След "Експериментът в Dnes.bg" за ада на ул. "Кюстендил"

Вижте отговорът на институциите пред телевизия България Он Ер
Обновена: 4 май 2016 15:42 | 8 май 2015 16:23, Александър Попов
15
След "Експериментът в Dnes.bg" за ада на ул. "Кюстендил"
Снимка: Dnes.bg

В рубриката ни "Експериментът в Dnes.bg" ви представихме една от натоварените столични улици в кв. "Хиподрума" - ул. "Кюстендил". От видеото стана ясно, че за пешеходците няма тротоар, шофьорите пък се движат като скиори заради дупките и всичко това създава предпоставки за инциденти.

Екип на телевизия България Он Ер потърси институциите за отговор какви мерки ще бъдат взети.

Още по темата

"Тротоар на улица "Кюстендил" ще има след като се изгради третия лъч на метрото", каза пред камерите на телевизията главният инженер на район "Красно село" Веска Савова.

Ремонтни дейности по улицата досега не е имало и тепърва предстои проверка на състоянието на инфраструктурата.

На улицата вече отворени шахти няма. След проверката на Dnes.bg, има поставени капаци. Има надежда пешеходците в района да се движат по-спокойно и безопасно съвсем скоро.

"Относно изграждането на тротоара на ул. "Кюстендил" в участъка между ул. "Лерин" и бул. "Гоце Делчев", следва да бъдат отчуждени части от частни имоти, за да може да бъде изграден тротоара. Надяваме се със строителството на метрото да изградим и този тротоар", заяви г-жа Савова.

От общината уверяват, че скоро ще започнат ремонти на пътната настилка и признават, че досега такива не са правени. Друг проблем на улицата са паркираните автомобили. Забраната за това не се спазва от шофьорите, а предприетите мерки от органите на реда не са достатъчни.

"За тези автомобили на ъгъла на улица "Лерин" има знак "Забранено паркирането" по улицата и че нарушителите принудително следва да бъдат премахнати. Така че това е контрол, който следва да го извършва Пътна полиция", допълни Веска Савова.

Въпросът за критичното състояние на участъка от улица "Кюстендил" е повдиган преди 3 години. Досега обаче решение не е намерено. Времето ще покаже дали обещанията от Столична община ще бъдат спазени, а ние ще следим ситуацията.

Очакваме вашите сигнали за добрите и лошите практики в нашето ежедневие. Може да ни изпратите и ваш експеримент от вашия град на info@dnes.bg, а ние ще го публикуваме и съвместно с телевизия България Он Ер ще потърсим решение.

А във видеото на България Он Ер можете да видите цялото интервю с главния инженер на район "Красно село" Веска Савова.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
0
 
0
 
! Отговори
Пенчо преди 6 години
Елате да видите каква е улицата пред БЛОК 2 в Ж.К. ХИПОДРУМА. НЕ ДУПКИ, А ВСЕЕДНО АСФАЛТ СЛЕД БОМБАНДИРОВКА!!!
10
1
 
1
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
Чл. 94.... (3) (Изм. - ДВ, бр. 43 от 2002 г., в сила от 26.04.2002 г., изм. и доп. - ДВ, бр. 51от 2007 г.) За престой и паркиране в населените места пътните превозни средства сеспират възможно най-вдясно на платното за движение по посока на движението иуспоредно на оста на пътяМалко повече четене на закона да се ограмотят невежите!!!
9
8
 
6
 
! Отговори
Чичопей преди 8 години
Щом смятате, че тази улица е самия ад и в продължение на две седмици дъвчете темата, явно вече доста добре си живеете и не не знаете какво са глада, болестите, мизерията, опустошителните природни стихии и др. подобни неща. Освен това, в София има десетки ремонтирани улици, които са в идеално състояние, но те не са важни. Важното е постоянно да се плюе и да се хвърля кал.
8
1
 
10
 
! Отговори
оптимист преди 8 години
много си ни е хубава улицата всеки ден ходя до Красно село спокойно защото автомобилите спазват правилата и карат бавно.
7
8
 
9
 
! Отговори
социолог преди 8 години
Ей другари , почудихте се какви кусури да намерите на г-жа Фандъкова и на ГЕРБ . Явно това е опорната точка на Позитано 20 до изборите . Да ама не. Кмета на София е бетониран за още един мандат минимум .
6
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До набюдател 9Селянино, защо ти трябва да се правиш на разбирач.По провинцията е пълно с дървени философи като теб и кръчмарски разбирачи от всичко.Да ти идва на ум че след като всички коли са спрели от тази страна то има причина за това?!А причината е че улицата е ЕДНОПОСОЧНА бе балък селски.
5
10
 
5
 
! Отговори
набюдател преди 8 години
на еднопосочна улица се спира от дясната и страна !!!Тук на клипа виждам че правилата за движение не са спазени защо???
4
4
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
"Дупките янчулевки" се превърнаха в "боковите ями" и после в "кратерите тутуруткови"
3
1
 
9
 
! Отговори
anonimen преди 8 години
da be to samo v Sofia taka mi vijte po selata kvo stava vse edno 4e sme vav voina dupki kato ot bombandirovka
2
13
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Хиподрума,Стелбище,Лагера, всичките улици там са в това състояние.А самоковската даскалица и банкянския селянин се плюнчат по ленторез мероприятия.Тези селяни СЪСИПАХА София.
1
0
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Не се занимавайте да търсите улици с дупки, а се помъчете да намерите такава без дупки.