Митко Кърнев от D_2: Готвим се за чужбина

Българската рок група ще забие на една сцена с Мeрилин Менсън
13 мар 2007 16:08, Екип на Dnes.bg
0
Митко Кърнев от D_2: Готвим се за чужбина
Митко Кърнве и D_2 вече работят по новия албум. Снимка: D_2
D_2 пуснаха първото си Live видео. То е към песента "6", която е част от едноименния албум. В клипа са използвани кадри от финалния концерт на D_2, който се състоя миналата годинa на 27-и ноември, в зала 1 на НДК.

По случаи дебюта на клипа в mp3.bg, ние се свързахме с Митко Кърнев, за да ни разкаже за видеото и да видим какво се готви в кухнята на групата за тази година.

Защо чак сега пускате видеото? Концертът се състоя миналата година.

Димитър Кърнев: Доста дълго време го монтирахме. Мислехме дали да не включим част от изпълнението ни на фестивала "Евросоник" в Холандия, но в крайна сметка се спряхме само на кадри от концерта ни в зала 1 на НДК.

Това ли е последното видео от албума "6"?

Д.К.: За сега е това, да. Имаме още два клипа, които са неофициални. Те също са на живо и са кавъри на Иги Поп, както и от участието ни на Евросоник в Холандия (очаквайте скоро и тези клипове в mp3.bg - бел. авт.)

Какви са ви плановете за предстоящата година?

Д.К.: Първо ще участваме на два фестивала - Bestival в Румъния и Europavox във Франция. Наше парче дори е включено в компилацията на  Europavox. Също така вече започнахме работа по бъдещия ни албум.

Кога можем да очакваме албума, към края на тази година или в началото на следващата?

Д.К.: По-скоро догодина, още е твърде рано да се каже точно.

В България предвиждате ли участия?

Д.К.: За сега се готвим основно за участията ни в чужбина. На първо време ще свирим на наградите на БГ радио, а по-нататък ще видим.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари