Животът на руския "цар" Владимир Путин

Как минава ежедневието на един от най-влиятелните мъже на нашето съвремие
26 юли 2014 16:29,
340
Животът на руския "цар" Владимир Путин
Владимир Путин Снимка: архив, Reuters

Безспорно дневният режим на президента на Русия е обект на небивал интерес, особено що се отнася до Запада и то в такъв напрегнат момент на световната политическа сцена. След 3-годишно проучване журналистът от сп. “Нюзуик” Бен Юда ни представя Владимир Путин зад кулисите.

Държавният глава обича да си поспива и става малко преди обед. Денят му започва с обикновена закуска – омлет, понякога овесена каша. Задължително на масата има извара и пъдпъдъчи яйца. Пие фреш.

Закуската завършва с пиене на кафе. В това време министри и други висши държавници започват да прииждат в президентската резиденция за редови срещи. Те обаче трябва да почакат поне 3-4 часа преди Путин да влезе в работен режим.

След кафето той се отдава на едно от любимите си занимания – плуване, поне 1-2 часа. След това минава и през фитнеса, където залага на силови упражнения с тежести. Понякога чете след тренировка, но не особено често. Предпочита исторически книги за руски знаменити личности.

Работният му ден започва на дървено бюро, където са подредени три тънки папки – отчетите за вътрешната сигурност, международното положение и армията.

Владимир Путин е вманичен на тема информация. След сводката от службите започва прегледа на руския печат, независимо дали става въпрос за проправителствени, или опозиционни издания. Отделя време и на чуждестранните издания, особено на тези от Германия, предвид отличния му немски, овладян от службата за КГБ в ГДР.

Екипът на президента не се свени да му показва и лошите новини, и негативните коментари. Дори от време на време му пускат и онлайн клипове, които го осмиват. Самият Путин въобще не харесва използването на компютри и особено сърфирането в интернет.

Президентът не харесва и Москва с нейния убийствен трафик, замърсен въздух и пренаселване. Неслучайно живее в резиденция на километри от столицата и ограничава визитите си в Кремъл до абсолютен минимум.

През уикендите държавният глава често взима уроци по различни науки. Но най-вече набляга на английския език.

Любимият му спорт е хокеят на лед, въпреки че е дългогодишен състезател по джудо. Президентът редовно организира двубои на ледената пързалка, които са своеобразни събирания на най-близкото му обкръжение – ако попаднеш на хокеен мач на Путин като играч или зрител, съвсем спокойно можеш да се наречеш негов приближен.

Двата отбора са съставени предимно от охранители – тези на Путин срещу тези на Медведев. Президентът е капитан на своя тим, а почти всички носят фанелки с неговия лик.

Победителят в тези срещи едва ли буди съмнение. По време на играта обръщението към държавния глава е красноречиво - “Царят”.

Владимир Путин е истински работохолик, що се отнася до официални визити. Президентската ескадрила лети по минимум 5 пъти на месец. Той иска да е навсякъде. И обича да изтъква, че е най-работещият държавен ръководител от времето на Сталин насам.

По отношение на визитите в чужбина, Путин е истински параноик на тема сигурност. Подготовката от страна на тайните служби започва минимум месец преди посещението. Седмица преди пристигането на президента се наема цял хотел, който се превръща в мини версия на Кремъл и едно от най-непристъпните места в съответния град.
 
От Русия пристигат готвачи, чистачи, сервитьори. Както и средно по два тона храна. Путин не яде чужди ястия на нито една официална вечеря. Опасенията от опит за отравяне са прекалено големи и държавникът се доверява само на руската кухня, докарана специално за съответната визита.

Путин често говори открито пред своите приближени, чиито доверие е изпитал многократно. В един такъв разговор президентът пита кои са най-големите предатели в историята на Русия. И въобще не чака отговор.

Изстрелва почти мигновено: “Николай Втори и Михаил Горбачов!”. Владимир Путин е категоричен, че това се хора, които са позволили на истерията да вземе връх и властта да бъде узурпирана от умопомрачени хора.

