Неделни шпаги: По сценарий ли е изваждането на Литекс?

Какви са намеренията на Гриша Ганчев?
13 дек 2015 15:15, Александър Попов
79

Изваждането на Литекс е абсолютен фарс. Снимка: Булфото
Какъв сценарий? Съдиите отдавна прекалиха. Снимка: Булфото

Общо гласували: 409
Изваждането на Литекс е абсолютен фарс
48%
Какъв сценарий? Съдиите отдавна прекалиха
52%

Дербито между Левски и Литекс бе прекратено по скандален начин от мениджъра на ловчанлии Стойчо Стоилов. След мача Даниел Боримиров съзря сценарий и дори обяви, че сливането между ЦСКА и Литекс е било осъществено на "Герена". Има ли сценарий? По темата в "Неделни шпаги"мнения кръстосват Александър Попов и Красимир Ангелов.

Изваждането на Литекс е абсолютен фарс. Александър Попов, Dnes.bg                                           

Дали има сценарий е трудно да се каже, но изваждането на Литекс в края на полувремето срещу Левски е абсолютен фарс. И на най-големите наивници им е ясно, че това не е решение на Стойчо Стоилов поради някаква изнервеност. Всъщност и той самият призна, че имало червени картони. Ако се замисли човек - в предишното гостуване срещу Левски защо не извади отбора като им отмениха чист гол? Защо не го направи преди дни, когато не им свириха дузпа? Пак преди три дни на Левски им отмениха гол за неправилно дишане в нападение, но мачът се доигра.

От Ловеч се оправдават с различен критерий, като се визират бутането на Минев и удара с лакът на Гаджев. Ами такива блъскания, когато някой ти пречи да изпълниш пряк свободен удар има във всеки мач.

Но да приемем, че е трябвало да вдигне червен картон вместо жълт на Минев. Никой не вади отбор заради това. Не е и заради удара с ръка на Гаджев. Не е и заради симулацията на вратаря, който се усети и бързо се изправи в ситуацията с Бедоя, след която последва втория червен картон. Всъщност съдията може да бъде обвиняван само за ситуацията в 7-мата минута с Минев. А в родния футбол има далеч по-големи съдийски прегрешения и нито едно ръководство не е действало толкова драстично.

Стоилов определено не беше убедителен, че се подигравали с клуба от началото на сезона. Със сигурност решението за изваждането на отбора е на Гриша Ганчев, който уж няма нищо общо с ловчанлии. На книга сигурно е така. Какво цели той ще стане ясно скоро. Но е факт, че с този ход си спечели солидна подкрепа от феновете на ЦСКА. Други виждат последен опит за придобиване собствеността на ЦСКА, защото апетитите на Васил Божков също не са секнали и току-виж след 5 януаи се окаже по-близо да оглави "червените".

Дали при това положение Ганчев не жертва Литекс заради ЦСКА?

Какъв сценарий? Съдиите отдавна прекалиха. Красимир Ангелов, Dnes.bg

Абсурдно е твърдението на тези, които смятат, че случилото се снощи на стадион “Георги Аспарухов” е добре премислен сценарий от ръководството на Литекс. Ясно е, че бъдещето на ЦСКА ражда какви ли не идеи, включително и тази “армейците” да обвържат своето съществуване с клуба от Ловеч, но нека погледнем реално фактите. За реализирането на идеята Литекс да стане ЦСКА, основният мотив е “червените” веднага да се върнат в елита, а и освен това да нямат никакви задължение. Как обаче “червените” могат да се върнат обратно в А група, ако Литекс бъде изваден от първия ни ешалон заради действията на Стойчо Стоилов? Защото по наредба именно това трябва да стане! А ако стане факт, се губи смисълът двата отбора да се обединяват, при положение, че и двата ще са в Б група!

А и за повечето трезвомислещи е ясно – почти никой (особено пък феновете) не иска Литекс да става ЦСКА. Защото подобен вариант на практика затрива най-успешния български клуб и му дава нова история, която ще бъде съпроводена с вечни  подигравки от страна на големия съперник – Левски.

