Путин на прага на нов мандат: Русия избира президент

Осем кандидати се борят за гласовете на 109 млн. руснаци
Обновена: 19 мар 2018 11:26 | 18 мар 2018 08:00,
148
Путин на прага на нов мандат: Русия избира президент
Снимка: Reuters

В Русия днес е ден за избори. Руснаците избират президент, а според сондажите на общественото мнение сегашният държавен глава Владимир Путин e почти сигурният победител в състезанието.

Кандидатите са общо осем. Ако прогнозите се сбъднат 65-годишният настоящ президент ще бъде избран за четвърти мандат.

Още по темата

Останалите претенденти в надпреварата са лидерът на комунистите Павел Грудинин, 71-годишният лидер на дяснопопулистката либарално-демократичаска партия Владимир Жириновски, съосновател на дяснолибералната партия "Яблоко" Григорий Яблински, представителят на младата дяснолиберална "Партия на растежа" Борис Титов, националистът Сергей Бабурин, 39-годишният председател на по-новата комунистическа партия "Комунистите на Русия" Максим Сурайкин и единствената жена-кандидат – Ксения Собчак, която води кампанията си под мотото "Един срещу всички".

109 млн. руснаци имат право да гласуват в днешните президентски избори.

Партии и политически движения вече обявиха, че ще организират протести след изборите.

Изборите в Русия се провеждат на фона на повишаващото се напрежение между Москва и Лондон заради отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал.

Великобритания, подкрепена от Франция и Германия обвини Русия в опит за убийство. Москва отвърна, че това е опит на Запада да отклони вниманието на света от случващото се в Ирак и Сирия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
74
7
 
3
 
! Отговори
Shark преди 6 години
Путин ще управялва вечно ! Защото един е Путин и Рашка е негова !
73
4
 
10
 
! Отговори
Ха-ха преди 6 години
До Еднозъб ромРусия не се съобразявала с международното право....То пък САЩ да не би да се съобразяват????Та те официално признават САМО и ЕДИНСТВЕНО решенията на СОБСТВЕНИЯ си съд,а напълно отричат решенията на ВСЯКА международна институция да са валидни за тях!
72
7
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Отново ще се изсипват чували с подготвени бюлетини за Путин. Позната история
71
4
 
7
 
! Отговори
Shark преди 6 години
САЩ се надяват на още един Елцин, ама няма да им стане работата.
70
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Мумията си призна за убийството на Скрипал.След като британците дадоха прби за изследване вече не се говори за каква е отровата, а КГБ пропагандата започна да сочи кой го е произвел - Словакия, Швеция, Бангладеш....!!!
69
7
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До А беВ ЕС можеш да плюеш срещу ъуправляващите. В Рашка ако плюеш срещу джуджето утакси ще те затворят в лудница или ще те самоубият.Схващаш ли разликата ?
68
3
 
2
 
! Отговори
А бе преди 6 години
До АнонименХа-ха,това че пишем нещо тука няма да промени НИЩО в България,а за Света и в частност Русия-хептен!Е някой може да припечели,ама май не са големи сумите.Аз лично се забавлявам,а колкото до позицията-заставам на страната на по-слабия,в случая Русия.Може би има и малко сантимент.Иначе,това от което искрено се възмущавам е ислямизацията и ****дализацията на Европа,слугинажа към САЩ и недалновидната политика на ЕС.ЕС беше чудесно нещо,ама във вида до 2000г!
67
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Щом си NASA, какво правиш тук?! Не трябва ли да работиш за новата програма на господарите си - " Космически войни " или изобщо нямаш представа какво е това?!
66
9
 
6
 
! Отговори
Еднозъб ром преди 6 години
До 52,"Факт е че Рашка винаги е лъжела !"И не само това! Тя НИКОГА не се е съобразяваала с международното право, като е твърдяла, че е самодостатъчнаа. А все ревът срещу санкциите!!
65
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
И да ревете и да се тръшкате нова Елцин няма да има.
64
12
 
3
 
! Отговори
до 62 преди 6 години
Всички рубладжии сте елементарни и не защото сте от село, а защото сте комунисти. Иначе в българските села имаме много интелигентни българи, но те са европейци. NASA
63
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Борисов никога не е управлявал, а е изпълнител на заповедите на господарите си!!!
62
5
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
Нека успокоим шорошите-Русия НЯМА да управлява Света,дори и да спечели войната със САЩ.Просто няма потенциал.Обаче Китай има,а взаимно унищожение между САЩ и Русия ще му дойде дюшеш!
61
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защото именно противниците на Путин са го поставили на премиерския му пост и той изпълнява стриктно волята им! А народът знае това, както и какъв е бил Борисов. Ето защо нашите отношения с Русия не са добри. Управляващите у нас са едно, а народът - съвсем друго!
60
0
 
7
 
! Отговори
Тим преди 6 години
Навсякъде има игри за да се управлява видяхме и в Германия каква игра и върталежка беше само и само Меркел да остане на власт нали и там нямаше да има коалиция с Шулц пък какво стана
59
2
 
4
 
! Отговори
Факт преди 6 години
До NASAАко Путин атакува Щатите,от тях ще остане само спомен!Докато Русия ще оцелее на 40-50%,заради огромната територия(не заради друго).Естествено,той НЯМА да го направи,освен ако не се наложи.Щото все пак е твърде висока цена-да загубиш половината от страната си за да освободиш Света от американския гнет и.....да разчистиш пътя на Китай.
58
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Добре де , някой от платените драскачи против Путин може ли да обясни как глупостите които пишат ще променят нещо на изборите в Русия или е секретно.
57
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До до 55 насаГорко му на света ако Рашка го управлява. Бедност, терор, мизерия и маршови песни ще е работата.
56
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 60Да не би тук Бойко Борисов да управлява с 70% спечелени избори ?
55
4
 
9
 
! Отговори
до 55 наса преди 6 години
не си прочел предсказанието до край , там се казва че ФАЩ ще бъде унищожена а Русия ще управлява света