Гаврата на "България търси талант" и Росен Марков

Защо снощи се подиграха с болните от СПИН и цироза?
Обновена: 24 мар 2015 14:25 | 23 мар 2015 09:46, Александър Попов
91
Гаврата на "България търси талант" и Росен Марков
Росен Марков с табелата си. Единственото хубаво е, че все пак не видяхме целия му "номер". Снимка: bTV

Предаването "България търси талант", което върви по bTV, често е хвалено като най-рейтинговото в българския ефир. И наистина събира стотици хиляди пред екрана, които се надяват да се забавляват с номерата и възможностите на участниците.

Снощи обаче шоуто удари дъното, като вината е изцяло на продуцентите и телевизията.

В разгара му на сцената се появи 58-годишният варненец Росен Марков, който от години привлича вниманието с нестандартни изяви.

"Обещал съм да направя, нещо, което не е виждано", заяви Марков, който се определи като "безработен темерут".

Той се появи на сцената с табела, на която пишеше: "В България търси талант последно желание. На умиращия от СПИН и цироза Росен Марков".

"Ако не е вярно това е много жестоко, което правиш с нас и публиката", заяви Дарина Павлова.

След като разбра, че Росен Марков не е болен, Илияна Беновска и Дарина отказаха да видят номера му, а публиката започна с рефрена "Довиждане".

"Не си прави шеги с тези работи, има наистина болни хора. Да се шегуваш с това нещо не е шоу. Не искам да те гледам", каза и Иво Сиромахов.

Илияна Беновска пък определи появяването на Росен Марков като "чудовищно".

И наистина е така. Въпросът е защо bTV и продуцентите на "България търси талант" го допуснаха в ефир. Защото това е също толкова чудовищно, колкото и самият "номер" на Марков.

Рейтинг ли се гони? Защото от телевизията още преди излъчването ни "подгряха", че има номер, който няма да бъде допуснат. Да си правиш реклама на гърба на наистина болни хора е дело само на някой болен мозък.

Толкова ли беше важно излизането на Росен Марков, че не беше кастрирано - все пак шоуто не се излъчва на живо и фактът, че е оставено означава, че е търсен ефект.

Може би има нещо поучително в цялата история, но зрителят така и не го разбра. Аз също, сигурно и още десетки хиляди пред екрана. Хубаво би било от медията или пък продуцентите да излязат и да ни кажат какво точно искаха да ни представят с тази гавра.

Помислиха ли как ще се чувстват хората, които страдат от тези болести? Със сигурност някои от тях възприемат всеки нов ден като дар Божий и в същото време някакъв "безработен темерут" им се подиграва.

Дарина Павлова също бе ясна - това е жестокост с публиката. За единия рейтинг обаче телевизията ни поднесе тази жестокост, друго логично обяснение просто липсва.

Дотолкова ли отговорните за показването на този "талант" смятат публиката за оскотяла? А дали наистина сме такива скотове, че да търпим подобни чудовищни простотии? Всъщност какво ли зависи от нас, това е поредният щрих от глупостите в телевизионните ни риалитита и със сигурност няма да е последният.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
37
2
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До - "...се излъчват хора, които видимо нямат нужните качества, за да продължат напред, а журито ги оставя и съвсем съзнателно ги подиграва и унижава..."това не е нова практика у нас. Преди доста години течеше "Тромбата на Вили" (Бог да го прости), което по същество беше същото.
36
1
 
21
 
! Отговори
- преди 9 години
Не мога да разбера по какви причини са избрани тези хора за жури. През всичките сезони на това скучновато предаване, както и на останалите подобни такива, се излъчват хора, които видимо нямат нужните качества, за да продължат напред, а журито ги оставя и съвсем съзнателно ги подиграва и унижава. Така че, хайде да не излизат със слова от сорта на : ама с това шега не бива само защото е болест. То и да се унижаваш публично е вид отклонение и с него също шега не бива, но това вече било шоу...?!
35
1
 
30
 
! Отговори
?! преди 9 години
Има ли нещо нормално в нашата държава?
34
4
 
67
 
! Отговори
izrodi! преди 9 години
Какви са точно талантите на журито, че да оценяват българите? Мутресата вдовица на бандита Илия Павлов и любовница на Берлускони, бездарния сценарист на Слави, преписващ вицове отинтернет, личната журналистка на Алексей Петров Беновска и некадърното режисьорче връзкарче Ники. Еманация на уреждащите се по втория начин *** дават оценки и менторстват? Я марш *** скапани!
33
27
 
