Bullet For My Valentine и Dorrn идват на Sofia Rocks 2013

Новият албум на метъл бандата от Острова излиза през февруари
Обновена: 8 яну 2013 10:15 | 8 яну 2013 10:15, Петя Славова
48
Bullet For My Valentine и Dorrn идват на Sofia Rocks 2013
Bullet For My Valentine. Снимка: Sofia Rocks 2013

Една от най-яките метъл банди от Острова става част от рок феста на годината. Bullet For My Valentine се присъединяват към афиша на Sofia Rocks 2013.

Бандата ще гостува в България за първи път на 26 юли 2013 г. малко след като стане факт и съвсем новият им, четвърти албум, който се чака през новата година. "Temper Temper" ще излезе на 12 февруари, 2013, а първият официален сингъл от албума “Riot” – още на 14 януари.

Концертът им ще е на Националния стадион "Васил Левски". „Няма нищо фалшиво в това, което правим“, казват за себе си Bullet For My Valentine.

И феновете, и критиката са напълно съгласни. Bullet For My Valentine са една от най-бързо развиващите се метъл банди в света. През 2008 и 2009 Kerrang! ги обяви за най-добра британска банда. Музикантите са свирили на една сцена с имена като Metallica, Guns N Roses и Iron Maiden.

За първи път у нас като част от Sofia Rocks 2013 ще забие и немската банда Dorrn, които също нямат търпение да се срещнат с българската публика. Медиите ги описват като „истински рок от 21 век, с пънк и ню метъл проблясъци“. Тази четворка е предвождана от дама – Джаки, вокал, която основава групата заедно с басиста Бернд Блодорн.

Амбициозната банда от Хамбург печели феновете си със запомнящи се мелодии, много лични текстове и супер характерен женски вокал, който преминава през различни състояния – от мек и нежен шепот до мощен крясък. Групата твърди, че обича да експериментира и некрекъснато да разширява свите хоризонти.

Освен огненото шоу на немската машина Rammstein ще дойде още едно немско подкрепление, както и безмилостен метъл изстрел право в целта от британската метъл четворка, пишат организаторите.

Що се отнася до четвъртото издание на Sofia Rocks 2013 - събитието ще събере в самия център на София рок фенове от цяла България и целия Балкански полуостров. Фестивалът влезе в историята с шоуто на Голямата траш четворка. През 2010 г. Metallica, Slayer, Megadeth и Antrax забиха на една сцена като никога до тогава.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


48
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
26
3
 
6
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
Tyler Durden, че тези в коя от изброените от теб категории "добри, нови, модерни и тежки" се вписват? Не са добри, не са и тежки. Това, че са нови и модерни не означава нищо (в случай, че са), защото и Дриско е нов и модерен сред децата. Не искам да звуча като хейтър и не се явявам адвокат на Мейдъните и Меноарите. Примерно за мен яка и модерна банда (макар и не нова), която гостува миналата година у нас, са Meshuggah. Та, недей да твърдиш, че само 80-тарски залязващи звезди били идвали.
25
8
 
5
 
! Отговори
IYI преди 11 години
Много зле , много много - чак се чудя на тия , които биха дали пари за подобна селекция .................... ще бъде от позьор до позьора............зле е положението ..............
24
0
 
9
 
! Отговори
Follower.Misa преди 11 години
Страшни са! Отивам заради Рамщайн, както повечето, но булет също не изостават с много. бандата е страхотна. А целият хейт по тях е нормален. Обичам maide, manowar, pink loyd, muse... Всяка банда е различна, музиката е различна. Трябва да се научим да оценяваме музката като такава, а не да сравняваме новоизлюпилите се гиганти като Металика и прочее. Приятно купонясване на всички, които ще ходим. разбивацията е гарантирана.
23
10
 
12
 
! Отговори
Tyler Durden преди 11 години
От лигав метал повече мразя единствено *** и ограничени метали от 80те, които са като коне с капаци. За тях има 3 групи с 5 албума и това е! ***, не може да сте толкова ограничени, има много добри, нови, модерни и тежки групи, които правят невероятни неща! Не може цял живот да си слушате maiden и maowar! Не съм фен на булетите, но с удоволствие ще ги изгледам покрай Rammstein! До металите от 80те - слушайте си manowar и maiden и си живейте в каналите :)
22
4
 
