Дом на надеждата за гладните: Немотията в петата най-богата страна в света

Преди 11 г. в Англия има 29 социални кухни. Днес са над 2000
Обновена: 2 сеп 2019 11:03 | 1 сеп 2019 22:58,
75

Банички, сандвичи, печени филийки с пържени яйца. Това е менюто в една кухня за бедни в Лондон.

Найджъл Адамс се шегува, че това са все истински британски специалитети, които се сервират в Хоуп Хаус - трапезария за бедни в близост до Нотингам в Лондон.

Истинският английски специалитет обаче се оказва растящият брой на кухни като тази.

Абсурдно е, но е факт - гладът се завръща в петата най-богата страна в света.

В Дома на надеждата се предлага всякакъв вид помощ. Освен че гладните получават топла храна, нуждаещите се от работа могат да вземат дрехи за интервю или пък да се възползват от помощ за попълването на формуляри.

Това се е случило и с Джоана, която помага в трапезарията.

"Аз съм самотен родител, отглеждам детето си сама и понякога парите не стигат, тогава се нуждая от пакет с хранителни продукти. Освен това тук има с кого да споделям проблемите си. След многото години, в които се нуждаех от помощ, най-сетне я получих", споделя Джоана пред DW.

По данни на ООН над 4 млн. британци не слагат и залък в уста в продължение на дни. Затова подобни центрове създават в хората усещане за социална сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
31
2
 
16
 
! Отговори
абе.. преди 4 години
много ми е интересно, защо след като пенсионерите все нямат парички, не им помагате? Те са ви РОДИТЕЛИ! Ние с брат ми се чуваме по телефона и се разбираме кой, какво да занесе, като уж случайно намине. Единия "случайно" купил бутилка вино, другия пък " без да иска" занесе един суджук и един голям пакет фъстъци...или уж по-погрешка платил данък сгради, кабелна...и т.н. Някои, които са в чужбина пращат по някое евро, ама и вие помагайте бе! САМО които нямат деца, са за такива кухни!
30
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Радвам се, че некои интелектуален колос запознат с пънка от България ще ме просветли...Не говоря за хора, слушащи пънк, а за една конкретна група основно млади бездомни на Запад. Живея в Германия и знам за причините да живият на улицата от техни интервюта в документални филми и репортажи по телевизията.
29
13
 
23
 
! Отговори
Петьо преди 4 години
Пълни глупости...в западна европа са необходими по малко от 10% от средната заплата, за да хапва човек каквото му душа сака или около 200 паунда. тези който прибягват до социялни кухни или помощи са пияници или *** лепилари, който целта им е само караи леко и "забавлявай се"...просто глупава социялна политика...няма немотия има само мурзел в западна европа.. в БГ също, който се оплаква, значи не му се работи.. нека д ане се лъжем. единственно старите хора или болните са на произвола, нотук
28
2
 
8
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Това е честа заблуда....Радвам се, че некои интелектуален колос запознат с пънка от България ще ме просветли
27
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Още нищо не са видели от мизерията. Може би скоро ще разберат за какво става дума.
26
7
 
7
 
! Отговори
бай ганю преди 4 години
личи си че е богата страна щом имат средствата да отварят кухни за мързеливитев бедни страни нямаше да отворят и дори 1% на тези 2000в богатите страни лошите имералисти се грижат за по слабо представящите се в живота мързеливи екземпляри
25
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Твърде стара новина, още преди няколко години по BBC говореха редовно за това.
24
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Например клошари и пънк. Те не искат нищо общо с обществото...Това е честа заблуда. Всъщност бездомните пънкове често са много млади (вкючително непълнолетни), които са избягали от къщи поради насилие, първо са търсели помощ от институции и такава им е била отказана поради липса на места (и на непълнолетните, сериозно!). Другата важна причина са наркотиците, тоест животът на улицата също не е доброволен. При възрастните клошари също обикновено мечтата е социално жилище, каквото няма свободно.
23
13
 
