Радев се среща с Путин, дарява го с... кортик

Президентът заминава на работно посещение в Русия
21 май 2018 07:41, Анисия Иванова
176
Радев се среща с Путин, дарява го с... кортик

Президентът Румен Радев ще бъде от днес на двудневно работно посещение в Руската федерация.
В рамките на визитата си българският държавен глава ще има среща със своя руски колега Владимир Путин.

Радев ще подари на Путин президентски кортик. Кортикът е специална изработка. На него е изобразен гербът на България, а на острието е инкрустиран девизът “ С нами Бог”, съобщава "Труд."

В края на миналата година по време на традиционната си пресконференция, която бе гледана от 8 млн. души, Путин отговори с виц на въпроса за разходите за отбрана и опасява ли се от нова надпревара във въоръжаването. “Баща, който е офицер, пита сина си къде му е кортикът? Отрочето отговаря, че го е разменил за часовник. Бащата помолил да му го покаже. Като видял часовника, замълчал и след секунди промълвил, че е много хубав. И попитал: “Ако утре у дома влезнат бандити и убият мен, майка ти, братята ти, изнасилят сестра, ти как ще ги посрещнеш: с добър вечер, сега е московко време 12,30 ч., така ли?”, разказа Путин.

Срещата между двамата президенти е на 22 май в Сочи, а по-късно те ще направят и съвместни изявления за представителите на медиите.

На руския премиер Дмитрий Медведев Радев пък ще подари картина, изобразяваща храм-паметника в град Шипка.Сред темите по време на срещите на държавния глава се очаква да бъдат перспективите за развитие на двустранните отношения между България и Русия в сферите на икономиката, енергетиката, образованието и културата, както и актуални въпроси на международната сигурност.

По време на посещението си в Русия българският президент ще бъде придружаван от съпругата си.

По-късно през деня в Болшой театър президентът ще присъства на оперната постановка "Зигфрид" от Рихард Вагнер на Софийската опера и балет. В сградата на българското посолство в руската столица Румен Радев ще разговаря с видни български и руски културни дейци и общественици.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


176
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
6
 
5
 
! Отговори
ПЛАТЕН ДЖЕНДЪР преди 5 години
КОЛЕГИ-НИЩО НЕ ПРАВИТЕ БЕ,Я СЕ НАПЪНЕТЕ ПОВЕЧЕ ,ЧЕ ЩЕ ВИ ВРЪТНА КРАНЧЕТО---КАКВО Е ТОВА ОТ ВАС--СПИТЕ ЛИ--ДАДОХ ВИ И БЕЛО-ДА НЕ СТЕ СЕ ГЪТНАЛИ БЕ..ПИШЕТЕ,ПИШЕТЕ
58
9
 
14
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
На срещата на осемте, Макрон решил да ядоса Путин.- Днес ми се присъни, че са ме назначили за Президент на Земята!Тръмп да не остане назад, споделил:- А, пък на мен ми се присъни, че са ме избрали за президент на Планетата!Путин бавно отпил от кафето и спокойно казал:- Аз сънувах, че никого не съм назначавал...
57
10
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
дарил го с кортик...тоя не е ли чувал,че който нож вади от нож умира
56
12
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев да поиска от Путин достъп на историците до българските архиви в Руските секретни депа, както и тяхното връщане на България !Тогава може и на русофилите да им сетне какво представлява безкористната вечна дружба с братушките !
55
16
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Путин хулиганства по света.Нас това само трябва да ни мобилизира за да не станем следващата жертва.
54
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Митеф, кой откъдето се е пръкнал, все гледа да завземе Русия - Наполеон, Хитлер, монголци, поляци, американци... Нормално е да са винаги подготвени руснаците.
53
0
 
7
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 5 години
Do STRANDJATA.....SPORED TEBE..KOI SA PRIYATELITE NA BULGARIYA?...ZAPADA LI..USA?...KOLKO GODINI NI MOTAHA ZA EU....A KOLKO SHTE CHAKAME ZA SCHENGEN...AMI VIZITE ZA USA...YAVNO OBICHASH DA SI MACHKAN..UNIJAVAN! ...BULGARIYA NE E ZA PRODAN...
52
7
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Джендърята не могат да вдянат, че времето им изтича безвъзвратно. Това е тяхната драма. А простотиите, които пишат, говорят за много ниското ниво на кадровиците на ЦРУ-то.
51
3
 
11
 
! Отговори
Меркел беше в Сочи преди 5 години
И говориха за отстояване на Северен поток 2, Сирия и дългогодишното приятелство между Германия и Русия. Русофобията Не е на мода вече, събудете се! Разбира се, пътя на България не е назад, но ние Винаги сме работили на взаимноизгодни условия на всички фронтове и така ще продължим. Да, Русия е допускала грешки, както и Европата (мигранти) па и сащ (Обама призна редица проблеми) но Днес те са съвсем различни, от бившата система която ползвате за предтекст срещу тях :) Съединението прави силата
50
9
 
3
 
! Отговори
Вероятно е преди 5 години
съобразено, че Путин няма съпруга и Радев ще е сам.
49
13
 
8
 
! Отговори
образован преди 5 години
Който е чел книги, или чете руски вестници, а днес може да се ползват и видео знае че основен источник на злините в България е Московското княжество и по-късно Русия.
48
9
 
5
 
! Отговори
Митев преди 5 години
Баща,който е офицер, пита сина си къде му е кортикът? Отрочето отговаря, че го е разменил за часовник. Бащата помолил да му го покаже. Като видял часовника, замълчал и след секунди промълвил, че е много хубав. И попитал: Ако утре у дома влезнат бандити и убият мен, ***, братята ти, изнасилят сестра, ти как ще ги посрещнеш: с добър вечер, сега е московско време 12,30 ч., така ли?разказа Путин. Типично мислене на руснак. Умните търгуват, не воюват. На гол тумбак чифте пищови
47
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Любов неразделна дааа сагата продължава
46
9
 
12
 
! Отговори
САТАНАТО преди 5 години
РАДЕВ АКО РАЗВАЛИ ДОГОВОРИТЕ С ТЕРОРИСТИЧНАТА ОКУПАТОРСКА ОРГАНИЗАЦИЯ НАТО И ИЗГОНИ ОКУПАТОРИТЕ ЩЕ ГО ПРИЗНАЯ....
45
12
 
5
 
! Отговори
Василев преди 5 години
До Свободата е близко!То да има някой да освободи руския народ от техните олигарси!!!???Агент Рики Грийн!ЦРУ!!!
44
6
 
14
 
! Отговори
Однако преди 5 години
Германия е велика, еврото стабилно!!!_____________________________________Преди няколко дни завърши официалното посещение на Ангела в Сочи. Какво прочетохме в германските медии относно Путин и какво спестиха българските? Всички германски средства за информация на масите без изключение и най-много Билд, наричаха руския государь стопанин на положението и лидер на световната арена.
43
6
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А Деси изцепката къде ще бъде по това време?
42
8
 
13
 
! Отговори
мухахах преди 5 години
Зеленочорапестия е жалък
41
11
 
17
 
! Отговори
Свободата е близко! преди 5 години
Русия е най-верният съюзник на България!
40
7
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
много е забавно като четеш съветите на клавиатурни майстори, които не са постигнали и на 5% от постиженията на Радев.. Не че съм му фен, но имам правило в живота - ако ще слушаш съвети нека да са от човек, който е постигнал повече от теб. Ако някой от вас е бил президент на няколко милиона човека нека да си каже мнението - всичко друго е кръчмарски бръщолевици