Русия настоятелно кани Борисов, веднъж той отказал посещение

В Москва премиерът ще преговаря за газ и АЕЦ "Белене"
Обновена: 23 май 2018 11:42 | 23 май 2018 07:00, Елка Василева
246
Русия настоятелно кани Борисов, веднъж той отказал посещение
Владимир Путин и Бойко Борисов. Снимка: архив, Reuters

Доставките на руски газ за хъб "Балкан" и рестартирането на АЕЦ "Белене" ще са главните теми при посещението на премиера Бойко Борисов в Москва на 29 и 30 юни.

Визитата е по покана на руския президент Владимир Путин, пише "24 часа", като се позовава на дипломатически източници. Посещението бе потвърдено от източници в правителството.

Поканата е дошла още в началото на тази година и е подновявана неколкократно, разказаха дипломати.

Борисов пък веднъж отказал посещение, което трябвало да се проведе преди началото на президентската кампания в Русия, след която Владимир Путин спечели пореден мандат.

Още по темата

Руснаците станали особено настоятелни за посещение на премиера, след като Борисов се отказа да гони руски дипломати заради случая "Скрипал".

Настояването на Москва било срещата на Борисов и Путин да се състои, докато България е председател на Съвета на ЕС. Именно заради предстоящото посещение на премиера в Москва министри отказали да участват в делегацията на президента Румен Радев.

В Москва Борисов ще отиде като премиер на България. Въпреки това предстоящото посещение било обсъдено и с председателя на Европейския съвет Доналд Туск, германския канцлер Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон. Меркел бе при Путин веднага след неформалния Европейски съвет и срещата на върха ЕС - Западни Балкани в София в края на миналата седмица. Макрон трябва да посети руския президент в средата на тази седмица.

Контактите с Русия станали важни за ЕС след търговската война, която обяви американският президент Доналд Тръмп.

Енергийната министърка Теменужка Петкова и туристическата Николина Ангелкова със сигурност ще придружават Борисов при посещението му в Москва.

Шефът на “Газпром” Алексей Милер също е поискал да разговаря с българския министър-председател.

Основната тема за България ще е обсъждане на трасета и възможности за доставка на руски природен газ до хъб “Балкан” край Варна. От него горивото трябва да се доставя за останалите страни от Балканите и за Централна Европа.

В Москва ще бъдат представени и българските опити за рестартиране на АЕЦ “Белене”, при което бъдещ инвеститор да ползва закупените два руски реактора за централата.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


246
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
184
2
 
6
 
! Отговори
до-207 преди 5 години
,има демокрация и основното и правило е че мнозинството управлява!!!За това какво е твоето лично мнение или моето лично мнение е без значение!!Ясно ли ти е!?!И САМО ДА СПОМЕНА,АКО СЕ ИЗКАЗВАШ ОТ ПОЗИЦИЯТА НА ГОЛЯМАТА И УМНА РАБОТА ПРОСТО НЕ ТИ СЕ ПОЛУЧАВА,ТОЧНО ОБРАТНОТО!
183
20
 
11
 
! Отговори
0 преди 5 години
Руснаците станали особено настоятелни за посещение на премиера,защото президента не вдига самолета.
182
16
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Трябва да можеш да приемаш не само фалшивите ласкателства, а и дори груби критики.Ако не можеш, трябва да се махнеш, защото България не бива да бъде управлявана от страхливци.Да тежиш 120 кила и да водиш баба меркел за ръка, не те прави мъж.Прави те васал.Ти, ако искаш, бъди, но аз съм категорично против, недостоен човек да определя съдбата на българите и България!Моята лична съдба!Никога не гласувам за хора, очевидно под средното интелектуално ниво на българите.Замислете се!
181
33
 
14
 
! Отговори
Военните-много умни преди 5 години
Когато Господ раздавал ум и разум на Земята военните били на учение и ги пропуснал.Очевидно и Радев е бил на учение, защото говори трудно с щампи и клишета, без ясна мисъл и логически обоснована теза, употребява неправилни езикови форми като "оценям" и "преценям" и т.н.
180
16
 
33
 
! Отговори
ОТ СЕЛО преди 5 години
САМО ГЕНЕРАЛ РАДЕВ И ВЛАДИМИР ПУТИН ДРУГОТО Е ШАЙКА И СУДЖУЦИ И РАЗБОЙНИЦИ
179
33
 
15
 
! Отговори
червена матрьошка преди 5 години
Къде е Радев, клоуна, сега ? Дори руснаците не им дреме за него ХАХАХХАХАХА
178
12
 
19
 
! Отговори
Е как! преди 5 години
Всички обичат Бойко!Лягат и стават с мисли за него. И го молят ли молят....
177
3
 
1
 
! Отговори
Bb преди 5 години
Brato slo ne ti se hodi ne hodi pri brat putin prati vasil bojkov 4erepa s maja manilova moje i tatjana don4eva oe4eni jeni krasivi i deteto na gerb don4ev vs schte opravat a ti boiko v usa pri tramp4o vsemi njakoja plemetka toi obi4a bg manikenki
176
9
 
20
 
! Отговори
Нели преди 5 години
Бойко занеси му суджуци на Путин Стара планина ще ги хареса и вземи със себе си Деси от Дулово щя знае как!
175
33
 
8
 
! Отговори
вън р00сия преди 5 години
Бойко с руски терористи и окупатори няма да говори.
174
16
 
25
 
! Отговори
ПРЕСА преди 5 години
БОЙКО ВЗЕМИ КИТКА ЗДРАВЕЦ И ЦЕЛУВАЙ РЪКА НА ПУТИН НА 29 МАЙ
173
33
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Радев го отсвириха искат бат Бойко
172
2
 
6
 
! Отговори
тцтцттццттцт преди 5 години
До Анонимен 182 Оффффффффффф , а да ти минава през акъла , че не е икономически рентабилно да се вади тази газ ?????То и дълбоко в земята - пълно с диаманти , злато ит .н , ама що не ги вадят - може би - никой не се натиска за 50 000 долара за грам злато , или 100 000 долара за едно каратче диамант
171
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ииии бре, те го молят, той отказва, те пак го молят, той пак отказва, ииии най-накрая се е съгласил да иде за финала на световното...
170
20
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Файда няма вече. Газа от Азерите тръгва. Когато свалят Асад , ще тръгне и от Катар. ББ не решава тези. Те се решават от Европа и Азия. Не виждам какво ще бистри с джуджии.
169
24
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе нямаме ли достоен политик, който да ни освободи веднъж завинаги от робската зависимост от Северната сатрапия-***!?*** май като гледам работата отива на изуй ***....Зелените чорапи е останал само по тях вече.....
168
7
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Руските депутати не спират да се грижат за доброто ни настроение.Милонов е предложил да се закрият западни/чужди университети в Русия. Причината - прекалено много висшисти имало и нямало кой да работи черната работа !Жестоко ! Руснаци, сър !
167
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ББ вече каза, че ще откаже настояването на руснаците и ще посети Украйна.
166
11
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До wild horseЧе кой го интересува как ги лъжат в Мордор ?
165
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Споко.Бат'Бойко си знае добре работата.