Елитните бригади на Путин претърпяват тежки загуби в Украйна

Те са зле оборудвани
27 май 2022 15:40, Нели Христова
389
Елитните бригади на Путин претърпяват тежки загуби в Украйна
Снимка: БГНЕС

Според британското разузнаване елитните въздушно-десантни сили на президента Путин са понесли тежки загуби, след като са били хвърлени в битки, по-подходящи за по-тежки бронирани пехотни части.

Министерството на отбраната на Великобритания заяви, че парашутистите от ВДС са участвали в "няколко забележителни тактически провала". Те включват неуспешното преминаване на река Сиверски Донец в Източна Украйна този месец и щурмуването на летище Хостомел край Киев.

Парашутисти на ВДС извършиха щурм на летището с около 30 хеликоптера и въпреки че го превзеха, победата им беше краткотрайна, тъй като украинците успяха да си го върнат.

Министерството на отбраната също така цитира "забавения напредък" на ВДС към град Изюм от миналия месец.

"ВДС са бил използвани за мисии, по-подходящи за по-тежка пехота и са претърпели много жертви. Тяхното смесено представяне вероятно отразява стратегическо лошо управление на тази способност и неуспеха на Русия да осигури превъзходство във въздуха", казват от МО.

Още по темата
Министерството оцени, че "неправилната работа" на ВДС в Украйна подчертава как значителните инвестиции на Путин във въоръжените сили са довели до "небалансирани" сили.

"Неуспехът да се предвиди украинската съпротива и последвалото самодоволство на руските командири доведоха до значителни загуби в много от по-елитните части на Русия“, каза МО.

Робърт Кларк, научен сътрудник в Civitas, се съгласи, че силите са били използвани неправилно. "Те са зле оборудвани да завземат критичните плацдарми поради липсата на надмощие във въздуха и са леко разгърнати. Те нямат необходимото оборудване", казва той пред The Times, добавяйки, че би било по-добре да се използват с тактически групи на пехотния батальон за укрепване на руските щурмови линии или за използване на пролуките в отбраната на противника за бързи териториални завоевания.

Бен Бари, старши сътрудник по сухопътна война в Международния институт за стратегически изследвания, каза, че не е необичайно парашутисти да бъдат използвани на земята, когато не могат да извършат операция във въздуха.

"Британците използваха по този начин 16 въздушно-щурмова бригада в Ирак. Използването на въздушно-десантните войски по този начин често се е случвало и често е успявало", каза той.

Украинското главно разузнавателно управление отбеляза, че до 60 процента от високоточното въоръжение на Русия е изчерпано, така че тя търси други методи за нанасяне на удари по критична инфраструктура и е засилило използването на самолети за подкрепа на офанзивите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


389
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
187
16
 
41
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Mnogo ви е зле пропагандата. Укрите отстъпват здраво и губят...
186
14
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинските воиски в Северодонецк са обкръжени днес напълно без изход.
185
11
 
31
 
! Отговори
Vs преди 1 година
И това го казват някакви мърля чи които държаха половината свят като колнии и пикаха и сер.ха в кофи, които изхвърляха през прозорците! Ако имаха сухопътно граница с континента , чичкото от Германия щеше да им види сметката за 24 часа.
184
9
 
16
 
! Отговори
noFreeman преди 1 година
дайте на живо доказателства... така мога да напиша, каквото си искам... за да ги казвате значи сте ги видели загубите... видео-доказателства... или и те ще са като рогатия ви вир0с... несъществуващи!
183
6
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Някои са научили дори имената на селата в Донецката област. Големи любители на географията се навъдиха напоследък.
182
22
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Кисинджър на 99 години е отишъл да агитира Зеленски да направел териториални отстъпки на Русия. Естествено че ще го вкарат в Миротворец за съдействие на нацизма и рашизма няма давност.
181
17
 
35
 
! Отговори
Татул преди 1 година
Как беше новата ракета? Сармат ли? Казват, че една била достатъчна за 5 мин. да унищожи цяла Великобритания. Може пък и да подобрят времето руснаците , ако продължават да ги дразнят тъ'пите англичани.
180
32
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
80% от ВДВ на Русия са утилизирани в Украйна. Спецназа на Русия стана на кайма. Вече ги няма ВДВ Псков и ВДВ Тверь от двете дивизии останаха само пълни найлонови чували.
179
11
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Пак ли тия пропагандисти бе? Мнението на тия не струва.
178
13
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До АнонименСага видях, Зеленски е поискал да вкарат в списъка Кисинджер, имам чувството, че този човек(Зеленски) иска ядрена война, няма спирачки в глупостите си, които върши.Зеленски трябва да си ходи, да се маха!
177
26
 
19
 
! Отговори
Орлин Орлинов преди 1 година
Русият Ванка се нассра в танка.
176
7
 
21
 
! Отговори
Хахаха преди 1 година
Да, бе отстъпват тактически... Така ли му се вика вече на паническото бягство?!Трябва да свиквам - това евакуация перемога...Всечете да им подскажете при "тактическото отстъпление" да си взимат оръжието и най-вече джавелините с тях, а да не ги захвърлят по "отстъпените" позиции.Щото и на американците вече им дойде до гуша да наливат в кацата без дъно...Хахахаха
175
21
 
18
 
! Отговори
:) преди 1 година
Руснаците са бедни, недисциплинирани алкаши и се изложиха брутално в тази война. НО и западната пропаганда кърти мивки. А за укрите нямам думи. Вързаха се на евтините манипулации на американците и ще загубят всичко.
174
12
 
29
 
! Отговори
Мда преди 1 година
Стега рев на чужд гроб! И това все некадърниците от британското "разузнаване" - ония, дето подсмърчаха, че били излъгали за Садам, за Кадафи и кого ли не!80% процента от руската армия дезертирала, зле били оборудвани, много загуби..Представяте ли си ако не бяха само 20% дето се бият, бяха добре оборудвани?!Без много -много загуби щяха вече да пият кафето на Таймс скуеър...Хахаха, нищичко не остана от синонимът на чест и гордост някога - Британия....
173
32
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Украинците тактически отстъпват за да принудят някои мудни западняци да се разбързат с новите нападателни оръжия.Към днешна дата ВСУ опакова в бели чували около 350 мародера без ранените.Целта е 2000 на ден с помоща на модерното натовско оборудване.2 седмици някъде са достатъчни за да клекнат тия от Мордор.Слава на Украйна и героите.
172
10
 
5
 
! Отговори
укитата преди 1 година
бият федербалки на ......
171
21
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
До края на седмицата 15 хиляди укри ще развеят бял байрак,ама иначе според нагло-саксонците Русия била претърпяла"тежки загуби"
170
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Хайли лайкли, предполагам хайли, както казваше Стоичков на чуждата журналистка , когато го попита за следващия мач: "айнцу, цвайнцу - дрън"
169
14
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Държава която може да изчезне от лицето на земята точно за пет минути,тръгнала да дава наклон кой какви загуби бил понесъл и как се е изчерпал!
168
14
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 1 година
Мисля че Великобритания ще си намери майстора много скоро и най сетне. Не знам как ще стане това но който си вре гагата където не му е работа ще съжалява рано или късно.