14
 
! Отговори
... преди 11 години
искам също така да вметна, че миналата година също много хейтвахте Аксел Роуз какъв е бил, и че за нищо не става, а какво стана накрая. Точно за него се събраха най-много хора и по-голямата част бяха изключително доволни от шоуто, което направи. Е да, не беше перфектно, но все пак годинките си оказаха влияние... Така че сега ще ги заливате от обиди, но ще видите как цялата публика ще остане без думи като стъпят на сцената...
21
4
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Булет хич не искам да ги коментирам, но хубавото е, че идват актуални групи, а не такива, които само тук могат да освежат увехналата си слава.
20
9
 
4
 
! Отговори
king_for_a_day преди 11 години
Няма значение дали са емота, металкор или друг вид блудкави позьорчета - нека не робуваме на жанрови предразсъдъци :) Просто не стават, това е лошото.Иначе тези dorrn звучат далеч по-прилично.
19
1
 
8
 
! Отговори
Спор да има преди 11 години
Не знам защо се водят някакви дебати дали групата е *** или не. Все пак фестивалът не се казва София ***. И според мен не са ***, но пък си забиват яко и ще отида да ги гледам.
18
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Eмота не ми се слушат!
17
3
 
11
 
! Отговори
... преди 11 години
Която и група да дойде вие все ще недоволствате... Айде стегнете се! Като не ви изнася не ходете... Като искате Рамщайн, а не Булет, изгледайте тях и после си тръгнете.. Никой не ви кара на сила да идвате на концерта.. Безсмислен е спорът за това какъв стил са.. Окей, който каквото иска да слуша.. Спрете да спорите. Обичам Булет както и Рамщайн и ще отида с огромно желание на концерта. Вие като не искате не ходете бе...
16
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
За Рамщайн давам и 200 лева без да се замисля. Останалите групи са добре дошли. Щеше да е по интересно ако вместо Dorrn бяха домъкнали група като Stahlhammer. Можеше прехода към Рамщайн да е както си трябва.
15
7
 
5
 
! Отговори
Moss Icon преди 11 години
Невежи метъли, спрете да наричате scene банди емо! Образовайте се!
14
6
 
12
 
! Отговори
Говедарин преди 11 години
*** е Slayer, Cavalera Conspiracy и.т.н. Тез БФМВ са *** потдатливи...
13
10
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
И този сайт ли е нападнат от единствените и неповторими БГ ТРУ МЕТЪЛИ? БФМВ са добра група, точка.
12
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 11 години
Те Рамщайн докато не ги гледаш в зала, все едно не си ги гледал - това, което гледах в Сърбия, тук няма да го видим, докато не направят самостоятелен концерт в арена армеец. Що се отнася до bullet for my valentine - те хубаво да идват, ама да свирят *** - айде моля ви се. Това, че тук там се прокрадва някой *** риф, нищо не значи. В момента има достатъчно нови групи, които свирят old school ***. А ако тези са еволюцията на траша - не, мерси.
11
14
 
16
 
! Отговори
LethianDream преди 11 години
Понякога наистина съжалявам някои хора- Булетите били емо, били не знам си какво..Какво искате вие, великите хейтъри, слушащи три албума на кръст на Дестръкшън и Содом? Извинявайте, но има и меломани, които не им дреме за стиловото описание на дадена група. Булет и Рамщайн ще ми дойдат на крака на стадиона, аз смятам да ги гледам на живо, а вие си слушайте трашец на площадката в парка по същото време.
10
2
 
21
 
! Отговори
Dqdoto преди 11 години
ХАахахаха тея ученици свирили ***. Ако тея свирят *** то Sodom свирят кънтри.
9
3
 
14
 
! Отговори
До toma.tashukov преди 11 години
Тия емота свирели ***? Момче, лекувай се! За нови *** групи - чуй suicidal angels или violator да видиш какво е ***.
8
4
 
13
 
! Отговори
Onkel Adolf преди 11 години
До toma.tashukov какъв thrash са тея смехки бе? Ако тея са thrash за тебе само ще ти кажа, че си доста заблуден.
7
8
 
7
 
! Отговори
Bullet <3 преди 11 години
My dreame true!