Москва се държи предизвикателно към санкциите

Чужди издания: Възможно е ефектът им да не бъде особено силен
Обновена: 31 юли 2014 14:13 | 31 юли 2014 08:44, Елка Василева
71
Москва се държи предизвикателно към санкциите
Снимка: архив, Reuters

Москва се държи предизвикателно спрямо силните санкции на САЩ и ЕС, целящи да я накажат за подкрепата й за сепаратистите в Източна Украйна. Русия обеща да локализира производството си и да излезе по-силна от изпитанията, подчертава в. "Гардиън".

Анализатори, към които се е обърнало британското издание, прогнозират, че засегнатите ключови сектори като финансите, отбраната и енергетиката ще понесат загуби заради изолацията от Запада.

Пропуски във формулировката на санкциите може да намалят ефекта им, предупреждава в. "Уолстрийт джърнъл". Санкциите на САЩ не включват най-голямата руска банка - "Сбербанк", посочва изданието. Контролният й пакет е държавна собственост, напомня в. "Уолстрийт джърнъл" и посочва, че и европейските филиали на руски банки са изключени от обхвата на санкциите, въпреки че притежават активи за над 20 милиарда евро в ЕС.

Още по темата

Британският в. "Индипендънт" от своя страна акцентира върху таен руско-германски план за договаряне на мирно решение, за да се сложи край на международното напрежение около Украйна.

Планът, по който работят както германският канцлер Ангела Меркел, така и руският президент Владимир Путин, има две цели: да се стабилизират украинските граници и да се окаже икономическа подкрепа на изпитващата финансови затруднения страна чрез ново енергийно споразумение, гарантиращо сигурността на газовите доставки, съобщава изданието. Русия ще оттегли и финансовата си и военна подкрепа за сепаратистите в Източна Украйна. В замяна международната общност ще трябва да признае независимостта на Крим и анексирането му от Русия - стъпка, която може да е трудна за преглъщане за някои членове на ООН, отбелязва в. "Индипендънт".

Украинският президент Петро Порошенко ще трябва да приеме страната му да не се кандидатира за член на НАТО, а Русия няма да пречи на новите украински търговски отношения с ЕС. Планът е бил временно спрян след свалянето на малайзийския самолет, но все още си остава на масата на преговорите, съобщава вестникът, като се позовава на източници, близки до разговорите.

Руският външен министър Сергей Лавров обеща "конкретни последствия" за Вашингтон вследствие на наложените санкции, припомня в. "Фигаро". В същото време руските военни моряци в Сен Назер, които се обучават да използват хеликоптероносачите "Мистрал", изглежда не са забелязали кризата – въпреки протестите. Нито те, нито местните жители изглеждат развълнувани от световните вълнения, отбелязва в. "Фигаро".
 

/БТА/

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
4
 
24
 
! Отговори
zeus преди 9 години
ЕС не разбра ли, че колкото губи Русия, толкова губим и ние. Печели само САЩ, голям страх ги тресе от една обединена Европа - западната икономика, работеща с руски суровини, евентуално с китайски инвестиции.
6
4
 
19
 
! Отговори
ТОДОР ХРИСТОВ преди 9 години
До Кара Кольо: ТУКА СМЕ СПОКОЙНО,ОХЛАБИ ЖИЛАТА! И НЯМА НУЖДА НИКОГО ДА ПЛЮЕМ РУСИЯ ЩЕ БЪДЕ ПРЕЧИСТЕНА ОТ СПЕКУЛАТИВНИЯТ ЗАПАДЕН КАПИТАЛ И СЛЕД НЯКОЛКО ГОДИНИ ПРИ ПРАВИЛНИ И ГРАМОТНИ ИКОНОМИЧЕСКИ РЕШЕНИЯ НА ВЛАСТИМАЩИТЕ ИМА ВСИЧКИ ШАНСОВЕ ДА ИЗЛЕЗЕ ОЩЕ ПО-СИЛНА ОТ ТОЗИ ЗАПАДЕН КАПАН КОЙТО Й ЗАЛАГА СВЕТОВНАТА ЖИДОМАСОНЕРИЯ И АНГЛОСАКСИТЕ!
5
31
 
6
 
! Отговори
Демократ преди 9 години
Украйна в НАТО.Тази стъпка ще сложи край на тормоза от Кремъл.
4
4
 
34
 
! Отговори
Дрън-дрън преди 9 години
Пу, глупави западни клошари! Би трябвало 7 пъти да премислят като тръгват да се бъзикат с Русия. Откачалки, поне да бяха прочели историята!!!!
3
1
 
27
 
! Отговори
Бай ви Ганя преди 9 години
"Чужди издания: Възможно е ефектът им да не бъде особено силен"По принцип точно тези западни издания и медии твърдяха, че ще има санкции срещу Русия (в което бяха прави) и твърдяха, че това е в полза на Запада, защото така щяло да се притисне Русия (в което не бяха прави). Сега бързо-бързо си промениха мнението западните *** и съобщават на редовния си читател, заблуден от тяхната пропаганда, че може би не са били толкова прави и че може би на Ръша малко им дреме от западните санкции.
2
3
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Германия и Русия са естествени партньори. Още в мемоарите си Маргарет Тачър в прав текст казва, че основната цел на ЕС е "сдържане на Германия". САЩ и Великобритания имат полза от слаба Европа, слаба Германия, слаба Русия, но както между двете световни войни Русия и Германия започват отново да си партнират във всички области. Американците в никакъв случай няма да рискуват срещу Русия. Жалко само за обикновените украинци, които стават заложник на сложни геополитически борби.
1
2
 
35
 
! Отговори
ДАНО... преди 9 години
---------Чужди издания: Възможно е ефектът им да не бъде особено силен--------------Ефект ще има когато русите ви наритат по чутурите ***............тогава ще си седнете на продупчените ***