Свилен от Остава: В България игнорират пеещите на английски

Новата песен на групата – “Sex In The Morning”, не звучи като нито една тяхна преди това
15 мар 2007 11:29, Екип на Dnes.bg
0
Свилен от Остава: В България игнорират пеещите на английски
Свилен и Остава са поели в съвсем нова посока. Снимка: Остава
От: Васил Христов

Остава са сред добре познатите групи на родната сцена и рядко можеш да сбъркаш звука им. Досега.

Новата песен на групата – “Sex In The Morning”, не звучи като нито една тяхна преди това. Не знам дали заради китарите, които са определено повече, или заради бързата част накрая, но определено промяна има и то изключително сполучлива.

Но за да имаме всички по-ясна представа какво става с една от водещите групи на българската сцена, се свързахме със вокала на Остава – Свилен Ноев, който най-добре може да разкаже какво се случва в кухнята.

В момента Sex In The Morning може да бъде закупена само и единствено в mp3.bg

Звукът в новото ви парче е доста по-различен от познатия ни досега? Как стигнахте до това решение?

Свилен Ноев: Бяхме решили да направим доста по-китарен албум, с  по-малко ефекти, всичко да звучи по-близо. Търсихме си хора, които да ни направят звука, отидохме в студио Ретро и те се справиха чудесно. Иначе целият албум ще бъде изцяло китарен и много по-суров от всичките ни албуми досега. Разбира се, ще бъде и много мелодчиен.

Това е първото ви парче на английски...

С.Н.: Да, това е първото и определено няма да е последното. Много хора бяха предубедени и си мислеха, че Остава можем да пеем само на български. Аз много години съм пял на английски, най накрая почна да ми стиска да пея на някакъв различен език. Разбира се, в България, като пееш на английски, рискуваш много - да не те пускат по телевизиите и радиата, защото има още много стари кадри, които смятат, че това не е хубаво. Някои хора все още са доста затворени.

Това голям проблем ли е?

С.Н.: Не е чак толкова голям проблем, но го има. Все пак, ако правиш парчето на английски, си отворен пред целия свят. Ние имаме две турнета в Германия зад гърба си и като свирим там, чужденците нищо не разбират, само българите крещят. Пък като пееш на английски, всички разбират.

В новия албум ще има ли песни на български?

С.Н.: Китаристът ни – Жоро, пее едно парче, което предполагам, че ще е на български. Той си мисли някакъв текст.

Иначе аз не съм много сигурен, че ще пея на български, нямам идея още. Ако ми хрумне много интересна идея за парче на български, ще го направя.

Албумът далече ли е от завършване?

С.Н.: Да. Преди лятото няма да стане. Имаме договор с Vivatel, които го спонсорират, да излезе до есента. Така че сме донякъде притиснати от времето, което на българина му действа добре, защото се амбицира.

През лятото планирате ли изяви? На някой международен фестивал?

С.Н.: Миналата година бях в Унгария и говорих с един агент, който прави Сигет феста. Носих му разни наши неща и той много ги хареса, така че има някаква вероятност да свирим там. Иначе ще пращаме парчета до Еxit и всякакви други фестивали, до които се доберем. Също така ще пробваме чрез някои по-малки лейбъли да издадем албума ни и в чужбина.

Видеото към Sex In The Morning кога ще излезе?

С.Н.: Видеото ще е готово до две седмици. То вече е заснето, но има адски много пост продукция. Валери Милев (режисьор на видеото) ми каза, че има още много работа по него. Основно частта, която е снимана на Blue Box, трябва да се оправи, a останалият монтаж е работа за два дена.

Клипът ще е много изродски и мисля, че ще се хареса. Ще е първият ни доста скъп клип и съответстващ на качеството на песента.

Руши също работи с вас...

С.Н.: Да, Руши ни е дизайнер. Помага яко и е страшен пич.

Скоро ще имате ли изпълнения по клубовете?

С.Н.: В момента сме спрели да свирим. След клипа барабанистът ни ще влезе в болница за операция на крака. Докато го няма, ще сме в студио и ще работим по албума.

Сериозна ли е операцията?

С.Н.: Той беше катастрофирал преди време и сега има някакви метални пластини, които трябва да му махнат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари