Путин на прага на нов мандат: Русия избира президент

Осем кандидати се борят за гласовете на 109 млн. руснаци
Обновена: 19 мар 2018 11:26 | 18 мар 2018 08:00,
148
Путин на прага на нов мандат: Русия избира президент
Снимка: Reuters

В Русия днес е ден за избори. Руснаците избират президент, а според сондажите на общественото мнение сегашният държавен глава Владимир Путин e почти сигурният победител в състезанието.

Кандидатите са общо осем. Ако прогнозите се сбъднат 65-годишният настоящ президент ще бъде избран за четвърти мандат.

Още по темата

Останалите претенденти в надпреварата са лидерът на комунистите Павел Грудинин, 71-годишният лидер на дяснопопулистката либарално-демократичаска партия Владимир Жириновски, съосновател на дяснолибералната партия "Яблоко" Григорий Яблински, представителят на младата дяснолиберална "Партия на растежа" Борис Титов, националистът Сергей Бабурин, 39-годишният председател на по-новата комунистическа партия "Комунистите на Русия" Максим Сурайкин и единствената жена-кандидат – Ксения Собчак, която води кампанията си под мотото "Един срещу всички".

109 млн. руснаци имат право да гласуват в днешните президентски избори.

Партии и политически движения вече обявиха, че ще организират протести след изборите.

Изборите в Русия се провеждат на фона на повишаващото се напрежение между Москва и Лондон заради отравянето на бившия руски шпионин Сергей Скрипал.

Великобритания, подкрепена от Франция и Германия обвини Русия в опит за убийство. Москва отвърна, че това е опит на Запада да отклони вниманието на света от случващото се в Ирак и Сирия.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


148
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Хан Крумне се притеснявайте моля
113
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 100Започна добре и се оssра! В ПСВ един немец изпратил моряци и казаци срещу войската на друг немец. "Знаменитият" обстрел на Варна от броненосеца "Три святителя" е завършил с 9 убити, една от които е рускиня. Много по-близки са ни англичани, французи, сенегалци, гърци, дето ни помнят още от Дойран, Пелистер и много други погроми, дето храбрите български войни, водени от талантливите си генерали им устроиха! А бомбардировките на англо-американците 1943.1944 г забравихте!
112
25
 
4
 
! Отговори
Хан Крум преди 6 години
Рашките не избират президент а гласуват за ВЕЧЕ и ОТДАВНА окупиралият власта "прецедент"На рамо да си го носят - този му е последния мандат. До края на мандата му Раша ще се срути финансово, изолирана от всички и от всякъде.
111
1
 
20
 
! Отговори
Анто преди 6 години
Това е добре за Русия, къде и ние да имахме такива политици.Нашите *** само се държат за палците на краката.
110
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Я ми припомнете, Ангелчето Мерkел кой мандат ще властва? И още, онзи бил от КГВ, а тя какво е правила в Днепропетровск в младите си години? Писаха, че е била в школа на КГБ, знам ли! На снимката тичаше голичка по пясъка (културно замазани подробностите!) и няма как да се сбърка - същите очарователни крака! Какво сте се вторачили във В.В.? Западняците трябва да се кръстят да е той, че не се знае какво ще стане, ако дойде някой нервак!Аз се гневях, когато закриваше като Матросов дупката на "Курск
109
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
*** ще спечели, ясно е, нали отстрани конкуренцията.
108
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До Анонимен 112Не ги ли видя онзи ден....бяха се събрали на някакво сборище и се опитваха да облекат тая вече историческа "конвенция" в малко по-прилични дрехи, да я нагласят, да я напудрят с фалшиво съдържание та само и само да ни подхлъзнат да я приемеме!! Не ги ли видя......всички от една цветарска партия, начело с баш избирателния "специалист".....само главния цветар го нямаше! Ама той умело се крияе зад другите, когато трябва да се приеме нещо неприятно и после вика НЕ СЪМ АЗ ако се обърк
107
6
 
25
 
! Отговори
Shark преди 6 години
За разлика от вас руснаците знаят много добре защо избират Путин отново. А вие знаете ли защо избрахте *** за 3-ти път, а? След като два пъти го махате, да точно вие, които се сърдите като ви казаха че сте олиго-ф-рени, сваляте Тиквун и после пак го избирате (въпреки че ви нарече лош маТРИЯЛ). И сега сте взели тук на руснаците акъл да давате.
106
1
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
А ДЖЕНДЪРИТЕ СА КОИ
105
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Джендърите треперят
104
13
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Защо изобщо си играят на избори? Отвличат вниманието от Сирия ли?
103
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
ЩО да не изберат Жириновски, той се ВЪРТИ много добре според опорните точки- преди години прокламираше свободата между половете беше абонирано гол, с развят и готов, после застана против гейовете, след това се обяви че да биеш жена си е в руската култура/ изявлението му в парламента го гледах/и не трябва да се търси съдебна отговорност за това, сега нарича всички заминали извън граница предатели, ама забравя за милиардерите, а ние БГ сме *** щото сме хапели ръката дето ни хранела...
102
16
 
7
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Ходорковски на дистанция, Навални в затвора, Немцов в гроба........... остава Путин. Просто е.
101
13
 
6
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Вчера Навални беше арестуван отново. Положил цветя на лобното място на Немцов.
100
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
До юбералесСлушай бандера бързо бързо се скривай!
99
4
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
като помня каква Русия му остави елцин пияницата Путин е велик и ще го сравняват с Цар Петър и Екатерина велика
98
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Не забравяйте че слънцето изгрява от исток!
97
14
 
5
 
! Отговори
юбералес преди 6 години
Вьiбори Путина или вьiраби Путина?След изхвърлянето на Навални от ЦИК, в Русия се избира президент без избори.
96
3
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Дано само Цветанов да не ги брои, че резултатите ще са много странни... :))))
95
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 6 години
Хората са доволни от НЕГО и НЕГО пак ще изберат, защото заплатите са високи, здравната система на високо ниво, социалната система и тя, не допуска да има бедни, милиардерите и те родолюбци, да не тежат на родината си живеят в омразния запад, рекламите по ТВ правят в ГАДНИТЕ долари и евро, не търсят произход на пари защото имат широки души, държат се кат ГОЛЕМИ БРАТЯ НЯКОЙ ДА ОХАПИ РЪКАТА И ГО ГЪРМЯТ- 15.10.1915Г ВАРНА ПОСЛЕ БАЛЧИК, 1916/17Г КАВАРНА И ШАБЛА ЕЙ ТАКА ДА ПОМНЯТ КОЙ Е ГОЛЕМИЯ БРАТ.