Елитните бригади на Путин претърпяват тежки загуби в Украйна

Те са зле оборудвани
27 май 2022 15:40, Нели Христова
389
Елитните бригади на Путин претърпяват тежки загуби в Украйна
Снимка: БГНЕС

Според британското разузнаване елитните въздушно-десантни сили на президента Путин са понесли тежки загуби, след като са били хвърлени в битки, по-подходящи за по-тежки бронирани пехотни части.

Министерството на отбраната на Великобритания заяви, че парашутистите от ВДС са участвали в "няколко забележителни тактически провала". Те включват неуспешното преминаване на река Сиверски Донец в Източна Украйна този месец и щурмуването на летище Хостомел край Киев.

Парашутисти на ВДС извършиха щурм на летището с около 30 хеликоптера и въпреки че го превзеха, победата им беше краткотрайна, тъй като украинците успяха да си го върнат.

Министерството на отбраната също така цитира "забавения напредък" на ВДС към град Изюм от миналия месец.

"ВДС са бил използвани за мисии, по-подходящи за по-тежка пехота и са претърпели много жертви. Тяхното смесено представяне вероятно отразява стратегическо лошо управление на тази способност и неуспеха на Русия да осигури превъзходство във въздуха", казват от МО.

Още по темата
Министерството оцени, че "неправилната работа" на ВДС в Украйна подчертава как значителните инвестиции на Путин във въоръжените сили са довели до "небалансирани" сили.

"Неуспехът да се предвиди украинската съпротива и последвалото самодоволство на руските командири доведоха до значителни загуби в много от по-елитните части на Русия“, каза МО.

Робърт Кларк, научен сътрудник в Civitas, се съгласи, че силите са били използвани неправилно. "Те са зле оборудвани да завземат критичните плацдарми поради липсата на надмощие във въздуха и са леко разгърнати. Те нямат необходимото оборудване", казва той пред The Times, добавяйки, че би било по-добре да се използват с тактически групи на пехотния батальон за укрепване на руските щурмови линии или за използване на пролуките в отбраната на противника за бързи териториални завоевания.

Бен Бари, старши сътрудник по сухопътна война в Международния институт за стратегически изследвания, каза, че не е необичайно парашутисти да бъдат използвани на земята, когато не могат да извършат операция във въздуха.

"Британците използваха по този начин 16 въздушно-щурмова бригада в Ирак. Използването на въздушно-десантните войски по този начин често се е случвало и често е успявало", каза той.

Украинското главно разузнавателно управление отбеляза, че до 60 процента от високоточното въоръжение на Русия е изчерпано, така че тя търси други методи за нанасяне на удари по критична инфраструктура и е засилило използването на самолети за подкрепа на офанзивите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
167
11
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някой вярва ли на тази глупост ? Преписано от главния пропаганден инстурмент на Украйна. Печелят, затова губят територия.
166
20
 
13
 
! Отговори
РОДОЛЮБЕЦ преди 1 година
В България руската армия ще претърпи срамен разгром и ще бяга на куц крак.
165
6
 
23
 
! Отговори
Асен преди 1 година
САЩ предупреди Украйна да не навлиза в руска територия
164
29
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
РУСНАЦИТЕ ЯДАТ БОЯ КАТО ТЪПАНИ В УКРАЙНА
163
5
 
17
 
! Отговори
Те обичат Русия преди 1 година
Точно чеченците наричат "шейтани"(дяволи) хората, които ги набутаха в Чеченската война и разказват потресаващи неща, чеченците обичат Русия, плачат от умиление по СССР и Русия, факт, дори се молят за доброто на Русия!
162
6
 
26
 
! Отговори
Изключителни тъпаци преди 1 година
Според британското разузнаване нацистите от Азов се евакуираха, а не се предадоха в плен.
161
7
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
"Според британското разузнаване елитните въздушно-десантни сили на президента Путин..." ------------ Според британското разузнаване Ирак имаха ОМП и щяха да ги ползват - точно това бе причината за войната в Ирак, където повече от 1 Милион мирни жители бяха убити. Второ, руската армия е на Русия, а не на Путин - това са клишета предназначени за изключително пpoсти хора.
160
9
 
18
 
! Отговори
Те обичат Русия преди 1 година
До до 226Русия не е водиа война с никой, други водиха войни и откъснаха маса територии от Русия, териториите Грузия,Абхазия, Чечня, които си изброил, са руски и винаги са били руски, но ги откъснаха от Русия, чеченците плачеха за СССР,Русия, плачеха и се молеха, след това се молиха за Путин да пребъде и управлява, защото се страхуват именно отново да не ги набутат в конфликт, те плачат за Русия и се молят за Русия, да ти покажа и чеченска депутатка, какво разказва в Тубата, ако не вярваш
159
4
 
18
 
! Отговори
Ебмти преди 1 година
Според русконо разузнаване Парното скача с 40% от 1 юли, с 3,3% се увеличава цената на тока.
158
5
 
20
 
! Отговори
PG преди 1 година
Според британското разузнаване украйнците са пред Москва,а руската армия е в колапс,смешни сте вече с тези информации
157
26
 
10
 
! Отговори
r3v0lv3r преди 1 година
До АнонименГлупости, руснаците не очакваха съпротива и в началото нямаха адекватни заповеди. Веднага щом видяха, че реално какво става маските паднаха и почнаха да стрелят с каквото могат, за това и всеки "освободен" град е в руини. Първо стрелят по сградите и евентуалните позиции и после гледат дали има оцеляли цивилни. Снимат и доста фалшиви клипчета, на които се правят на спасители, които са толкова зле режисирани, че на всички им е ясно, че става въпрос за фарс.
156
4
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
абе като чета умата Н.Х. разбирам ,че е въпрос на няколко дни е урковците да превзмат москва е гати безхабетието , това написаното по горе е в розовите фантазии на НАГЛОсаксонците
155
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
https://youtube/shorts/YCrPeOLtuHk
154
17
 
10
 
! Отговори
до 226 преди 1 година
Наивен си до безкрайност. Русия от 30 години не е спряла да води войни със съседите си. Няма приина да мислим, че сега ще спре. Преди украйна бяха в Грузия, Абхазия, Чечня... Сева вече настъпват на запад. Следваща цел ще са Молдава, Прибалтийските, Полша. Това е агресивна държава с агресивни хора. Винаги воюват с някого. Няма да спрат.
153
14
 
10
 
! Отговори
Само питам преди 1 година
Кое е по-отвратително руснаците или техните доброволни роби?
152
25
 
11
 
! Отговори
Наблюдател преди 1 година
Русия е грешка на историята, която скоро ще бъде поправена!
151
16
 
13
 
! Отговори
Хохо преди 1 година
Тази измислена държава ще изчезне. Ще бъде поделена между Русия и Полша.
150
9
 
26
 
! Отговори
Жуков преди 1 година
Това разузнаване преди 20 дена анализираше пълен погром на руската армия но явно нещо там гледачките не хвърлят боба както трябва
149
17
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Руснаците ако искаха, само за няколко дена, можеха да превземат Украйна, но те чувстват украинците като свои близки, те са един и същ народ и затова руснаците настъпват леко и внимателно, но това ги забавя. Тази война е братоубийствена, брат убива брата, затова трябва Зеленски да си ходи, а Украйна да се върне към Русия и да няма повече конфликти в Европа изобщо!
148
8
 
21
 
! Отговори
Бай хой преди 1 година
Както всеки ден пишат за победите на укрите един ден ще трябва да напишат че капитулират!