Експериментът в Dnes.bg: Една улица, един ад за всички

Липсва тротоар, пътни ями тровят водачите, шахта "грее" на платното...
Обновена: 4 май 2016 15:43 | 24 апр 2015 08:40,
34
Експериментът в Dnes.bg: Една улица, един ад за всички
Снимка: Dnes.bg

Столичната улица "Кюстендил" в квартал "Хиподрума" се оказва предизвикателство както за пешеходците, така и за шофьорите. След като проверихме безопасно ли е да се придвижва човек от Терминал 2 към Терминал 1 в "Експериментът в Dnes.bg", наш читател ни съобщи за препятствията, през които минават пешеходците при движението по кварталната улица всеки ден.

Калоян Димитров ни сигнализира, че по част от улицата няма тротоар и това принуждава хората да се движат по платното. По самата улица обаче са зейнали и огромни дупки, които принуждават колите да правят "пируети", за да ги заобикалят. По платното има и отворена шахта, която е маркирана с летва, на която се вее сигнална лента.

По думите на нашия читател улицата е много натоварена и е опасно пешеходците да вървят по платното, по което постоянно минават коли. Улица "Кюстендил" започва от бул. "акад. Иван Ев. Гешов" и свършва на бул. "Гоце Делчев" - две наистина натоварени пътни артерии.

Решихме да проверим инфраструктурата на място.

Оказа се, че наистина в разстояние на две пресечки (отсечката между бул. "Гоце Делчев" и ул. "Лерин") няма тротоар. Вместо това дворове на къщи свършват точно на пътното платно. За да може човек да се движи, трябва да се крие зад паркиралите коли, докато чака колите насреща да минат. Самите автомобили трябва да заобикалят огромни и дълбоки дупки, които ако шофьорът не "познава", си гарантира посещение в автосервиз.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


34
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
29
1
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Май тук е истинската журналистика. Всичко останало е фалш и морална проституция
28
1
 
2
 
! Отговори
мда преди 9 години
Преди време правихме проект за ремонта на улицата, но така и не се поинтересувах дали ще бъде изпълнен... Явно не е бил изпълнен. Сигурно ще се наложи актуализация , че мина много време. Бюджетът не стига за всичко да бъде изпълнено за жалост.
27
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ЕвроатлантикЛеле ако работиш за някоя платена пропаганда трябва да те уволнят толкова зле скалъпено изказване не съм виждал. Преди 44та година българия не е имала магистрали да не говорим че икономиката и е била предимно селско стопанство. Дали някой изобщо ти вярва?
26
2
 
3
 
! Отговори
ккк преди 9 години
Евроатлантик, ти такова.....нормален ли си?
25
1
 
1
 
! Отговори
До 24 преди 9 години
До АнонименВ голяма грешка си. Предполагам, че не си бил в достатъчно зряла възраст преси 1989г.Комунистите бяха затворили границата ни, а не Запада.Ако успееше да напуснеш България, навсякъде по света щяха да те приемат като политически емигрант, защото знаеха какво означава да живееш в комунизъм.
24
3
 
4
 
! Отговори
архитект преди 9 години
Това червените *** са големи разбирачи от всичко . За да има София всичко необходимо трябва десет пъти по голям бюджет. Виена е голяма колкото София и има 11 милиарда евро бюджет , а София 500 милиона . Като влезеш в магазина с 5 лв. не си купуваш уиски , а гроздова ракия . Иначе другарите да си видят гетата които бай Тошо им построи , например Люлин , Младост , Обеля и др .
23
2
 
7
 
! Отговори
Истината преди 9 години
Навсякъде е така. В цялата държава! Елате да видите какво става в кв. Хаджи Димитър (София), а Ботевградско е някакъв ад! И това ми било столичен път! Абе мизерия голяма! После плащай данъци и винетки?! Е за какво? И магия да направя,не мога да избегна дупките, вече дилемата е да мина през по-малката дупка, за да не улуча по-голямата!
22
1
 
2
 
! Отговори
До 23 преди 9 години
До До До 8По принцип си прав, но...свинята живее спрямо правилата на ***.В нашата *** няма правила и тя се въргаля в калта, руши околните ясли, хапе останалите прасета.В по-цивилизованите кочини, ако направи нещо такова, отива в самостоятелна ясла...размишлава известно време и след това отново при останалите.
21
4
 
2
 
! Отговори
ПАЗАРДЖИК преди 9 години
МИНАЛИЯТ МЕСЕЦ ВТОЗИ САЙТ ЧЕТОХ ЗА РУСИЯ ЧЕ ИМАТ ЛОШИ ПЪТИЩА В ГРАДОВЕТЕ НА РУСИЯ.А НАЩА СТОЛИЦА НЕ ВИЖДАМЕ.ДА ПЛЮВАМЕ МОЖЕМ А ДА СИ ПОГЛЕДНЕМ КАРТИНАТА ИЛИ В ОГЛЕДАЛОТО НИ Е СРАМ
20
1
 
7
 
! Отговори
До До 8 преди 9 години
Свинете където и да отидат, все в *** живеят.
19
2
 
4
 
! Отговори
8 преди 9 години
До ЕвроатлантикТОВА,КОЕТО КОМУНИСТИТЕ НАПРАВИХА ЗДА 45 ГОДИНИ,ВИЕ САМУНИСТИТЕ УСПЯХТЕ ДА РАЗРУШИТЕ САМО ЗА 2-3 ГОДИНИ.ДЕРЗАЙТЕ!НО МАЙ ВЕЧЕ НЕ ОСТАНА НИЩО ЗА КРАДЕНЕ И РУШЕНЕ!
18
3
 
2
 
! Отговори
До 8 преди 9 години
До АнонименАми, в момента имаш избор, да напуснеш държавата.Преди 1989г. и да искаш, не можеш. Стоиш в ***.
17
6
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Е, нали асфалт не се ядеше?
16
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Това е една нормална БЕ-ге улица. Има хиляди такива тряба да сте свикнали вече.
15
1
 
4
 
! Отговори
Край преди 9 години
какви тротоари бе нали искате да паркирате върху тях "защото няма достатъчно места". Стига харчихме пара за тротоари и да ги чупят плочите с "джипките". Референдум в София за тротоарите - В цял свят ги има и не се паркира по тях ама българите са си башка -може да решат всичко да е асвалт и да си паркира като досега.
14
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
В Кърджали вече 2г.тече воден цикъл-но пък строителството на паркове върви нон стоп.Нашия град е един от малкото градове без околовръстен път.
13
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
"Не може цяла българия да дойдем в София да живеем, че да караме и ние по здрави улици."Не може? Може, може. Идвайте да се тъпчем в София, да го осерем, та да схванат, че като не решиха проблема си създадоха свой проблем. Все си мислят, че са тарикати и все прецакани ще излизат.
12
2
 
5
 
! Отговори
Чиновник преди 9 години
С това масово укриване на данъци, резултатите са налице.
11
2
 
6
 
! Отговори
Аз преди 9 години
Здравейте, направете си експеримент да стигнете до блок 17 в кв. Суха Река!!!
10
0
 
4
 
! Отговори
BG_7887 преди 9 години
BG ежеднешие!