29
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Искам само да ви напомня ,че росен марков е активист на ГЕРБ във Варна И пръв подмазвач на боко тиквата . Отам нататък коментарите са излишни , относно коя е партията на простата и немислеща тълпа в България /която на 90%гласува за боко м/у другото/
32
17
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До 25 ГОДИНИ СТИГАТ !ми бегай при *** ве каскет
31
2
 
50
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Изключително безинтересно "шоу". Журито е под всякаква критика,чудя се дали въобще имат някакви критерии или си дават оценките ейа така от въздуха!
30
12
 
26
 
! Отговори
:( преди 9 години
От цялото жури, единствено Дарина Павлова има малко мозък в главата и прави добро впечатление. А предаването е типичен пример за интересите на болното ни общество - простотия, долнопробни сеири и чалга изпълнения. Срам за тези, които правят пари с тези гнусни фрийк шоута.
29
9
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Предаването напомня нещо от социализма, а именно стимулирането на таланта под формата на т.нар Художествена самодейност.Там намираха изява всички бездарници,напомпани със самочувствие.Разликата е тази,че тук има жури,което оценява по неясни критерии и често е пред дилемата дали да не избере никого или да избере най-малко лошото.
28
1
 
40
 
! Отговори
hacks преди 9 години
Предаването е глуповато още на ниво идея. Комбинация от пеещи хора (под нивото на пеещите риалитита), танцуващи хора (под нивото на танцуващите риалитита) и някви смешки, повечето от които на ниво читалищна самодейност. Някой и друг фокус освежава само колкото да не е без хич. Вероятно масовката се кефи на такива безсмислици, но нивото е все по-ниско.
27
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Толкова ли беше важно излизането на Росен Марков, че не беше кастрирано - все пак шоуто не се излъчва на живо и фактът, че е оставено означава, че е търсен ефект."Не , не е търсен ефект ! Просто се прави проверка ( чрез провокация ) до каква степен е изпростял народът , за да може да се премине към още по-голямо опростачване !
26
2
 
30
 
! Отговори
БТВ турска медия преди 9 години
Търсен е ефект да, търсен е ефекта на скандала водещ до покачване на рейтинга. БТВ са пълни ***
25
6
 
9
 
! Отговори
Аве... преди 9 години
Това няма чак толкова общо с американската простотия(не казвам че не съществува, просто е различна). Това си е типична балканска селяния. Крайно време е да спрем да обвиняваме целия свят за неволите си, а да погледнем себе си и собствената си култура. Или да продължаваме да живеем като жертви до безкрай ама тъй "няа са упрайм", да знаете.
24
3
 
20
 
! Отговори
пошло преди 9 години
Това България търси талант ми е най-скъчното и пошло предаване досега. Дори предпочитам простотиите на Слави, които в интерес на истината много намаляха, пред тази тъпня.
23
5
 
4
 
! Отговори
fff преди 9 години
До Анонименkakvo ob6to imat Американците s 6outto balgaria tarsqt talant
22
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво трябва да се прикрива...такива сме в действителност, защо трябва да се скрива "колоритността" на българите. Каква е тази лицемерна съпричастност към болните, осъзнайте се...Признайте пред себе си, ако видите някой болен, бихте ли помогнали или ще наблюдавате отстрани!
21
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Прав е авторът - смятат ни за оскотяли, защото наистина сме и го доказваме ежедневно с овчето си равнодушие към простотията и бедността , сред която живеем.
20
1
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ами явно сте скотове, и продуцентите и вие драги зрители, щом гледате такива повърни като тази, биг брадър, ония там дето танцуват, ония дето се женят, ония дето ги карат в джунглата на остров, и оня плешивия... и куп други л**на.
19
1
 
39
 
! Отговори
Прасето Гошо преди 9 години
Метнах око на предването снощи точно като да чуя от Великата и най-талантлива и успяла Дарина Павлова че за да успее човек трябвало много труд...замислих се какъв ли е нейния толкова голям труд че да се има за успяла...мислих мислих и не можах да измисля освен че и е било много трудно да си отваори краката пред Илийката Павлов и Силвиото Берлускони както се говори...Зер и нейната не е лесна и яко се е трудила...Отделно че милата е гротеска и визуално и интелектуално..
18
9
 
21
 
! Отговори
Варна преди 9 години
Абе не разбрахте ли още ? На американските кукловоди умни и мислещи хора не им трябват . На тях им трябва проста тълпа дето знае само да пие ракия , да простира ,да псува "***" по телевизора , да слуша чалга и да гласува за Боко тиквата ,това е!