Дом на надеждата за гладните: Немотията в петата най-богата страна в света

Преди 11 г. в Англия има 29 социални кухни. Днес са над 2000
Обновена: 2 сеп 2019 11:03 | 1 сеп 2019 22:58,
75

Банички, сандвичи, печени филийки с пържени яйца. Това е менюто в една кухня за бедни в Лондон.

Найджъл Адамс се шегува, че това са все истински британски специалитети, които се сервират в Хоуп Хаус - трапезария за бедни в близост до Нотингам в Лондон.

Истинският английски специалитет обаче се оказва растящият брой на кухни като тази.

Абсурдно е, но е факт - гладът се завръща в петата най-богата страна в света.

В Дома на надеждата се предлага всякакъв вид помощ. Освен че гладните получават топла храна, нуждаещите се от работа могат да вземат дрехи за интервю или пък да се възползват от помощ за попълването на формуляри.

Това се е случило и с Джоана, която помага в трапезарията.

"Аз съм самотен родител, отглеждам детето си сама и понякога парите не стигат, тогава се нуждая от пакет с хранителни продукти. Освен това тук има с кого да споделям проблемите си. След многото години, в които се нуждаех от помощ, най-сетне я получих", споделя Джоана пред DW.

По данни на ООН над 4 млн. британци не слагат и залък в уста в продължение на дни. Затова подобни центрове създават в хората усещане за социална сигурност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


75
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
12
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Животът в Англия винаги е бил труден, страната е бедна и с кофти климат. Но пък е остров, което все още носи стратегически предимства. Там е за много корави хора и англичаните са такива. Затова и са завладели половината свят.
10
4
 
10
 
! Отговори
ГОЛАТА ИСТИНА преди 4 години
Просто вратичка в закона... бизнеса има правото да се освободи, за част от данъците давайки същите средства, за благотворителност.В България, умишлено не се приема подобен закон, защото всичко трябва да влиза в хазната. Хитро, а ?
9
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
За 11 години от 29 на 2000 кухни увеличение.Ами ако можеш да събереш 2 с 2, ще разбереш. За тези 11 години колко хора надойдоха там?Само от Столипиново колко?Ами от цяла България колко?Ами Румъния? А други страни? РУСИЯ?
8
6
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Сега лудото Боре като ги изкара от ЕС съвсем ще я закършат!
7
3
 
14
 
! Отговори
:-) преди 4 години
Хайде, ляволибералните медии започнаха с пропагандните репортажи като Русия и И. Европа!
6
5
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
До Анонимен 3Да ама през месец март миналата година Лиляна Павлова на публична среща заяви, че не трябва да се увеличават пенсиите, защото на пенсионерите им оставали по 5-6 години живот след пенсионирането!
5
8
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Не ядат дни наред, но не се хващат да берат ягоди. Все източноевропейците им ги берат.
4
7
 
34
 
! Отговори
Това ще приготви преди 4 години
някоя нашенска пенсионирана 80-годишна учителка или лекарка, когато успее да спести малко пари, за да покани няколко приятелки на гости, по случай рождения си ден например - банички и сандвичи. Ако пък към това прибави и препечени филийки с по едно пържено яйце върху всяка от тях, гостенките й ще я питат да не би случайно да е спечелила някоя дребна сума от тотото.
3
4
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Защо не дойдат в китната Тикволандия да им покажа как живуркат пенсионерите с 200 лв пенсия при цени на храната като в германия. Парното е 200 лв на месец тока 70 лв с тези пенсии кое може да се плати като и лекарствата са по скъпи от Гърция. Но иначе един другар с червена книжка каза че сме много добре по добре сме от Гърците където най ниската пенсия е 800 евро.
2
20
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
Такива кухни има навсякъде по света...освен в Русия. Там всички са бедни, почнат ли да правят кухни не му се вижда края.
1
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 4 години
А в България ако е имало сега няма и всички емигрират