4
 
! Отговори
Гoшу преди 4 години
Това черничкото на края на клипчето много си го бива. Бих си я взел вкъщи да я нахраня :)))
22
5
 
6
 
! Отговори
дедо Боре преди 4 години
И всичките 200 са пълни с българи и румънци, от ония ***.
21
2
 
8
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Може би аз не съм се изразил правилно.Аз не съм в Европа.Полицията дава всякакви инструкции.Полицията и пожарната са службите, които гражданите виждат 99% от местната власт.
20
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В интерес на истината не могат да очакват помощ нито от полицията, нито от първата църква. Църквата (в Германия Каритас) си има такива специални центрове и приема в тях. През зимата минават през нощта с бус през центровете да предлагат помощ на бездомните, на много от които им е останала някаква гордост и отказват помощта. Или опитът им с такива центрове е още по-ужасен от улицата.
19
3
 
5
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Да да в Англия виреят Родендрони!Аз тез неща не ги гледам на репортажи.Верно е, че не съм ял и спал там.Ся има много култури, които не приемат това. Например клошари и пънк.Те не искат нищо общо с обществото.
18
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
В Англия не виреят домати? Много си зле финансово и мозъчно.Може би и ягоди не виреят там? Много си зле!
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Тогава, ако си в цивилизована т.е. богата държава отиваш при първия полицай или в първата църква, която видиш и следваш инструкциите и ще те нахранят, напоят, ще се изкъпеш, ще си легнеш...Божичко господи... И за баздомните съм гледала доста репортажи. Вярно е, че основно църквата им раздава храна и дарени дрехи, но самите бездомни казваха, че условията в приютите са толкова гадни (кражби и насилие от други бездомни), че предпочитат да спят на улицата и приятелите им да ги пазят.
16
4
 
15
 
! Отговори
До 15 преди 4 години
Мислиш се за много остроумен?В България като боцнеш един домат през май и ядеш домати. В Англия туй не се случва. Те затуй наблягат на картофите от миналата година, яйцата и бекона.
15
5
 
19
 
! Отговори
Соросоид преди 4 години
Да ме извиняват платените, ама всичките в тази кухня са си чисти британци.В Англия винаги е имало тотално разслоение и неравенство - много бедни и много богати. Средната класа я измислиха там да излъжат хората по време на съществуването на комунистическия блок, но сега изчезва.Едно време за един хванат заек в гората на ландлорда са бесели хора.Имаше един филм как една пpocтитутка беше убита защото серийния убиец и предложил гроззде, което е било особен деликатес на острова.
14
5
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
"Животът в Англия ..... бедна и с кофти климат ...". Благодаря ти господине, вдигна ми настроението.Наистина, ще отворя втора бутилка, въпреки че е Неделя вечер и утре съм на работа.
13
3
 
19
 
! Отговори
Един от Дивия Запад преди 4 години
Не говорим за бедност, щото бедноста е относително понятие. На бедния човек и шофьора му е беден и градинаря му е беден. Всички са бедни.Говорим, че си гладен, жаден и няма де да спиш.Тогава, ако си в цивилизована т.е. богата държава отиваш при първия полицай или в първата църква, която видиш и следваш инструкциите и ще те нахранят, напоят, ще се изкъпеш, ще си легнеш, а ако имат по добри дрехи от твоите ще ги получиш чисти, а утре - твоето бъдеще зависи от теб.
12
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За тези 11 години колко хора надойдоха там?...Не знам как е в Англия, но в други страни такива кухни не винаги са за чужденци. В Германия например не всички центрове за бездомни допускат чужденци. Има и места, където дарени храни с изтичащ срок на годност се раздават на бедни (Tafel). Та гледах един репортаж, че бежанците и те ходят там, и германците клиенти се оплакваха, че бежанците ги конкурират за... боклу,ка. Всъщност повечето причини за бедността нямат нищо общо с чужденците.