Нека излезнем от приказките за сценарий и погледнем обективно на нещата, станали на “Герена”. А там за пореден път се видя едно нещо – родното съдийство е под всякаква критика, трагично, корумпирано и не случайно единици са случаите на родни рефери, свирещи в европейските клубни турнири. Да сте видели роден рефер да свири някой важен мач в Европа в последните 15 години? Ами няма и да видите и в следващите 15. Защото това което стана снощи на “Герена”, стана същото и преди 3 дни в Ловеч. Ставаше много пъти и на мачове на Лудогорец... Десетки грешки, невидяни картони, измислени или неотсъдени дузпи. И то в ущърб и на двата отбора.

И кучетата всеки път си лаеха, и керванът си вървеше! И беше въпрос на време, кога на някой няма да му издържат нервите и няма да направи глупост, каквато направи Стойчо Стоилов. Е, това време най-накрая дойде!

Че действието на Стойчо Стоилов не беше правилно – не беше. И може да бъде съпроводено с тежки последствия за Литекс. Но въпросът е и ще доведе ли това най-накрая до истински действия в БФС срещу престъпното съдийство, на което сме свидетели от дълги години? Едва ли! Защото на никой в централата на “Иван Асен II” отдавна не му пука за родния футбол. И поради това, сега умните глави от БФС ще трябва да мъдрят в навечерието на Коледа какво ще правят с клуба от Ловеч. А как се става от софрата за тежки решения, на която са седнали цяла година?

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


79
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
0
 
0
 
! Отговори
На Буров чичата преди 8 години
До,, Фенербахче ,, :Както и да го извъртате,всичко в ,,А,, група се прави за да ви се осигури комфорт-медиен,финансов, съдийски...Цялата държава го вижда,така че не се правете на жертви !!!
31
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
A nqkoi pomislili za 4ernoto toto..deto se razigrava po na6ite tereni...i ponqkoga e tolkova o4evadno???
30
1
 
10
 
! Отговори
ЗАРАТА преди 8 години
До Вижте записа:Няма да го обръщам на чат,само искам да кажа-прав си и двата червени картона са очевадни+дузпата.Просто има спестени два за Левски и различен критерий.Всяко неспортмонско поведение и опасна игра трябва да е с червен картон,това са ПРОФЕСИОНАЛИСТИ, а не мач в махалата и трябва да имат морала и манталитета на такива.На Литекс постъпката едва ли е мъжка,но е един ВИК към съдийството у нас,ние си го знаем,нали?!Грозен мач,грозни сцени,грозни три точки-това обобщава мача!!!
29
2
 
6
 
! Отговори
Вижте записа преди 8 години
До ЗАРАТАИ аз се сещам за много мачове, където отменяли редовни голове и са свирили несъществуващи засади в ущърб на Левски, Хайде да коментираме текущия мач. И двата картоан на литекс бяха 100% наршения без топка - шамар в лицето напротивник. Извинявайте но това са си е червени картони - вижте пак сутиациите. 2рата е и наказателното поле при не спряна игра. Абсолютно безсмислени фалове които никой професионален футболист не би си позволил, освен ако не е свикнал на съдийски гръб зад себе си.
28
5
 
10
 
! Отговори
ЗАРАТА преди 8 години
Сещам се за един мач Берое-Левски, съдията в чудо се видя от 0:2, 4:2, изгони 2-*** от Берое, даде дузпа на Левски и докара до 4:4-много пот и труд хвърли тоя съдия, та мача с Литекс ми бе като дежавю.Иначе критерия трябва да е еднакъв-червен картон в 7-та минута за Минев, другия път няма да бута. Не може професионални футболисти да имат манталитета на махленски отбор.Гаджев също е за червен, нищо че е игрова ситуация, това е опасна игра.Просто критерия беше различен!А за радостта след мача...
27
5
 
7
 
! Отговори
до 51 преди 8 години
какъв левскар се пишеш бе плазмодий цесекарски. аре у лево бе ***.
26
10
 
28
 
! Отговори
Левскар преди 8 години
Аз се срамувам от любимия ми отбор.Искам да побеждаваме с игра и с класа а не чрез съдии и служебни победи.Ситуацията при втория червен картон както и отсъдената дузпа мога да нарека като съдийска гавра!Радостта на Гаджев от служебната победа показва до какво ниво е стигнал Левски .Тва не е моя левски тва е краварник!!!
25
7
 
