Остава: В момента "Baby" е най-съвременната песен у нас

Свилен и Даниел от Остава отделиха време за да ни разкажат за новия сингъл, клиповете, дългоочаквания албум и участията в България и чужбина.
1 фев 2008 18:11, Екип на Dnes.bg
0
Остава: В момента "Baby" е най-съвременната песен у нас
Снимки: mp3.bg
От: Динка Желязкова
dinka@mp3.bg

Крайно време беше Остава да изкарат албума, който ние лично очакваме с нетърпение от миналата година насам. Какви са причините да се забави толкова и дали чакането си е струвало?

За отговорите на тези въпроси се срещнахме със Свилен и Даниел. Вярно, малко инфарктно намерихме заведението, където се случи разговора, но най-важното е, че се открихме и успяхме да научим това, което много ни интересуваше.  

Изкарахте едно страхотно парче съвсем наскоро. То се завъртя доста усилено по радиостанциите, а от известно време може да се купи и при нас. Кажете малко повече за него...

Свилен: Това е една от най-хубавите ни песни от новия албум. Имаме около 3-4 парчета, които ще бъдат като сингли и ще им направим клипове. След "Sex In The Morning" имаме далеч по-хубава песен и ще се целим на високо. Скоро ще снимаме клип...

Колко скоро?

Даниел: Много скоро.

Свилен: Да, съвсем скоро. И се надявам до месец да е готов. Всъщност и албумът, и клипът ще са горе-долу по едно и също време.

А кога да очакваме албума?

Свилен: Март месец се надявам да е готов.

Казахте, че Baby е една от най-хубавите ви песни в албума. Още колко хубави песни има в него?

Даниел: Още девет, като не броим Sex In The Morning. Но общо взето стилистиката е такава. Това е което винаги сме искали и се радваме, че нещата се получиха по този начин.

Скоро ще сврите в Строежа (12.02.2008г.). Освен там къде другате имате ангажименти?

Свилен: На първи февруари (т.е. днес) ще свирим в Пловдив, в Петното. На 16 в Бекстейдж, София и на 28 ще свирим в Суингинг Хол. Свирим по клубове, защото няма концертна дейност в България. Надявам се да излезем от тази дупка.    

Албума. Той не е записван в България... Или само час то от него?

Остава: В момента "Baby" е най-съвременната песен у нас

Свилен: Огромна част от него е записана в най-доброто студио за Rock & Roll музика в Истанбул. Един наш приятел ни свърза с хората там. В него записахме китарите и барабаните на 10 песни и тук в България, в едно студио в Пловдив, Саунд Дизайн, завършваме песните. Момчето, с което работим тук е работил в Abbey Road в Лондон и сме много доволни.   

Да не би той да е главния виновник за толкова силно Брит звучене в сингъла ви?

Даниел: Не! Ние сме си виновни! Колкото и да е варирала нашата група стилово, ние никога не сме си правили албумите с идеята да са по-поп или по-комерс...

Свилен: Аз съм сигурен, че в момента това е най-съвременната песен, която е излизала в България.  

Даниел: А това е музика от преди година и половина!

Свилен: Вярно е, но тогава нямахме нито продуценти, нито спонсори... А тогава тази музика я направихме аз, Жоро и Даниел. И след това последва огромно туткане в търсене на пари, записи, което в крайна сметка е адски дълъг период. Т.е. ако всичко беше наред, този албум можеше да излезе преди една година. Но сега в момента, заедно с Вирджиния Рекърд се борим за да се опитаме за изведем албума и сингъла на вън. Ясно е, че в България най-комерсиалната музика не е нашата музика и никога няма да бъде. 

Даниел: Дори и при най-малкия шанс това да се случи - за нас ще е голям комплимент.

Свилен: Ние не, че имаме някакви амбиции, но целия албум ще е на английски, и сме отворени да свирим в чужбина все повече и повече.

Даниел: Като изключим Германия, в която ходим всяка година и сега на пролет най-вероятно ще имаме пак турне.

Колко дни, къде, как?

Даниел: Предполагам, че около две седмици. Още не сме сигурни дали ще свирим през ден или всеки ден, но ще имаме минимум 10 участия. 

Ами аз честно не зная какво още мога да ви питам. Похвалете се вие с нещо!

Даниел: Ами всичко е ок.

Свилен: Не зная дали не е редно да споменем и спонсорите?

Ами да!

Даниел: Много сме хубави...

Така е. И кой ви е харесал?

Свилен: Книжарници Книгомания. Те ни помогнаха за албума, при това от фенщина, а не, че ще спечелят нещо от нас. И ние сме им много благодарни.


Остава: В момента "Baby" е най-съвременната песен у нас

Как според вас музикантите могат да спечелят повече от продажби на албуми или от концерти?

Даниел: От концерти, много ясно. Не случайно толкова много групи, които не са свирили заедно от години се събират отново и тръгват на турнета. Ако имат концерти - ще си продават и албумите.
 
Свилен: Това е и причината да свирим доста по клубове. Лошото е, че не навсякъде в България има рок клубове, защото ние свирим само в такива.  В крайна сметка, обаче България не е само София, Пловдив, Варна и Бургас.

Даниел: Но това, което ни радва е, че където и да свирим клубовете винаги са пълни.

Кога ще излезе следващия сингъл?

Свилен: О, чакай да издадем първо албума. Този месец ще ни е много трудно, защото имаме много работа за довършването по записите.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


0
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари