Защо шофьор кара по "Витошка" редом с пешеходците?

Това е единственият подход към законния ни паркинг, алармира читател
Обновена: 12 окт 2015 14:51 | 12 окт 2015 12:13,
50
Защо шофьор кара по "Витошка" редом с пешеходците?
Снимка: Dnes.bg

Живеещ на бул. "Витоша" разказва защо му се налага да минава с колата си през пешеходната зона, за да стигне до паркинга си. Шофирането, редом с пешеходците, е единственият вариант да стигне до дома си и да паркира автомобила си.

Още по темата

Вчера шофьорът Васил Чолаков е сниман как преминава през пешеходната зона на "Витошка". В писмо до редакцията на Dnes.bg той обяснява, че това е единственият начин да стигне до дома си, защото няма друг подход към паркинга на бул. "Витоша" 39.

"В двора имаме абсолютно законен паркинг, който се ползва от повече от 12 коли. Както аз, така и съкооператорите ми, изпитваме невероятен дискомфорт да ползваме паркинга си, тъй като всеки път, когато излезем с колата по бул. "Витоша", за да достигнем до ул. "Гладстон" или ул. "Солунска", сме нагрубявани и псувани за това, че ползваме законния си паркинг", пише ни Васил Чолаков.

Той допълва, че патрулиращите полицаи на "Солунска" са запознати с този казус и преминаването на живущите на адреса е напълно законно, защото оттам е единственият вход за паркинга и кооперацията.

Васил Чолаков обяснява и че в колата се вози човек с 80% инвалидност, след три операции на десния крак, който е трудноподвижен.

Нашият читател алармира, че той и неговите съкооператори се борят от 1 година със Столичната община, за да осигурят подход към паркинга и кооперацията през ул. "Христо Белчев" 24. Оказало се обаче, че общинският терен отзад е продаден на частно лице и сега не разрешава на общината да се даде достъп до паркинга.

"По неволя със случая е запозната и Йорданка Фандъкова, тъй като стигнахме до тук, след като преди време тя също премина по бул. "Витоша" и видя излизащите коли от безистена и активизира незаинтересованите си служители да стигнем до тази патова ситуация", завършва писмото си Васил Чолаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
42
4
 
2
 
! Отговори
Усмихнат преди 8 години
Ако на тези съкооператори не им харесва сегашната действителност, съм на разположение и ще им сменя апартамента с две три къщи в провинцията..! Ако кажат не - ДГД !!! Не може хем да имаш апартамент, хем да не спазваш закона към този момент. Имали били паркинг, ама нямали достъп. Ами да си направят детска площадка вече щом нямат достъп! И аз имам хол в къщата си - да си паркирам тир, ама нямам достъп по улицата за тир, е и кого да осъдя: света/общината/ магарето на съседа ли? еййй аман ..
41
3
 
3
 
! Отговори
ало преди 8 години
И още *** ще дойдем ! Щом всичко е само за софето !
40
2
 
5
 
! Отговори
АУ преди 8 години
До АнонименВСИЧКИ СТАРИ СОФИЯНЦИ КАЗВАТ ВИТОШКА РАЕКОВСКА И Т. Н.
39
1
 
2
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Само, че Витошка е умалително само за определен дял от бул. Витоша - този който винаги е бил търговския пъп на София и от няколко години пешеходна зона. Но не това е важното, а че живееш на място без коли, на супер място, но някак си ти липва защо не можеш в двора си да си вкараш колага, ами да пуснат пак и трамваите - апропо, това беше голям удар за мен и много хора, че трамвая бе спрян ..., а те за едната кола се вайкат.
38
2
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До Анонимен 44Да ама *** не го знаят това!
37
8
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Алооо. sf, улицата е БУЛЕВАРД и се казва точно ВИТОША! Аман от неграмотни, ей!
36
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Витошка е умилително като Графа или Попа. Иначе официално име е Витоша, също както официалните имена са Граф Игнатиев и Патриарх Евтимий
35
2
 
4
 
! Отговори
sf преди 8 години
До До 33 sfПоследния един век ли бе? :DПредавам се, убедихте ме! Витоша се казва. Отивам на Витоша да пия кафе :D
34
4
 
6
 
! Отговори
sf преди 8 години
До Васил ЧолаковДо VitoshaЕй симпатяги, как така поколения наред я знаем Витошка и дойдохте от не знам къде си и ще ме учите кое как се казва а? Разбира се, че на картата е бул. Витоша! Я да питам как бихте разбрали заглавието така: "Защо шофьор кара по "Витоша" редом с пешеходците?"?
33
6
 
7
 
! Отговори
До 36 преди 8 години
Колоездачите са проблем не само по Витоша, а навсякъде из София. В последно време станаха особено нагли и скоро май ще има пребити колоездачи, такава е логиката.
32
4
 
9
 
! Отговори
До 33 sf преди 8 години
Май си отскоро в София. Името на булевардът е бул. Витоша, а Витошка го нарекоха селяните, които препълниха София в последният един век.
31
1
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 8 години
Я си припомни къде в София имаше пешеходна зона, много преди да замислят да правят бул. Витоша пешеходна зона. В крайна сметка нещата опират до мисъл за бъдещето, каквато в софийските кметове и общинари няма.
30
3
 
6
 
! Отговори
Vitosha преди 8 години
Препоръчвам на колегата - познавач в имената на планините и булевардите/улиците да отвори картата на столицата и да се убеди има ли булевард Витошка, няма ли ...
29
4
 
9
 
! Отговори
Васил Чолаков преди 8 години
Няма да бъда груб. Очевидно не си софиянец. Това е бул. Витоша. "Витошка" е наименование от градския фолклор.
28
3
 
12
 
! Отговори
kukoto преди 8 години
Друг огромен проблем на тази улица са колоездачите . Трябва да се очертае велоалея или да се забрани за колоездачи по улица Витошка. На няколко пъти се разминавам с удар в гърба от тези колоездачи, които при това карат с много високи скорости.
27
2
 
4
 
! Отговори
sf преди 8 години
До БекъмАЗабавни селяни :)
26
2
 
5
 
! Отговори
БекъмА преди 8 години
До sfХахахаха,Става все по- забавно :)))
25
18
 
5
 
! Отговори
sf преди 8 години
До Живущ на ВитошаСелянино, къде се буташ и ти в София навалица да правиш? Витоша е планина, а улицата е Витошка!!!
24
12
 
2
 
! Отговори
Невен преди 8 години
Града, културата и всичко останало се променя, трябва и ние да се променяме. Имат си двор - чудесно, той още си е техен. Просто се отнема възможността им вътре да вкарват коли ... В крайна сметка това е пъпа на София, ако иска да има и ТИР може да отиде в Люлин ... примерно.
23
6
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
супер сие така ...всеки европейски град има пешеходна зона ...погледнете и Мюнхен и Виена и берлин и бон франкфурт ....защо се правим на интересни ?София нямаше пешеходна зона допреди да направят витошка .....не само витошка ...чак до бул. българия трябва да е пешеходна зона .....ама не българина е свикна да му бибиткат коли и да пресича неправилно ... да му трака трамвай и да чува ръмженето на камиони ....като не може да паркира да се промени статута на собственосста от паркинг