Радев се среща с Путин, дарява го с... кортик

Президентът заминава на работно посещение в Русия
21 май 2018 07:41, Анисия Иванова
176
Радев се среща с Путин, дарява го с... кортик

Президентът Румен Радев ще бъде от днес на двудневно работно посещение в Руската федерация.
В рамките на визитата си българският държавен глава ще има среща със своя руски колега Владимир Путин.

Радев ще подари на Путин президентски кортик. Кортикът е специална изработка. На него е изобразен гербът на България, а на острието е инкрустиран девизът “ С нами Бог”, съобщава "Труд."

В края на миналата година по време на традиционната си пресконференция, която бе гледана от 8 млн. души, Путин отговори с виц на въпроса за разходите за отбрана и опасява ли се от нова надпревара във въоръжаването. “Баща, който е офицер, пита сина си къде му е кортикът? Отрочето отговаря, че го е разменил за часовник. Бащата помолил да му го покаже. Като видял часовника, замълчал и след секунди промълвил, че е много хубав. И попитал: “Ако утре у дома влезнат бандити и убият мен, майка ти, братята ти, изнасилят сестра, ти как ще ги посрещнеш: с добър вечер, сега е московко време 12,30 ч., така ли?”, разказа Путин.

Срещата между двамата президенти е на 22 май в Сочи, а по-късно те ще направят и съвместни изявления за представителите на медиите.

На руския премиер Дмитрий Медведев Радев пък ще подари картина, изобразяваща храм-паметника в град Шипка.Сред темите по време на срещите на държавния глава се очаква да бъдат перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Русия в сферите на икономиката, енергетиката, образованието и културата, както и актуални въпроси на международната сигурност.

По време на посещението си в Русия българският президент ще бъде придружаван от съпругата си.

По-късно през деня в Болшой театър президентът ще присъства на оперната постановка "Зигфрид" от Рихард Вагнер на Софийската опера и балет. В сградата на българското посолство в руската столица Румен Радев ще разговаря с видни български и руски културни дейци и общественици.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
139
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До добре, деЗащо поне един от тези които защитават Радев, не коментира съгласен ли е с унижението на което бяхме подложени от агента-поп...Какво унижение те тресе теб, бе Зомб?Патриархът дойде и още на летището ни каза, на теб и на мен, че НИЕ СМЕ ИМ ДАЛИ ПИСМЕНОСТ И ВЯРА И ТЕ НЯМАШЕ ДА СА ТОВА, КОЕТО СА СЕГА, АКО НЕ СМЕ БИЛИ НИЕ.КАК ПО ЯСНО ДА ВИ ГО КАЖЕ !?Ама на вас не ви хареса и почнахте да благодарите на Полша и Литва, та му се наложи да ви просветли малко историята
138
21
 
9
 
! Отговори
добре, де преди 5 години
Защо поне един от тези които защитават Радев, не коментира съгласен ли е с унижението на което бяхме подложени от агента-поп....да или не...., без ама, обаче, разбираш ли....
137
5
 
3
 
! Отговори
Krom преди 5 години
До Митев 138 - не Митев. И Солженицин и Суворов и много други само ти си ги чел. И какво да ми обясняваш .. ами то е в твърдението ти. Сигурно мисленето им е такова, защото не искат отново да се повтори? Съвсем друг е въпроса, че ако бяха предложили на немците (които всъщност са били румънци, унгарци и немци) под Сталинград малко алъш вериш, вероятно нещата щяха да са други? Ти нали така "мислиш"? Така излиза от твърденията ти. Май прекаляваш с някои холивудски филми.
136
2
 
4
 
! Отговори
Ердоган в Сараево преди 5 години
Що не поствате думуте на Ердоган в Сараево какво казва , как 6 000 000 Османски турци живеят 1000 г. в Европа(България също се намира в Европа) същите тези дошли от Анатолия а ни занимавате с копирани Новини от други сайтове , типично за Медията ви , не искате да страхувате Народа у Бугарско.......хаха
135
3
 
19
 
! Отговори
чичо Гошо преди 5 години
Това е умен ход на президента Радев.Сега ЕС и копче не може да ни каже,след като Меркел ще прокарва "Северен поток-2".Ако се намесят ще си проличи явното двуличие и това ще отблъсне много хора от идеята за "общи" европейски ценности.
134
1
 
1
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До АнонименДа беше поне ми написал името правилно.
133
16
 
