две седмици беше около 114 долара, като са намъкнаха в рафинерията. Русия имаше и когато цената беше 44 долара. Преди войните на Щатите. Даже руснаците бяха най-големите противници на тези войни. Така че, стига с тия глупости за цената на петрола.
106
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Тука българи има ли ?Май само руснаци и ботове пишат.