5
 
! Отговори
МАЧА ЩЕ СЕ ПРЕИГРАЕ преди 8 години
МАЧА ЩЕ СЕ ПРЕИГРАЕ ...... ЩОТО СЪДИЯТЯ НЕ Е ДАЛ КРАЙ НА МАЧА И НЕ Е ОТРАЗЕНО И В ПРОТОКОЛА, ДАЖЕ!!!
24
6
 
4
 
! Отговори
Върл Левскар преди 8 години
Да футбола е за мъже , а не за плачковци .Стоилов не си е отишъл още и молят от Литекс за преиграване .Лягай си крещят драскачу !
23
4
 
7
 
! Отговори
Върл Левскар преди 8 години
Прегледай внимателно видеото за да не се срамуваш !
22
10
 
18
 
! Отговори
Левскар преди 8 години
Аз се срамувам от любимия ми отбор.Искам да побеждаваме с игра и с класа а не чрез съдии и служебни победи.Ситуацията при втория червен картон както и отсъдената дузпа мога да нарека като съдийска гавра!Радостта на Гаджев от служебната победа показва до какво ниво е стигнал Левски .Тва не е моя левски тва е краварник!!!
21
10
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Г.Ганчев / Помака / тьрси ней лесният начин да обедини Цска и Литекс!!!
20
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 35Направо ги късай.. Знания нямаш!
19
9
 
5
 
! Отговори
Върл Левскар преди 8 години
Много странно решение на Стоилов !Трябваше да си играят играта отборите и накрая да се реши мача .Съдията решава , как да ръководи и се виждаше , че компенсира .Можеше докрая да изгони и левскари . Ние трябваше да догонваме и играта щеше да е зверска , а това предполага грубости и грешки .С ЦСКА е имало и по-тежки мачове , ама вадене наотбор за 2 червени картона е простотия или слаби нерви .Юношите ни озвериха ловешката оранжерия в която блестят бъдещи звезди .Те имат място в А-група .
18
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 29330 млн евро + дълговете = 730 млн евро за активите на Виваком... Май ти си един от наркоманчетата на ганчев който вместо да лежи в затвора затова, че окраде държавата му се кланяте като прасенца.. а на него даже не му дреме на К*** за чорбата.. само ги използва против държавата!
17
4
 
6
 
! Отговори
Пустиняко преди 8 години
Абре, Стойчо, щеше ли да извадиш отбора на Литекс ако познаваше наредбите на БФС....мисля че не...като разбра какво наказание ще ви наложат друга песен запя..
16
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 15Левски е собственост на 3 частни лица и Виваком. Те са тези които осигуряват бюджета.Сектор А ще се изплаща с парите от билетите.Ако Левски беше на свинята пеевски защо имаме равен и загуба от Пирин които са спонсорирани от Лафка???
15
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
До до 15Защото на Гигов не му се издържаше отбора и непожела да разсрочи заема към НАП и заряза всичко. Левски успя да го разсрочи след като им плати една огромна сума за да покажат, че са сериозни... И както виждаш с много лишения успяват да си плащат вноските по този заем... Затова и Левски имат лиценз а Локо не.Виваком има нов собственик който плати 1,400,000,000 лева за компанията.. след като имаш такива пари не е трудно да намериш няколко милиона за 30% от акциите на Левски.
14
7
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Даже и сцялата подкрепа на държавният апарат,БФС и съдиите,Уефското пак както винаги ще са втори.Те са обречени да са втори,просто толкова си могат ***.
13
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 8 години
Левски не трябва да се хваща на провокацията. Това са трикове на гелосания. Ако Левски стане шампион, видите ли съдиите са ги подпирали, ако лудогорец спечелят шампионата всичко е в реда на нещата. Тия сме ги слушали от шест години,то не беше синьото БФС ,то не беше Бойко Борисов или руско лоби заради Газпром ,винаги някой правеше Левски шампион. Стига вече се връзват на тези номера. Така загубиха купата от Берое преди време, скоро и от Черно море. Така загубиха титлата и от Славия в последния кръг ,нали било всичка ясно,нали Славия ше направили шпалирче и ,какво стана ........? Но като лудо