“Аз никога няма да допусна подобно нещо”, обещава тържествено Путин.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


340
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
105
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Хм,дали ако набара Николай Втори и Горби,няма да ги разстреля като кучета.Да се засели в Ипатиевската къща таласъма му с таласъм.Оттам ще се почуства още по-силен.Пфу...кръстя се 3 пъти и плюя през рамо.Бесове са напъплили този човек,Бог да му е на помощ.
104
3
 
10
 
! Отговори
boc преди 9 години
Абе и**оти, как може да наричате "ЦАР" и то в кавички, най-влиятелния политик в света???!!!А нашия *** Кирил Рашков, наричате цар, но без кавички!!!
103
4
 
22
 
! Отговори
ДА ЖИВЕЕ РУСИЯ ! преди 9 години
Цар си е ! Да вдигнеш на крака такава огромна държава за едно десетилетие си е истинско чудо.Де да имахме и ние такъв ! ...
102
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е нещо нормално къде по-малки хора като американски сенатори , затварят цял ресторант да работи за тях..
101
6
 
5
 
! Отговори
АН преди 9 години
До АнонименВ ВАШИТЕ ГЛАВИ САМО ПУТИН ТУК КАКВО СТАВА НЕ ВИЖДАТЕ АКО НЕ РУСИЯ ЗАГИВАТЕ
100
1
 
10
 
! Отговори
Валентин преди 9 години
А защо журналистът Бен Юда не се поразрови за ежедневието на оная *** в белия дом? Като ще е журналисъм да е журнализъм иначе излиза поръчково. Да не говорим, че половината звучи като художествена измислица колкото да си напише материала...кажи речи като нашите журналистчета ама с по-тлъст хонорар.
99
5
 
10
 
! Отговори
Пурко преди 9 години
*** бозата е тази статия! Требва да си абсол'тен ***, за да я дочетеш до края, а какъв требва да си, за да й поерваш, не е истина!Пъла шитня за малограмажни мозъци! даже русофобите не бива да са чак толкова ***, за да консумират подобн драйфни!
98
2
 
5
 
! Отговори
zasto... преди 9 години
erdogan vi e po-hubav.e,glupavo pleme....nese smeete na amerika- obami-banani... poglednete monarsite v evropa-kradzi,tuneiadzi i reptili,
97
2
 
19
 
! Отговори
До един българин преди 9 години
Тъпунгелче, защо задаваш този въпрос? Лично съм свидетел как когато Клинтън дойде в София, вечерята му беше в едно мазе - ресторант, улицата се напълни с гигантски луксозни джипове и момченца с дълги тъмни палта. Когато един от тях ми светна с червеното лазерче, знаеш къде ги монтират, моментално се изпарих. Нашите полицаи бяха изгонени като мръсни котета. Та за какво говорим? За храна? За обслужващ персонал? *** си! Не Путин е параноик, а службите му си гледат работата. Яд ли те е и защо?
96
3
 
16
 
! Отговори
евроцент преди 9 години
Винаги става дума за пари.А мериканската валута е застрашена,защото сега е разменна монета за петрол и газ в целия свят.Путин обаче иска да наложи рублата в Евразия и янките получават ортикария.Затова прилапват газопреносната мрежа на Украйна за да изнудват европа и русия
95
2
 
4
 
! Отговори
pitam... преди 9 години
zasto da ne e zar polovinata zapa e s sas smesni hemofilicni reptili.zasto rusia da ne e korona,kogo komentirate...da biahte rodili takav lider-niamase sega v bg da e ujas.....
94
2
 
5
 
! Отговори
Боби преди 9 години
Хубаво оплюхте Путин сега да анализираме деня му.1. Реалния работен ден започва по времето на Вашингтон т.е. това му е опонента2. Преди това се поддържа в доста сериозна физическа форма3. Не се казва кога свършва деня му работохолик4. Предпазва се от всичко и всички значи властта е в него за разлика от ОИЗМАМА който реално власт има ли?5. Пада си по мелодрамата, но само пред свои хора. На всяка пресконференция "седи" по добре от Меркел и Обама. Меркел по думите на всички няма талант а Обама
93
2
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Защо не напишете как живеят нашите ,,царе'',а се занимавате с Путин? С или без него Русия ще бъде фактор в света,нека се вгледаме в нашите проблеми и да видим в какво жалко положение сме докарани за 25 години от същите тези ,,царе''.
92
8
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Важното е че Русия си остава най-голямата държава в света.
91
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В лице прилича на евреин.
90
19
 
12
 
! Отговори
Стоименож преди 9 години
На Путин немският бил перфектен, глупости пълна трагедия е. Явно нищо не е научил в ГДР. Като му чета дневният режим се вижда живота на един дълбоко комплексиран човек. Жалко за руският народ.
89
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Майката на Путин е Шаломова.По-долу един е излъгал, че Прохорова.
88
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Абе вие сте се сдухали какво значение има прозихода му ?
87
7
 
12
 
! Отговори
емигрант преди 9 години
То и аз,като хъшовете през турско обмислям да пиша на дядо Иван,в случая Путин да освободи задунайска губерния от самозабравилите се политици.Надеждите,че чичо Сам ще направи нещо за България са илюзия.По скоро ще ни обуе шалварите.
86
15
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Глупаците тук са виждали евреин само на картинка. Все евреите са ви виновни на вас без дори да знаете защо и как.