Неделни шпаги: Удачен ли е нов брак между Божков и ЦСКА?

Трябва ли бизнесменът отново да застане начело на "червените"
32

Божков – последният шанс за спасение на ЦСКА.Снимка: Булфото
Васил Божков и ЦСКА са несъвместими. Снимка: Булфото

Общо гласували: 205
Божков – последният шанс за спасение на ЦСКА.
70%
Васил Божков и ЦСКА са несъвместими.
30%

Среднощни срещи решават бъдещето на футболния ЦСКА. Футболният гранд е на командно дишане, а в края на седмицата се появи светлина в тунела. Привърженици на отбора написаха писмо до бизнесмена Васил Божков с молба отново да се върне начело на тима. Един от най-богатите българи веднага свика среща с партньори и активисти на "червения" тим, за да вземе решение дали ще поеме издръжката на клуба.

Удачно ли е завръщането на Васил Божков? По темата в "Неделни шпаги" се кръстосват мненията на Красимир Ангелов и Александър Попов.

Божков – последният шанс за спасение на ЦСКА. Красимир Ангелов, Dnes.bg

Първенството завърши, а бъдещето на ЦСКА остава все така неясно. "Червените" не получиха лиценз за новия сезон сезон в „А“ група, а ръководители и фенове на "Българска армия" търсят всякакви пътища за спасение на "армейците". Като потенциални спасители на 31-кратните шампиони отново се завъртяха познати имена като Гриша Ганчев и бившият собственик на отбора Васил Божков.

Последният вече посочи, че ще обмисли сериозно своята реакция след писмото на феновете от тази седмица. А в обществото се появи въпросът – трябва ли Божков да се завърне на бял кон на "Българска армия".

Истината е, че само бизнесмен със стабилни финанси може да успокои положението в ЦСКА на този критичен етап. И ако има подобен шанс, едва ли има по-подходяща кандидатура от един от най-богатите българи. Още повече, че ситуацията на "Армията" е доста позната на Божков, който прекара 7 години като ръководител на "червените“. През това време ЦСКА стана 2 пъти шампион, а след напускането му „армейците“ станаха шампиони само веднъж – през сезон 2007/2008 година. И от тогава са "без ръка" в първенството – вече 7 години.

Факт е обаче, че по време на престоя си на "Армията" Божков често бе нападан от феновете за начина, по който управлява клуба. Но в това има и някакъв плюс – той знае много добре къде са подводните камъни в отбора и откъде съскат змиите. А освен това е факт, че голямото потъване на „червения“ клуб започна точно когато богаташът си тръгна от клуба и начело на него започнаха да се изреждат всякакви съмнителни бизнесмени. И всички близки до клуба видяха, че ако с Божков е било зле, без него нещата станаха ужасно по-зле. А можеше и да не станат такива, ако на "Армията" имаше читави управници.

Затова хубав или лош, Васил Божков остана едно от последните възможности за спасението на ЦСКА в този момент. Другото решение е ясно – започване на чисто от долните дивизии. Защото ЦСКА ще го има! Въпросът е как и къде!

Васил Божков и ЦСКА са несъвместими. Александър Попов, Dnes.bg

Ясно е, че удавникът е готов да се хване и за сламка. Ясно е, че Васил Божков е бизнесмен, който може да си позволи да извади ЦСКА от блатото. Но трябва ли бизнесменът да си сложи отново таралеж в гащите? Фенове, журналисти и активисти се опитаха да го трогнат с писмо за спасението на клуба. Но забележете, сред тези хора има и такива, които го плюеха под път и над път по време на предишното му управление в ЦСКА. Тогава го обвиняваха за черно тото, как се продавал на вечния враг Левски, как бил левскар и подготвял клуба за закриване. Не беше толкова отдавна, когато "Армията" се огласяше с викове "Говедо" по адрес на Божков. И сега същите му се умилкват с надеждата да спаси клуба.

Няма смисъл да обясняваме подобно поведение, всеки сам си носи отговорността.

Ако Божков се върне повторно бъдете сигурни, че в даден момент плочата ще се завърти отново, още повече, че змиите в Борисовата градина вече 25 години не спират да съскат. Ще се припомня как той е левскар, независимо, че неговият син Антон е "червен" и именно той може да стане лице на новия ЦСКА.

При положение, че бизнесменът налее милиони в "червения" клуб ще спечели футбола. Защото ЦСКА ще остане в "А" група и ще бъде конкурентен. Самият Божков не е ясно дали ще го превърне в успешен бизнес модел, но трябва да бъде готов за нови атаки от страна на феновете. Защото хората около Дучето са зад него, други фракции пък се бореха неистово срещу него. В началото със сигурност ще бъде приеман като месия, но при бъдещи неуспехи гаранция ще се превърне в синия Троянски кон, дошъл да закрие окончателно ЦСКА. За съжаление на най-крайните фенове се даде твърде много власт и в много от случаите те решават съдбата на собствениците. А ЦСКА и Божков вече един път показаха, че са несъвместими...

