Живот си беше! Руснаците най-доволни при Брежнев и Путин

Сега животът им бил най-хубав спрямо последните 100 години
14 фев 2017 20:09,
298
Живот си беше! Руснаците най-доволни при Брежнев и Путин
Снимка: архив Reuters

Руснаците смятат, че животът им е бил най-хубав през епохата на Леонид Илич Брежнев и сега при Владимир Путин, според допитване на социологическия център "Левада", чиито данни цитира "Ведомости".

Почти една трета от анкетираните - 32 процента, са на мнение, че през управлението на Путин животът в Русия е по-добър от когато и да било през последните 100 години.

За Брежнев - комунистическия вожд от 70-те и 80-те, са гласували 29 на сто от участниците в анкетата, организирана по случай стогодишнината от февруарската революция в Русия, посочва БТА.

Полемиката около идеята руски закон да защити от обиди държавния глава е отразена в материал на "Комерсант", информира BBC.

Според вестника при посещение на Вячеслав Володин, председателят на Държавната дума, в република Татарстан местен работник му предложил парламентът да приеме такъв закон, защото се усещал "информационен удар" срещу Владимир Путин.

Володин с охота подкрепил идеята. Заявил, че в други държави има такива закони и за изказвания срещу Барак Обама например четирима души са получили сериозни присъди през 2015 г.

Според председателя на руския парламент Русия в този смисъл е "по-отворена, по-демократична" страна.

"Пишат каквото си искат, говорят каквото си искат. Това е вече неотменима част от нашата култура", заявил той.

Политологът Валерий Соловей предполага, че всичко това е подготовка за президентската кампания през 2018 г., защото властта усеща силни, дори оскърбителни критики към действащия президент. И предварително трябва да се защити от тях.

Според него всичко може да бъде сметнато като обида към президента. Дори ако някой напомни за негови неизпълнени обещания, ще може лесно да бъде осъден и наказан било с условно лишаване от свобода, или глоба, защото "всеки високопоставен руски чиновник иска да угоди на президента".

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


298
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
172
0
 
1
 
! Отговори
тя преди 7 години
Москва в момента е един много лъскав , модерен , красив град , но само за богати хора , не за дрипльовци!
171
1
 
1
 
! Отговори
До Кой яде зелника преди 7 години
Ти влизал ли си в Руски магазин или само си въобразяваш?Там в Москва и Санкт Петербург е като България през 1985 гЗа останалото не говоря защото и тук си имаме бедни места.
170
3
 
1
 
! Отговори
Кой яде зелника преди 7 години
В пред вид стериотипа за бита на руснаците-глад,студ и водка представям малко данни от 2016та.Средна РЗ 37000р или 1200лв. Но ток 3р дневна 1.5р нощна.Т.е.10ст на 5 или 3 пъти по евтин от нашия.За газ и парно не говорим.Бензина е 2пъти по ефтин.Прираждане на второ дете ти кихат близо 20000лв.Средната възраст на колите им е 9.5г а на нашите 18.В супермаркетите им същите *** като в нащи на абсулютно същите цени.Черната и бяла техника е с 10-20 по евтина.Безработица 5% при 11млн. гастербайтери
169
0
 
1
 
! Отговори
Васко преди 7 години
Ами ти, бе драскачке, млада, напориста лакома за пари? Ти кого искаш за президент? дядо Билчо Клинтън или баба Клинтъновица, че да живееш в палат и да караш ферари. Ех, пусти млади ***.
168
0
 
5
 
! Отговори
ан преди 7 години
живях и на запад и на изток и соца и капитализма по -скоро глобализма и установих ,че хората сме еднакви и искаме едно и също,но тези ,които са грабнали по някакъв начин честен или не в повечко ,то те са най -добре навсякъдежалко ,че са алчни и ще довършат света естествено за тях най -хубаво е тяхното време,но за нас са проблемитеот гледна точка на реализация,спокойствие ,тогава беше по добре,но и те дразнеха като сегашните управляващи с привилегии,но сега хаоса е тотален ,а спрямо пен
167
3
 
1
 
! Отговори
Леле преди 7 години
Това в коментарите се казва аутизъм.
166
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Я виж ти, да не би Путин да е направил водката безплатна.
165
12
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
колкото пъти сме играли със западняците - толкова пъти сме имали национални катастрофи и сме губили земя и население!!Българската чутора е твърда - нема увиране
164
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
русия винаги е била беден кен,еф от помес4ието в колхоза Днес по бедни и от нас А им е най богатия период изобщо горките
163
6
 
6
 
! Отговори
друг българин преди 7 години
Много от така наречените "турски" думи в България са си просто Български.Турците в Турция не знаят какво означават.Просто съществува стремеж в покварените да русифицират красивия Български език.Например преди няколко дни искаха да пробутат герджик за турска дума.
162
15
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
да живее русия и да смачка запада
161
12
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
руснаците както и българите винаги са живели зле заради западните престъпници и крадци. запореден път българия се нареди на страната на фашизма и получи поредната национална катастрофа.в момента държава няма ,шири се безвластие,корупция и престъпления
160
9
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
До Един българинТочно Волен Сидеров много пъти вече е предлагал всички турски наименования да се заменят с български! И също така много проектозакони са предлагали националистите. Но понеже българския народ обича винаги да гласува за други партии -евроориентирани, затова Атака са с малко депутати и не могат да се преборят с продажните евроатлантици и да осъществят законопроектите си.
159
3
 
3
 
! Отговори
д-р Хаус преди 7 години
До Един българинНе мога да се съглася! Просто сте попаднали на недостатъчно компетентен зъболекар. Всяко стадо си има ***. При соца идваха от други държави да учат стматология. Аз познавам семейство от Португалия - зъболекари, и двамата са завършили тук по бай Тошово време.
158
2
 
8
 
! Отговори
както казват рускини преди 7 години
У Вас е лошо - но у нас е много по-лошо.Какво да правят. Трябва да се живее . . . Преди е било по-лошо. Сега поне могат да се изселват. Това е къде, къде по-добре.
157
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
Какво ни занимавате с тези облъчени, руски мозъци. Те дори не осъзнават в каква мизерия живеят. Нали съм ги виждал по курортите - бой за праскови и дини, все едно идват от Сомалия. Доволни били. То и прасето е доволно когато му напълнят коритото с пуумия.
156
1
 
2
 
! Отговори
Циганин преди 7 години
По това проучване на Левада ,то руснаците се отнасят положително -46% към Сталин и Брежнев ,а към Путин -83%!! ,а най "обичаните" са Горбачов с 15% ,Елцин с Хрушчов по 17 % .
155
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
И с моите зъби същата работа...Ако беше останало на тия миньори, наречени училищни зъболекари, сега нямаше един зъб в устата да имам.
154
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 години
А около Чернобил имаше ли мощна защитна биосфера?
153
7
 
0
 
! Отговори
do 200 преди 7 години
Ами сигурно за повече пари е отишъл в САЩ. Пък дали няма и от там да избяга не се знае. По Брюксел, Гррмания е пълно с български жрици от малцинствата. И те като твоя приятел - защо са отишли там?