5
 
! Отговори
Митев преди 5 години
До KromГледай исторически филми и чети.Със сигурност не си чел Солженицин. Знаеш ли как са разминирвали руснаците? Пускат напред пехота и отзад ги дебне Смерш с картечници. Всъщност да дадеш много жертви не е гордост, а срам. При Сталинград немците губят 250 000, руснаците-1.2 милиона. Всъщност какво да ти обяснявам. Няма смисъл.
132
5
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А пък Плевненлиев ще ходи на среща с гей активисти , ще дискутират организацията на парада тази година. От Козяк са им обещали безплатни знаменца с удебелени дръжки.
131
22
 
13
 
! Отговори
Я, па Я преди 5 години
Ако имахме поне малко достойнство то след изцепките на поп-полковник Киро-Московски, български президент може да отиде в Русия само след официално извинение от руска страна. Такова нещо няма да дочакаме разбира се. За това беше добре да се поставят ребром въпроси за заграбените БГ архиви, злато и др. ценности от СССР през 1945 г. Добре ще е и да се покаже на Русия, че не сме "Задунайска губерния" и, че Русия е това което е защото е създадена от Българи и България, буквално.
130
18
 
16
 
! Отговори
РАД преди 5 години
До Поручик РжевскиВидяхме му самостоятелното мислене на срещата с руския т.нар. "патриарх"... Една седмица след публичното му унижение (генерал от НАТО и президент на страна, председателстваща съвета на ЕС) се чудеше какво да отговори...Сега е на инструктаж при неговия си началник.А подаръкът няма какво да го коментирам... за тези, които малко разбират от руски език и символика им е ясно защо е избрано точно това изречение...
129
6
 
14
 
! Отговори
до странж преди 5 години
Гошо Тарабата, както го наричаш, дълги години беше Генерален Секретар на Световния Интернационал и резиденцията му беше в Москва. Що им е трябвало през 49-та да го викат, че да го тровят? Версията ти не отстъпва на наглосаксонската логика за Скрипал.
128
7
 
13
 
! Отговори
БОГ НАД НАС преди 5 години
Дано Путин е по-кротичък - да не му набива канчето веднага - да бъде човек към България, а не като неговия посланик у нас, който изрече непристойни думи и никй не посмя да ги коментира
127
19
 
6
 
! Отговори
3M преди 5 години
Има праовписна грешка. Написано КОРТИК, да се чете НАРКОТИК
126
20
 
13
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Дали ще му сервират специалитета на "заведението"... - новичок гарниран с полоний...
125
19
 
15
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
Радев е наясно, че посещенията в Масква са опасна работа... - той и Гошо Тарабата направи едно през 49-та, а го върнаха мумифициран в ковчег... - така че много да внимава какво говори... - и какво яде и пие...
124
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво...Най сетне ...там където ни е мястото!
123
3
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Однако до странджпиндоси са шашардисани от отказа на най-близкия си съюзник да ги подкрепи безрезервно в сакциите срещу Иран.."шашардисани" са от неприкритото рамо, което бай дончо удари на пътин, качвайки моментално нефта и дефкто елиминирайки ефекта от "санкциите".всичко е един цирк за пред хората, тотален цирк ... и война ще има - на световната върхушка, срещу непокорната част на народите!
122
15
 
28
 
! Отговори
Однако до страндж преди 5 години
Краткият ти анализ показва, че си абсолютен лаик в геополитиката. Аз смятам, че посещението на Радев в РФ е съдбовно. То се случва в архиважен момент. Германия и Йовросъюзът като цяло демонстрират откровен бунт срещу волунтаристичната политика на хегемона. Изключителните пиндоси са шашардисани от отказа на най-близкия си съюзник да ги подкрепи безрезервно в сакциите срещу Иран. Германия признава Владимир Путин като лидер на световната политика. Свидетели сме на революция, а ти ми говориш за бб.
121
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До СТРАНДЖАТАПрезидентът Радев има уникалния шанс да се издигне в очите на всички българи..или да се срине още повече и да оправдае горивото на самолета.....абе то е ясно, че горивото е точено някъде от недрата на урал
120
15
 
18
 
! Отговори
СТРАНДЖАТА преди 5 години
До до ГанджатаПрезидентът Плевнелиев направи пътека до Западна Европа и САЩ... - ти да не падаш от Марс... - докато агент Гоцю за два мандата - два пъти пресече Западната граница, но за сметка на това често търкаше изтривалката в чакалнята на Кремъл...