Неделни шпаги: Тръгва ли Левски нагоре с новото ръководство?

Нови шефове, нов късмет. Ще тръгнат ли "сините" към върха
28 юни 2015 11:00, Екип на Dnes.bg
32

Левски ще отлепи от дъното. Снимка: Булфото
Нещата в Левски няма да се оправят с магическа пръчка. Снимка: Булфото

Общо гласували: 97
Левски ще отлепи от дъното
28%
Нещата в Левски няма да се оправят с магическа пръчка
72%

Тази седмица бе знакова за Левски. След 17-годишно управление Тодор Батков се оттегли и клубът ще бъде управляван от триумвират. Решенията ще се взимат от УС на клуба, който има и гарантиран бюджет от 6,5 млн. лв. през следващите години. И той може само да расте, заяви Иво Тонев. Ще успее ли новото ръководство да вдигне от прахта Левски? В "Неделни шпаги" кръстосват мнения Александър Попов и Красимир Ангелов.  

Левски ще отлепи от дъното. Александър Попов, Dnes.bg

Управлението на Тодор Батков ще се запомни с възходи и падения на Левски. Неоспорим факт е обаче, че през последните години той допусна много грешки, заради които клубът се озова в незавидна позиция - да трепери за лиценз, да се забавят заплати, да се привличат само свободни агенти. Дори левски стигна до положението играчи да не искат да идват в отбора. И то средна ръка футболисти, с лимитирани възможности.

Сега начело застава триумвират, в който най-познатото име е Иво Тонев. Неговите първи думи загатнаха, че в отбора ще има дисциплина - и на терена, и извън него и най-важното - финансова. Осигурен е бюджет за три години, което гарантира някакво спокойствие и най-вече - визия. Нещо, което при Батков липсваше - действаше се на парче, без мисъл за бъдещето.

Левски ще се отлепи от центрофугата, която запрати вечния съперник в долните дивизии без да са го заслужили на терена. Иво Тонев е доста критикуван и от чужди и от свои. Но пък е човек, който се захваща с проблемите и работи да бъдат отстранени. Имаше години, в които Локомотив София се крепеше само на неговата дума и играчите му вярваха. Сигурно е имало защо. Така или иначе, за да бъде дадена оценка трябва да мине време. Но ако изпълнят и на дела думите си от първата пресконференция след година-две "сините" спокойно могат да погледнат към титлата. 

Отборът на Левски също би трябвало да вдигне нивото от миналата година, което и без това беше критично ниско. Много футболисти отказват да облекат синята фланелка, но в цялото нещо има и хубаво - ще играят футболисти, които искат да са част от Левски, а не само да чакат деня за заплати. Много напуснаха, но дали някой съжалява за тях? Единствено Аниете успя да влезе в сърцата на публиката. Другите се издъниха тотално и на никого няма да липсват. Сега е шанса и на младите. Защото Мисяк с нищо не е по-лош от "житния бегач" Педро. Едва ли някой тъжи и за Борко Стойчев, който бе разминаван в защита като блед юноша. А срещу себе си нито имаше Меси, нито Роналдо.

Нещата в Левски няма да се оправят с магическа пръчка. Красимир Ангелов, Dnes.bg

Нови собственици, нов късмет. Вероятно на това се надяват феновете на Левски, след като през тази седмица стана ясно, че Тодор Батков се оттегля от „сините“ след дълги години начело на тима. Така тежестта по управлението на отбора пада върху новите главни акционери - Иво Тонев, Александър Ангелов и Николай Иванов. Големият въпрос обаче, който вълнува феновете е, ще тръгне ли Левски нагоре с новото ръководство?

Истината е, че самото оттегляне на Батков само по себе си не е гаранция за светлото бъдеще на "сините". Да, Левски направи изключително разочароващ сезон и вероятно беше време за промяна, но на този етап на хоризонта не се вижда какво по-положително ще донесе тя. Сезонът започва след по-малко от месец, а селекцията при „сините“ е до под кривата круша. Тръгнаха си редица основни футболисти на всички постове, а техните заместници се дърпат да акостират на „Герена“. Нещо, което е достатъчно показателно за това къде се намира "Левски“ в момента. Защото "сините", също както и ЦСКА, винаги са били желан пристан за родните футболисти, а днес те предпочитат да продължат своята кариера в други родни клубове или в чужбина, но не и на "Герена" и "Българска армия".

Разбира се, сериозна причина за това са и парите. В "Левски" сериозно намалиха предлаганите условия и няма как това да се промени с магическа пръчка в скоро време. Отделно от това „сините“ останаха и извън евротурнирите, откъдето можеше в касата да влязат малко свежи пари. И все пак на "Герена" има надежда – за отбора са осигурени 19,5 млн. лв. за следващите три години, а в отбора чакат нов мощен спонсор. И вероятно в това, както и в силния левскарски дух, се крият надеждите на феновете.

Но дори и това да стане факт, няма как нещата в Левски да се оправят с магическа пръчка. На новото ръководство ще бъде необходимо време, но дали има кой да му го даде?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


32
Още по темата: левскиНеделни шпаги
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
21
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Абе даже и журналисти вече няма в БГ..как може да задаваш изобщо този въпрос и то на всеослушание..естествено че няма да тръгне на никъде ..кой от тези хора разбира от футбол и е с образование изобщо..вие луди ли сте
20
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
TODOR BATKOV TRIABVA DA VLEZE V ZATVORA PONE ZA 20 G.
19
2
 
5
 
! Отговори
до 22 преди 8 години
Ние може и да сме за В група, ама на вас собственик ви е ДПС О_о
18
2
 
7
 
! Отговори
Иво Тонев вън! преди 8 години
Иво Тонев вън от Левски!Иво Тонев вън от Левски!Не искаме политически издънки в нашия отбор. Не искаме Бойко и Тонев да управляват най-великия български клуб.
17
2
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
ЦСКАРите много-мноог да не се обаждат, че те са за В-група или дори за А окръжна.
16
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Няма значение кой е начело, ако има пари ще има успехи.....
15
4
 
9
 
! Отговори
Левскар до левскари преди 8 години
Всички ЦСКА-ри ни не подиграват за Иво Тонев, а от синия фен-клуб се правят на ударени и въобще не им пука, че Тонев е едно политическо назначение, дошло да цоцка парите от Газпром и от оная руската банка.Докога ще го търпим този некадърник? Откакто Тонев е в Левски отборът пропада стремглаво надолу. Не е време да го разкараме най-накрая от клуба?Иво Тонев вън от Левски!
14
4
 
8
 
! Отговори
ЦСКАР преди 8 години
Ooo, нещата в Левски тръгват много на добре :) С Иво Тонев начело няма как да няма успехи. С годините той е доказал, че е много способен човек :D:D И ваш'та сметка ще види :DТака че да ви е честит Иво Тонев, ***! Пожелавам ви другия сезон да играете с нас в Б група.
13
3
 
9
 
! Отговори
дпс+ГЕРБ=победа ! преди 8 години
фк."второ място" вече има ново име -ПЕВСКИ
12
6
 
8
 
! Отговори
f.c kaLafka 1914 преди 8 години
f.c.kaLafka 1914 -euroidiots !
11
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Леевски
10
4
 
19
 
! Отговори
вили преди 8 години
Честно казано, изключително странно ми е как сините фенове най-спокойно и без грам недоволство приемат Делян Пеевски за собственик (индиректно). Вярно, че парите не миришат, ама да те управлява ДПС и ти да си ОК с това, си е меко казано странно.
9
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Много напред ще тръгне с Иво Тотото!Сега ще има обръщалки, загуби от най-слабите отбори, резултати от сорта на 4:3 и 4:4...
8
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Във С група ако и там не бият то..... :D
7
5
 
8
 
! Отговори
иво перчема преди 8 години
по принцип 7 е добро число, но сега ще гониме 4-5 място, щото е ясно, че лудогорец, литекс, берое е призовата тройка
6
2
 
4
 
! Отговори
Крачунов преди 8 години
до номер 4ромзи, от генг бенга в 6 поредни мача, май не знаеш на кой свят си мила
5
1
 
7
 
! Отговори
ш преди 8 години
До ПОМОЩБНТ 1 и HD
4
4
 
11
 
! Отговори
dfgh преди 8 години
Депесето ще пере парата през Левски!Тоя убавец беше шеф на тотализатора след свинята майка,познайте дали са конкуренция.........
3
10
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Вече няма Цска и няма дразнител на който с кеф да му начукаш 7-8 гола...Ще тръгнат нагоре , но бавно. ..
2
4
 
7
 
! Отговори
дрън,дрън ярина преди 8 години
Коя е тоя Н.Иванов адвокат и познат Пеевски,не е ясно за Левскарите Пеевски ли притежава 31% от Акциите за да можем да отговорим кой ще дава и от къде парсата в Левски на 25.06 беше Тъмна индия не се разбра нищо с такива тъмни дела ще се срещнат с Цска в (В) на финал за влизане в (Б)група...