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
1
 
! Отговори
2 преди 9 години
Между мутра и простиитука.. Перфектен е
23
0
 
0
 
! Отговори
муспи преди 9 години
В това блато от ***, все внуци и правнуци на биячите от Белене и Слънчев бряг, намери се един VARG да напомни че България все още съществува.
22
0
 
1
 
! Отговори
gost преди 9 години
интересно мие тия да не са се напили де са го писали това като имам едн ифлософ де се знае *** като се напие толкова много та не знае какво приказва аиде малко поомнете се не бе този не бе ня пални идиотизми аман от специалисти
21
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До NACOКакво сте разбрали за Цскато? Дадоха ли ви лиценза вече?
20
4
 
2
 
! Отговори
NACO преди 9 години
За ЦСКА разбрахме,обяснете молим Ви за отборчето от Подуене?!
19
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
черепа трябва да е 6 feet under, не начело на който и да е отбор. колко ценни исторически находки е откраднало, изнесло и разпродало това ***, не е истина
18
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Васил Божков - Черепа
17
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Българската армия фалира - няма пари за самолети, кой го бърка за отбора й по футбол.
16
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Бъркаш,цска няма толкова фенове,забелязал съм,че феновете им предимно са от ниските социални слоеве и много изпростяли селянчета,които не могат да асимилират,че причината за успехите на цска са репресивните методи на партията БКП,която създаде този политически отбор за целите на партийната пропаганда и насилствено изпращаше всички най-добри футболисти още от казармата да ритат в цска.Падна комунизма и няма титли ,няма купи и никой не иска да си плаща дълговете в цска.Това е наследения манталитет
15
1
 
3
 
! Отговори
istinata преди 9 години
Kakvo losho ima da che e bil armeoski odbor.a levski na policiata? Loko na jeleznicharite.takiva sa bili shvashtaniata edno vreme.cska v posledstvie e subrala fenovete na polovin bulgaria s igrata si a loko 200 300 fena pak zaradi igrata si
14
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Фалита идва да покаже, че заплатите на футболисти и треньори у нас са нереално високи. Не може да се вземат големи заплатипри положение, че ходят 200 души на мач и никой не го гледа по телевизията.
13
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
До ф15На кои клубчета от втората 6-ца е уредил спонсори ББ и кои точно спонсори? Понеже аз знам на едно клубче от първата 6-ца, дето е уредил държавен ТЕЦ за спонсор.
12
0
 
8
 
! Отговори
анонимен преди 9 години
Този В.Божков/Черепа/, ти "вън от мафията " ли го имаш???Той и Б.Борисов са едни от основателите на СИК.А СИК е благотворително дружество , което се е грижело за БЕДНИТЕ ДЕЦА И СИРАЦИ....
11
7
 
7
 
! Отговори
naco преди 9 години
ШАНСА на ЦСКА е започване от "О"-та! ВСЯКО друго решение е НЕ спасение,а МАФИЯ! Вън МАФИЯТА от ЦСКА! САМО ЦСКА! САМО ЦСКА! САМО ЦСКА!
10
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
ЦСКА и Левски трябва да минат през аматьорите защото и двата клуба са реално фалирали . На времето единият отбор беше на армията другия на милицията но след 10 ноември управлението им е некадърно
9
1
 
5
 
! Отговори
Samuil преди 9 години
Bandit, izmamnik i cinik, iznasq Balgarskoto antichno bogatstvo I ograbva dqrjavata I naroda I izpral parite si chrez kazinata! Pandiz za takiva da bachkat do posledno!
8
10
 
7
 
! Отговори
#Sinq ti6ina преди 9 години
Тича ги разпори а те съвети дават- смешниците на мвр
7
7
 
8
 
! Отговори
Милиционер преди 9 години
Скоро и отбора на МЕР, ДС и ДПС заминава в небитието. С евроидиотизма се свършва
6
4
 
22
 
! Отговори
Историкът - реалист преди 9 години
Ако разгледаме историята на този клуб, то се вижда че са унищожени над 120 футболисти, администратори, спортисти от други столични отбори през далечната 1947 година, тимът е бил без публика 12 години, ходили са войници, офицери, генерали и роднини, след това паметта е изтрита и заличена. Дучето иска само едно, да *** пари и проценти от охраната на сектор Г, а след това да залага спечеленото в казино Принцес в Младост, около него са хиена до хиена, ЦСКА трябва да бъде закрит, естествен процес е
5
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 9 години
Какво общо имаш с армията ти бе ***, и какво общо има комунистическия цдна-цска, по-скоро шефове ви бяха боклукчии и апаши,що не си викате боклукчиите или апашите? Или квото ви изнася? А що не се кръстите кулинарни *** Цска-Мура? И това не ви изнася,ясно. Изнася ви БКП да ви съѝздаде и да ви плаяа всички сметки,а и да задължава най-добрите футболисти още от казарма да отиват в Цска, нали,добре беше така. Ама комунизма падна и трябва да си плащате сметките,а никой не иска да дава.